LadyVu.com

3 Tjedna trudnoće

3 tjedna obratio pitanje: hoće li biti trudna?

3 tjedna budućnost trudnoća za vrijeme spolnog odnosa za vrijeme vagine izbili oko 400 milijuna. Spermu od tog trenutka između njih počinje oštroj konkurenciji za pravo da se oploditi jaje. Sperma aktivno kreće kroz porođajni kanal za žene u jajovodima, gdje će se spojiti spermu i jajašce.

Mi imaju tendenciju da misle da je jaje će oploditi najbrži spermij. Međutim, to nije. Jaje okružen mnogim spermija, a oni pokušavaju probiti njegovu kapsulu, jer su na čelu završiti posebnu bocu tekućine, koja je razbiti kapsulu jaje. Stoga oploditi jajašce nije sperma, koji će se prvi, a prvi koji je prodrla u jajetu - pa se dogoditi začeće.Nakon sperma uđe u jaje će dati ili X-žensko ili muško Y kromosom. Od tog trenutka je jaje zove zigota, i ona počinje da se presele u jajovodu dalje u šupljini maternice, prolazi zigota razvija i pojavljuje morula.

daljnji razvoj

Morula - to je samo 32 stanica vašeg nerođenog djeteta, ali oni su se aktivno razvija, a do kraja 3 tjedna trudnoće, beba će izgledati kao loptu s promjerom od samo 0,2 mm s brojem stanica jednako 250 (liječnici nazivaju svoje dijete - blastocista). U ovom trenutku endometrij maternice već spremni da se beba (blastociste), a zatim počinje da se desi fizički spajanje majke i nerođenog djeteta - tu je implantacija. Nakon implantacije, moć budućeg djeteta počinje da ispuni svoje tijelo.

U trećem tjednu trudnoće, posteljica je formirana kao, što će hraniti dijete tijekom trudnoće, filtriraju krv, donijeti proizvode na životu Vašeg djeteta, kao i za sintezu potrebne hormone.

Savjeti za mame

  • U trećem tjednu trudnoće, mogu se pojaviti bolovi vučenja u donjem dijelu trbuha, ne boj se to je proces implantacije. Međutim, ako je bol izliječi, trebali biste konzultirati liječnika.
  • Neke žene mogu biti mikro-krvarenja - također je rezultat implantacije. Ali zapamtite, oni moraju biti stvarno „mikro”.
  • Nastavite pravo jesti, uzmi vitamine (folna kiselina i vitamin E su posebno je potrebno).
  • Prestanite pušiti i piti alkohol, čak iu malim količinama.
  • Mi i dalje provoditi preporuke za prvom tjednu trudnoće.
  • Izbjegavanje prehlade i ojačati imunitet.

Prvog tromjesečja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Drugi tromjesečju: 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25

Treći tromjesečju: 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Embrija 2 tjednaEmbrija 2 tjedna
Veličina jajašca po tjednuVeličina jajašca po tjednu
Mogu li zatrudniti ako proguta spermu?Mogu li zatrudniti ako proguta spermu?
2 Tjedna trudnoće2 Tjedna trudnoće
Jaje i spermaJaje i sperma
Zašto sperma potječe iz vagine?Zašto sperma potječe iz vagine?
Kad trudnoća javlja nakon čina?Kad trudnoća javlja nakon čina?
Oplodnja i koncepcijaOplodnja i koncepcija
Kako se dobiva sperma u jajetu?Kako se dobiva sperma u jajetu?
Žene oplodnjeŽene oplodnje
» » » 3 Tjedna trudnoće