LadyVu.com

Poroda 10 tjedna trudnoće

10 poroda tjedan trudnoće

10 poroda tjedna trudnoće smatra se točka preokreta u razvoju trudnoće. Od tog razdoblja završava razvoj embrija i rast djeteta na sljedeću razinu - fetalni period. Time je završeno osnovno karticu embrija primordia tkiva i organa. Embrij poprima karakteristike osobe, koja se pretvara u punom voća.

Stanje bebe u 10 tjednu trudnoće

Za dijete, 10. tjedan trudnoće ginekološkoj odgovara osmog tjedna intrauterini rast. U ovoj fazi, već preko kartice svih organa i njihov daljnji razvoj aktivno nastavlja. Posteljica je potpuno formirana i dobro funkcionira. Srce kuca na frekvenciji od oko 140 otkucaja u minuti. Formirana imunološki i limfni sustav. Izvana, fetus je već jasno definirane noge, ruke, zglobove, prste i uši. A tijekom ultrazvuka se može vidjeti spontano, kaotičan kretanje bebe, wiggling udove.

Voće 10 poroda tjedan ima težinu od oko 5 g., A dužina oko 40 mm. Po ovom trenutku aktivno djeluje središnji živčani sustav, uključujući djela mozga. Dječaci u ovoj fazi razvoja fetusa počinje sintetizirati testosterona. Bubrezi su već u stanju proizvesti urina.

Stanje trudnica 10 tjedana trudnaU 10 tjedana, poroda žena obično ima problema u psiho-emocionalnog stanja. To je zbog intenzivnog rasta djeteta i povećane količine hormona u krvi. Promatrano sljedeće promjene:

  • ljuljačke raspoloženja;
  • tearfulness;
  • Promjene apetita;
  • umor;
  • nesanica;
  • nepažnja;
  • umor.

Osim navedenog trudnoće 10 tjedana trudnoće poroda osjećaj mučnine i ostali pohranjeni znakovi toksičnosti. No, unatoč tome, debljanje i dalje. Manifestacija od toksikoza obično nestaju nakon nekoliko dana. U vezi s rastom maternice može biti osjećaj težine u području zdjelice. Pod utjecajem visoke razine Gomonov označena oticanje mliječnih žlijezda. Također, tu je često povećana nadutosti i kao posljedica, nadutost.

Trbuh 10 poroda tjedan još uvijek nije jako vidljiv, ali kontura struka postupno izgladiti. Maternica raste u veličini. Unatoč činjenici da je njegova veličina je usporediva s veličine grejpfruta, maternica se više ne stavlja u zdjelici i proteže se malo iznad stidne zgloba.

Za razdoblje od 9-10 tjedana trudnoće babica, posebno je važno pratiti svoje zdravlje i dobrobit. Kad je bol ili iscjedak pomiješan s krvlju hitno treba potražiti liječničku pomoć. Potrebno je osigurati dobar san i odmor, pokušati provesti više vremena na otvorenom. Također je važno da se izbjegne bilo stresa i emocionalne napetosti.

10 tjedna trudnoće termin poroda

I, naravno, ne zaboravite pravilnu prehranu koja mora biti raznovrsna, puna i uravnotežen sastav. To bi trebao biti uključen u prehrani više hrane koja sadrži kalcij. Od tog razdoblja je iz fetalnih kartica zubi. Ako je trudnoća je normalno i nema opasnosti od prekida je seksualni život ne može biti ograničen.

Poroda razdoblje od 10 tjedna trudnoće i karakterizira prisutnost čak i male maternice, ali to se već može stisnuti vene, razbijanje odljev venske krvi. Dakle, u tom razdoblju potrebno je pratiti rad crijeva, kako bi se spriječilo dugoročno zatvor.

Video: Moja trudnoća tjedan 10.

Video 9 do 10 tjedana

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
8 Tjedana trudnoće - fetalni veličina8 Tjedana trudnoće - fetalni veličina
Embrija 8 tjedanaEmbrija 8 tjedana
Plod u 10. tjednu trudnoćePlod u 10. tjednu trudnoće
Faze razvoja embrijaFaze razvoja embrija
4 Tjedna trudnoće4 Tjedna trudnoće
Otkucaja srca fetusa 12 tjedanaOtkucaja srca fetusa 12 tjedana
7 Tjedna trudnoće - fetalni veličina7 Tjedna trudnoće - fetalni veličina
9 Ginekološkoj tjedan trudnoće9 Ginekološkoj tjedan trudnoće
Kada se otkucaji srca fetusa?Kada se otkucaji srca fetusa?
Dimenzije embrija tjednima - TablicaDimenzije embrija tjednima - Tablica
» » » Poroda 10 tjedna trudnoće