LadyVu.com

Zujanje u ušima

zujanje u ušima

Povremeno se pojavljuju zujanje u uhu nitko stražara, a ponekad čak i zabavna. Ali nezaboravna, nepodnošljiva buka, koja je u pratnji boli, postavlja ozbiljna pitanja. Stalno zvoni u glavi i ušima može pokazati napredovanje mnogih bolesti.

Mogući uzroci zujanje u uhu

Najčešće, izgled ovog šuma je pod utjecajem:

 1. Suženje krvnih žila u mozgu zbog bilo patoloških procesa ili prisutnosti kolesterola plakova. U tom slučaju, tinitus proizlazi iz turbulentnog protoka krvi kroz žile.
 2. Upala slušnog živca ili srednjeg uha.
 3. Ozljeda glave ili poremećaj mozga. U tom slučaju, tinitus popraćeni glavoboljom sa napada migrene. Kada ozljeda glave poput simptoma ako se dogode za kratko vrijeme, a najčešće prolaze sami.
 4. Otoskleroza.
 5. Teškog oblika upale srednjeg uha ili pogoršanja njegovog kroničnog oblika.
 6. Psihološki stres, neurotski države. Buka u isto vrijeme izaziva depresiju, tearfulness, pomiješana s razdražljivosti i agresivnosti.
 7. Osteochondrosis vratne i prsne kralježnice.
 8. Meniere bolest.
 9. Hipotenzija (konstantni tlak nizak krvni).
 10. Neuritis slušnog živca.
 11. hipertoničar bolest.
 12. Odumiranje stanica u organu slušnog analizatora.


Osim toga, kada se javlja tinitus IRR - vegetativnog-vaskularna distonija. često je preteča napad mučnine i vrtoglavice, valjanje u boli. Osjećajući se poput uši počnu zvoniti, te bi trebao uzeti horizontalni položaj, opustite svoje tijelo i pokušati odvratiti um od svakodnevnih briga i teškoća.

Također je vrijedno spomenuti je mentalni poremećaj, simptom koji može biti tinitus. Kao što je prikazano od strane medicinske prakse, to je s ova vrsta pozadinske buke počinje postupno napredovanje shizofrenije i paranoje. Pacijent počinje pažljivo slušati melodije, a onda bi se razlikovao od glasa i drugih zvukova, svaki put sve više i više.

Tinitus - što učiniti?

U stvari, liječenje tinitus je nepraktično zbog ove manifestacije zvuka - simptom ozbiljnijih stanja. Dakle, u prvom redu, potrebno je postaviti dijagnozu mogućih abnormalnosti i utvrditi uzrok zvonjave. U modernoj medicini to se zove audiometrija. Istraživanje provedeno od strane elektroničkih naprava, odgovarajući na pogrešan ili neispravan rad zvukoprinimayuschey i zvuk za provođenje sustava.Ako tinitus je previše nametljiv i uvelike utječe na cjelokupno stanje osobe, poremećaji spavanja izazvan ili pogoršati raspoloženje, imenuje slabe protuupalnih lijekova, ponekad antibiotika. Osim toga, učinkovita uporaba fizikalne terapije:

 • refleksna;
 • akupunktura;
 • magnetska terapija;
 • električni;
 • darsonvalization;
 • masaža glave;
 • Kako ukloniti zujanje u ušima
 • prakse disanja joge.

Kako ukloniti zujanje u ušima u VSD?

Distonija - najteže liječiti bolesti, kao što ponekad nemoguće je utvrditi razloge neuspjeha autonomnog sustava. Često joj je terapija uključeni psiholozi, pokušavajući normalizirati emocionalno stanje, povećava otpornost na stres i preopterećenje. Tijekom liječenja, puno ovisi o pacijentu i njegovim unutarnjim stavom. Pridržavanje dana, umjerena tjelesna aktivnost i dobra prehrana pomoći će, s vremenom, kako se nositi s bolesti i simptoma.

Video: tinitus osteochondrosis liječenje

Video: Buka zujanje u ušima. Stošije, 97 godina.

Video: Pitajte Uncle Vova. zujanje u ušima

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Mučnina i vrtoglavica - izaziva kod ženaMučnina i vrtoglavica - izaziva kod žena
Tinitus - razlogTinitus - razlog
Vrata maternice-torakalne osteochondrosis - SimptomiVrata maternice-torakalne osteochondrosis - Simptomi
Položio mu je uho i bukePoložio mu je uho i buke
Glavobolja - uzrociGlavobolja - uzroci
Mučnina i glavoboljaMučnina i glavobolja
Tablete od buke u ušima i glaviTablete od buke u ušima i glavi
Neuritis u slušnog živcaNeuritis u slušnog živca
Prodornu bol u glaviProdornu bol u glavi
Otitis mediaOtitis media
» » » Zujanje u ušima