LadyVu.com

Svrab u ušima - uzroci, liječenje

Svrab u ušima razloga za liječenje

Uho - jedan od najsloženijih organa percepcije u ljudskom tijelu, koje su odgovorne za snimanje audio signala, kao i osjećaj za ravnotežu. Jedan od najčešćih problema koji se odnose na otorinolaringolog može postati svrbi uši. U nekim slučajevima, to simptom uzrokovati bolesti u tijelu koje zahtijevaju ozbiljno liječenje. Ali postoje i drugi razlozi zašto osoba može osjećati svrbež u uhu.

Glavni uzroci svraba

Kao što je već spomenuto, uzrok svrbeža u ušima može biti upalni procesi nastaju u tijelu. Najčešća bolest - upala uha otomycosis:

  1. otitis - je upala koja se može razviti u različitim dijelovima uha. Osim svrbeža, otitis prati bol i katara uvjete (nosna upala). Najčešće bolesti su djeca, ali i odrasli, dijagnoza ne sramiti daleko od.
  2. otomycosis - gljivične infekcije vanjskog uha. Najčešće otomycosis prikazan na pozadini kronične upale srednjeg uha, nepridržavanja higijene, prekomjerne vlage u uho zbog slušnih pomagala. Osim toga, oštećenja na koži slušnog meatus može biti „usmjernika” udariti gljive kroz ruke, slušalice, itd

Uz bolesti, nelagoda u uhu može uzrokovati formiranje i promocija sumpornu težinu. Sumpor nastaje kao rezultat žlijezde nalaze u prolazima uha i služi kao „barijera” za prodor u uho bakterije, parazite i male mikoza. Normalno, u roku od 30 dana, je načinjen od 12 do 20 mg sumpora. Ova masa se kreće na uho kanal i može izazvati peckanje, ranjavanje male dlačice u njemu. Također, nakon što je vlaga u uho kanalom može oteći cerumen također izaziva pojavu nemir i gubitak sluha.Često je razlog za pojavu svrbeža u uhu može biti alergijska reakcija na higijenskih proizvoda (šampon, balzama, itd). U nekim slučajevima, svrbež u ušima je posebno nametljiv prirode bez ikakvog vidljivog razloga. tj bez bolesti, bez alergije, bez prekomjerne akumulacije sumpora. U takvim slučajevima, uzrok je obično leži u neurologiji i zatražiti pomoć od nekog drugog područja medicine (terapeut ili neurologa).

Liječenje svrab u ušima

Do liječenje svrbeža u ušima ne bi trebao nastaviti utvrditi prave razloge njegove pojave. Uostalom, samo-pregled uha nije moguće zbog svoje strukture i mjesto, a uzroci svraba, kao što znamo, postoji svibanj biti nekoliko.

Ti bi trebao znati da se ne bi trebali miješati u higijenskih postupaka. Upotreba štapova za maksimalnu čišćenje slušnog kanala može dovesti do povećanog seroobrazovaniyu da samo pogoršati problem. Niti zvukovoda osjetljivo na vlagu. Dakle, ako volite roniti, koristiti posebne čepiće za uši. Uz njihovu pomoć blokirati protok vode u prolaz.Nego liječiti svrbež u uhu s otitis i otomycosis mogu samo savjetovati otorinolaringolog. Loše izliječiti upalu srednjeg uha može biti izvor komplikacija i postati kroničan. Otomycosis kao i bilo gljivične bolesti, to je vrlo teško liječiti, a za potpuni oporavak može potrajati i nekoliko mjeseci, tijekom kojih se također trebaju nadzor stručnjaka. Antibiotici se često koriste za liječenje upale srednjeg uha:

U liječenju gljivica je poželjno koristiti antimikotika:

  • ketokonazol;
  • mikonazol;
  • Nystatin i sur.

Svrbež uzrokovan alergijom, najčešće je eliminiran od strane primanja antihistaminici i potpuno uklanjanje sredstvom za taloženje.

Video: Zašto godi ušima?

Video: Elena Malysheva. otitis externa

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Gljivične infekcijeGljivične infekcije
Kapi za uši s otitisKapi za uši s otitis
Svrbi ušiSvrbi uši
Katara upala srednjeg uha kod djece - liječenjeKatara upala srednjeg uha kod djece - liječenje
Antibiotici za otitisaAntibiotici za otitisa
Svrab u mokraćnu cijevSvrab u mokraćnu cijev
Nego za liječenje otitis media u djeteta?Nego za liječenje otitis media u djeteta?
Otitis mediaOtitis media
Katara otitisKatara otitis
Bol u uhu - LiječenjeBol u uhu - Liječenje
» » » Svrab u ušima - uzroci, liječenje