LadyVu.com

Ženski hokej

ženski hokej

Kukavica ne igra hokej - kaže poznati izraz, a svake godine na stotine dječaka odabiru ovaj sport kao hobi i smisao života. Prije nekoliko desetljeća, nitko ne bi vjerovao da je to naizgled sve-muškarac sporta dolaze žene. I ne samo doći, ali dovoljno snažno da će se zaključati u svijetu. Za mnoge hokej i žene - nespojivo. Dakle, da li je stvarno ili ženski hokej i dalje ima pravo na postojanje?

Djevojke i hokej

Korijeni hokeja u sudjelovanju žena uzima u 18. stoljeću. Međutim, on je službeno postala tvrde da je jedini ženski sport u 1990. Tada je ženski hokej tim iz Kanade pobijedila Team USA s rezultatom od 5: 2. Treće mjesto na Svjetskom prvenstvu uzeo djevojku iz Finske. U sljedećih pet turnira svjetskih lidera ostala Kanadu, SAD i Finske. Olimpijski sport za ženske hokej na ledu počeo je 1998. godine. Oko tog vremena, on se već počeo dobivanjem zamah u mnogim zemljama.Godine 2000., žene dobio svoj National Hockey League. A sada, malo tko bi biti skeptičan o nastanku ljepšeg spola na ledu. Štoviše, kako iskustvo pokazuje, hokej za djevojčice manje traumatičnim nego u istom umjetničkom klizanju, gdje dijete uči da ostanu na ledu bez zaštitne odjeće. A ako pogledate izvana na stručnim predstavnicima sporta, takva aktivnost nije utjecala na njihovu ženstvenost.

Ženski hokej i njegove vrste

Danas postoje dva službena sportska ranije uzete u obzir samo muški: ženski hokej na ledu i hokej na travi. Oba su uključeni u program Olimpijskih igara, te je dugo bio popularan u mnogim zemljama. Prvo sjajnom izgleda gotovo jednako dobro kao i muškarci. Treneri bez obzira na spol sportaš, koji je uzeo štap u ruci. Osim klasične verzije pak tamo i igre s loptom. Međutim, pravila u oba slučaja isti. U hokeja na travi, žene doslovno je eksplodirao u 19. stoljeću i uspješno nastaviti igrati sve do danas. I najmodernijih timova u ovom sportu samo za žene. Svrha ljetnog verziju igre, u načelu, isti je - uz pomoć štapa loptu u gol. Uzmi ga u ruke ili noge na dodir zabranjen svima osim vratara. Sastav tima, kao u klasičnoj igri - 11 ljudi.

Dob u kojoj možete slati svoju djecu u sportu obično se kreće od 5 do 7 godina. Treneri su upozoreni da ne daju djevojka hokej prije. Kao i bilo koji sport, to zahtijeva ozbiljan rad i disciplinu. Dijete do 5 godina je obično takve vještine višeŽenska hokej To nije. U mlađim skupinama, djevojke mogu uključiti i odvojeno i zajedno s dječacima. Tijekom vremena, formiran isključivo ženski hokej na ledu tim, koji počinje sudjelovati u igrama različitim razinama.

Danas, hokej na ledu i djevojke nemaju takav nevjerojatan fenomen, kojemu je to bilo prije. Mnoge djevojke, po prvi put dolazi u kontakt s ledom počeo davati prednost na ledu, iako bi mogli usporediti ovakvu prljavu igru ​​s ljepotom i milosti umjetničkom klizanju.

Ženska hokej nastavlja hodati u svim zemljama i da steknu popularnost u mnogim gradovima. A ako je netko pita djevojku da ga dati ovom sportu, potrebno je misliti i prije nego što se odupre njezinu volju.

Video: Ženski hokej

Video: Ženski hokej. Master-klasa Hokej ženski hokej tim SKIF

Video: Svjetsko prvenstvo 2016. Žene. Utakmica za treće mjesto. Rusija - Finska

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Sport kraljicaSport kraljica
Djeca klizna klizaljkeDjeca klizna klizaljke
Sapuni pro sportSapuni pro sport
Hokej za djecuHokej za djecu
Ruksak ReebokRuksak Reebok
Oprema za klizanje klizanjeOprema za klizanje klizanje
AkrobacijaAkrobacija
Kako odabrati pravu klizaljke?Kako odabrati pravu klizaljke?
Kako odabrati klizaljke?Kako odabrati klizaljke?
Glazba i sportski treningGlazba i sportski trening
» » » Ženski hokej