LadyVu.com

Trovanje kod trudnica

jutarnje mučnine kod trudnica

Trovanje u trudnica - vrlo česta pojava. To je zbog činjenice da je tijelo trudnica prilagođava novoj državi. A ako je u prvom tromjesečju ove procesa je sasvim prirodno, u drugom tromjesečju počinje izazvati strah od liječnika.

Trovanje je opasno?

Ako jutarnje mučnine je uzrok previše čestih povraćanja - to dehidrira tijelo. Kod žena, smanjeni apetit, poremećaj metabolizma, što je rezultiralo smanjenjem tjelesne težine. Osim toga, mučnine utječe ne samo na buduću majku, već i na bebu. U drugoj polovici trudnoće toksemije može uzrokovati edem, nefropatiju, eklampsija.

Uzroci toksičnost

Još uvijek nije utvrdio točan uzrok mučnine tijekom trudnoće. Pouzdano se samo zna da je reakcija na razvoj fetusa. Ali reći točno zašto jutarnje mučnine nije moguće, postoji samo čimbenici na ovo:

  1. Nakon začeća, fetus postupno raste u utrobi, ali su joj 16 tjedana posteljica nije tako razvijena kako bi se zaštitio tijelo trudne dodjele djece metaboličkih proizvoda. Stoga, uzimajući izravno u krvotok, uzrokuju trovanje.
  2. Drugi uzrok toksičnosti - hormonalne promjene koje se događaju tijekom trudnoće. Ove promjene dovode do pogoršanja svih osjećaja i emocija. Trudna izoštrava osjetila mirisa i dodira. Dakle, oštri mirisi iritiraju grlo tkivo, čime se uzrokuje povraćanje.
  3. Nasljeđe. Liječnici primijetio odnos genetske predispozicije za visoke toksikoza. Najčešće, ako majka tijekom trudnoće, postojala je jaka trovanje, onda je vjerojatno da je kći čeka težak trudnoće. Često mučnina javlja u žena, što je dovelo nezdravi način života. I njihova jutarnje mučnine, često očituje u drugom tromjesečju trudnoće.


Trovanje - Simptomi

Mnoge žene se žale od sljedećih simptoma:

  • pospanost;
  • slabost;
  • razdražljivost;
  • povećanog slinjenja;
  • povraćanje;
  • gubitak apetita;
  • mučnina i drugi.

Sve ove države - standardnih simptoma toksičnosti kod trudnica bez uzrokovanja bilo kakvih pitanja o zdravlju žene i fetusa. Osim toga, rijetko i može doći do složenijih poremećaja, kao što su dermatitis, astma, trudnice, tetanus i osteomalacija.

To se najjasnije očituje u trudnoći toksemija ujutro. Javlja se u oko 70% žena i trudnica zabrinuti od 6 do 12-13 tjedna trudnoće. Obično je mučnina nakon buđenja, a završava u sredini dana. U težim slučajevima, možda ćete morati jutarnje mučnine noću trudnice.

Za rad s toksemije

Za mnoge moderne žene trudnoće - nije razlog za napuštanje posla ili škole. Oni se savršeno kombiniraju kreativnost i karijera rast njihovog položaja. Kako uskladiti posao i jutarnje mučnine?

Ipak, na prvi pogled da bi bilo dobro da se malo odmoriti i pripremiti psihički i fizički na njegov jutro jutarnje mučninetrudnoće. Čak i češće trebali udahnuti svjež zrak, jesti i odmarati kada osjetite potrebu. Vrlo vjerojatno najboljem slučaju - na poslu ćete biti uključeni u vaš položaj, ostavit će za razdoblje od toksičnosti ili smanjiti opseg svoje odgovornosti.

Da li bolesnike u toksikoza?

Bolnica se može dati samo u slučaju da postoji rizik od pobačaja i trudnoću treba ići u bolnicu na čuvanje. Inače, ona će raditi kao i obično. Izuzetak je napravljen za rad u opasnim poslu, teškim utezima ili druge odgovornosti koje prijete naškoditi majku ili dijete. U tom slučaju, trudna na savjetu liječnika treba prevesti u manje napornim radom.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Kada je jutarnje mučnine?Kada je jutarnje mučnine?
Koliko dugo jutarnje mučnine u trudnoći?Koliko dugo jutarnje mučnine u trudnoći?
Večer trovanjeVečer trovanje
Kada jutarnje mučnine počinje?Kada jutarnje mučnine počinje?
Trovanje u drugom i trećem tromjesečju trudnoćeTrovanje u drugom i trećem tromjesečju trudnoće
Nedostatak toksičnosti tijekom trudnoćeNedostatak toksičnosti tijekom trudnoće
Znakovi toksičnostiZnakovi toksičnosti
Folk lijekovi za toksičnostFolk lijekovi za toksičnost
Toksemija u prvom tromjesečju trudnoćeToksemija u prvom tromjesečju trudnoće
Toksemija i spol djetetaToksemija i spol djeteta
» » » Trovanje kod trudnica