LadyVu.com

Svrab u anus

svrab u anus

Nemir i nemir u analnom području može biti zbunjujuće za mnoge. Ova pojava se često pokreću nepoštivanja pravila higijene ili ozbiljnih unutarnjih bolesti. Svrab u anus može imati negativan utjecaj na pacijenta aktivnosti rada, mentalno stanje, te odnosa s drugima.

Uzroci svrbeža u anus

Razmotrimo neke od najčešćih medicinskih stanja koja mogu biti u pratnji izgled ove simptom:

 1. Predispozicija za alergije i dermatoza može uzrokovati svrbež. Alergija se javlja kao odgovor na prahu koji se koristi za pranje odjeće, s neodgovarajućim higijenskim uvjetima, kada se koristi toaletni papir s okusima i drugih dodataka.
 2. Pojava krvarenja s pojavom svrbeža ukazuje na prisutnost mikro pukotine, fistule, polipa i benigne razvoj.
 3. Svrab u anus ukazuje na prisutnost noći pinworms. Ovo stanje se najčešće javlja u djece koja ne peru ruke i piti kontaminirane voća i povrća. Loše spavanje, tjeskoba i anksioznost također ukazuje na prisutnost parazita u tijelu.
 4. Uz nelagoda može biti iskusne osobe koje pate od prekomjerne težine. Pretjerano znojenje i trljanje naborima kože, pojava pelenskog osipa, sve to postaje uzrok stalne svrbež u anus.
 5. To stanje se također objašnjava unutarnje bolesti. Među njima su i metaboličke razgradnje uzrokovane dijabetesom. Nadalje uzrokovati peckanje u anus može bolesti jetre, guša, naznačen time što je iritacija nastaje zbog ispuštanja izmetom.
 6. Razne genitalne infekcije postati uzrok svrbež u anus. Kod žena, najčešći problem je kvasac infekcije, kandidijaza često događa. Gljivične infekcije vagine može proširiti na anus zbog svoje blizine.
 7. Ako istovremeno s jakim svrbežom u anus označena osjećaj stranog objekta, ova država pokazuje razvoj hemoroida. Posebno opasna upala nastaju u rektum i rast tumora.
 8. Napetost, konstantna stres i pretjerana anksioznost aktiviranje reakcije na koži. Kao rezultat toga, utjecaj bilo kojeg faktora može izazvati iritaciju kože.

Kako liječiti svrbež anusa?

Odluka da se držite ovu ili onu terapiju je prihvaćen tek nakon uspostave uzroka bolesti. Dakle, liječenje će uključivati ​​uklanjanje osnovne bolesti. Pacijent je propisan lijek protiv dysbiosis, helminti, kandidijaza.Za borbu protiv hemoroida, analne fisure odrediti odgovarajuću kombiniranu terapiju.

Ako je razlog leži u dermatoza, liječnik može propisati hidrokortizon i salicilnu mast.

Ako pacijent ima alergiju ili mentalnog poremećaja, on je propisao antihistaminik i sedativ droge.

liječiti svrbež anusa

Ako je problem uzrokovan gljivične aktivnosti, anti-gljivične kreme mogu pomoći:

 • klotrimazol;
 • triderm;
 • Onabet.

Da bi se spriječilo nelagodu treba mijenjati na sintetičke donje rublje prirodnih materijala, kao što su dopustiti zraka lako proći, bez da uzrokuje znojenje.

Ako analni svrab povezan s procesima unutarnje bolesti, zatim liječenje uključuje njihovo uklanjanje. Da bi se olakšalo stanje primjenjivati ​​kreme i masti, ali ne smije se zaboraviti da je učinak to će biti kratkog vijeka, jer je samo uklanjanje glavne bolesti pomoći će riješiti problem.

Video: Itchy anus

video: "Svrab u anus", 2015/4/7 Webinar

Video: Liječenje analnog svrbeža

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Svrbež dermatozeSvrbež dermatoze
Fisura - kako liječiti?Fisura - kako liječiti?
Svrab u djeceSvrab u djece
Svrab u trudnoćiSvrab u trudnoći
Svrbež kože tijela - uzroci, liječenjeSvrbež kože tijela - uzroci, liječenje
Krv u ustima ujutro - uzrociKrv u ustima ujutro - uzroci
Pinworms u djecePinworms u djece
Što svrbi trbuh?Što svrbi trbuh?
Pinworms u djece - liječenjePinworms u djece - liječenje
Svrab u mokraćnu cijevSvrab u mokraćnu cijev
» » » Svrab u anus