LadyVu.com

Tinitus - razlog

uzrok zujanje u ušima

Sluh igra u životima ljudi vrlo važnu ulogu, ona obavlja razne funkcije, od percepcije i pamćenja informacija, a završava orijentaciju u prostoru. Stoga, kada postoje problemi, kao što su zujanje ili šum u ušima, potrebno je odmah naći čimbenike koji pokreću ovo patologiju, i početi rano liječenje.

Tinnitus - uzroci

Budući da je tijelo je u neposrednoj blizini mozga i oko njega je puno živčanih završetaka, krvnih žila i arterija, kako bi pronašli uzrok buke može biti teško u uhu. Najznačajniji su:

  • slušni račun;
  • hipertenzija ili nagli porast tlaka;
  • upala (otitis, sinusitis);
  • ateroskleroza;
  • potres;
  • bubri;
  • cerebrovaskularni inzult;
  • neuroze.

Za svaki od bolesti svladao neke od simptoma su isti, ali postoje razlike. Razmotrimo detaljnije.

Razlog zbog buke u uhu - cerumen impaction

Ovaj problem se lako izbjeći pomoću posebnih postupaka za čišćenje i proizvode. Prijavite cerumen nije samo buka u uho kanal, ali oštećenje sluha. U tom slučaju, ne boli osoba ne doživljava.Tinitus zbog visokog tlaka

Ova vrsta patologije je više kao šum ili zujanje, osjećaj, kao da kroz cijev vrlo brzo tekuće vode pod visokim tlakom. Njegove uši ne boli, ali postoji svibanj biti neugodan osjećaj težine i pulsiranje u glavi. Osim toga, visoki krvni tlak često žale nekog gubitka sluha (uši POP).

Stalno zujanje u ušima - razlog

Upalnih bolesti kao što je sinusitis ili otitis media, smatra se problem javlja bez prekida. Ti razlozi uzrokuju buku u lijevom ili desnom uhu, ali ne oboje. Štoviše, među simptomima imaju povećanu tjelesnu temperaturu, a tu je jak, rezanje bol prigodom palpacije uho bliže tragus. Također, ima i gnojna sumpor tekući iscjedak. Važno je napomenuti da je upala srednjeg uha ne dovodi do smanjenja oštrine sluha.

Tinitus i uzrok - ateroskleroza

Kada otvrdnjavanje arterija na njihovoj unutarnjoj površini formiraju plakove koji inhibiraju protok krvi. Zbog jake restrikcije lumena teče u krvi pod visokim tlakom, što izaziva karakteristične rezonancije zvuk pokupila srednjeg uha. To je posebno intenzivirana u večernjim satima, prije spavanja. Osim šuma u oba uha osobe mogu osjetiti zujanje u glavi, vrtoglavica, bol u očima i hramova.Pulsirajuća šuma u uhu - uzroci

Nakon ozljede glave je primarna dijagnoza potres. Primarni simptomi ovog stanja je nestalna tinitus. To je slično mjereno ritmičan zvuk bubnja iz periodično povećanje volumena. Takva buka - preteča vrtoglavica i naknadno povraćanje, to se događa kada oštar promjene u položaju, rotaciju i sklonosti torzo.

Ponekad slaba pulsiranje u uhu uzrokovane stresom ili neuroze. Da biste uklonili taj problem trebao vidjeti neurologa.

Buke u ušima - uzroci

tinitus uzrok pritiska

tumor mozga često se pojavljuje rijedak, ali intenzivno zujanje u ušima. U tom slučaju, pacijent isprva nije obratite pozornost na ovaj simptom, jer nije konstantna, a ne boli u području uha ne javlja ni na palpaciju.

Također puno buke u ušima može biti potaknuta akutnim cirkulaciju krvi u mozgu. Zvuk je tako glasno i jasno da osoba počne da se glavobolja i područje iznad očiju, tu je cijeđenje senzacija u hramovima. Ako imate ove simptome trebate odmah pozvati hitnu pomoć, kao posljedica takvog stanja može postati cerebralni infarkt.

Video: Tinnitus

Video: Tinitus. Šum u liječenju tinitusa. Zašto šum u ušima i glavi? Nikolaj Peytchev.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Zujanje u ušimaZujanje u ušima
Uši pop - uzrociUši pop - uzroci
Položio mu je uho i bukePoložio mu je uho i buke
Cerumen u uhuCerumen u uhu
Utikači u ušimaUtikači u ušima
Tablete od buke u ušima i glaviTablete od buke u ušima i glavi
Neuritis u slušnog živcaNeuritis u slušnog živca
Utikač u uhu - SimptomiUtikač u uhu - Simptomi
Utikač u uhu - što učiniti?Utikač u uhu - što učiniti?
Buka u ušima i glaviBuka u ušima i glavi
» » » Tinitus - razlog