LadyVu.com

Tinnitus - uzroci i liječenje

Tinnitus uzroci i liječenje

Tinitus (medicinski izraz - tinitus) - često je subjektivna buka koja se čuje za čovjeka, ali ne i drugi. Uzroci Tinnitus može biti različit: to ne predstavlja prijetnju, te bolesti koje zahtijevaju ozbiljno liječenje.

Uzroci kratkoročne zujanje u ušima

Ponekad šum i zujanje u ušima se može pojaviti u potpuno zdravoj osobi:

 1. Izloženost iznenadne, glasne zvukove. To može biti slušanje glazbe na visokoj glasnoći, buka građevinskih radova, i tako dalje. N. U ovom slučaju, slušno pomagalo jednostavno nema vremena za pregrupiranje i da je uzrok nepostojeće buke koja se nakon nekog vremena prolazi. No, česta izloženost glasnim zvukovima tijekom vremena može dovesti do gubitka sluha.
 2. Fiziološka buke. To proizlazi prilikom boravka u potpunoj tišini. U tom slučaju, osoba može čuti zvukove vlastitog tijela, kao što su rad srca, a u nekim slučajevima, tumači ih kao melodije.

Ovi uzroci buke i zujanje u ušima su bezopasne i ne zahtijevaju liječenje.Osim toga, zujanje u ušima može čuti na lupanje srca, nakon napornog vježbanja ili zlouporabom kave ili nikotina.

Uzroci i liječenje stalnog tinitus

Ako zujanje u ušima može čuti stalno ili često događa, u kojem slučaju je simptom brojnih bolesti:

 • gnojni otitis srednjeg uha ili upalne bolesti;
 • ozljeda bubnjiću;
 • otoskleroza - bolest u kojoj je abnormalne proliferacije kosti u srednjem uhu, što je rezultiralo značajnim oštećenja sluha;
 • Meniere bolest - srednje uho patologija u kojima u šupljini nakuplja veliku količinu tekućine daje bolesti praćen čestim vrtoglavice, oštećenja sluha s jedne strane i oslabljen koordinacije pokreta;
 • oteklina s SARS;
 • dobne promjene u raspravi.

Treba napomenuti da, ako je uzrok zujanje u ušima je patologija sluha, to je vrlo često asimetrično: čuje se samo u desno ili u lijevo uho, što zahtijeva liječenje.Osim toga, pojava tinitusa mogu biti zbog brojnih patoloških stanja kardiovaskularnog sustava:

 1. Povišeni krvni tlak. U tom slučaju, u rangu s zujanje u ušima ima bolove u glavi, mrak „leti” pred očima, vrtoglavica i opće slabosti. Simptomi se obično javljaju kada se tlak podiže na pokazateljima 90 i 140 gore. Visoki krvni tlak - jedan od najčešćih uzroka zujanje u ušima i glavi, koja zahtijeva hitno uklanjanje simptoma uzimanjem droge kako bi se smanjio pritisak i daljnje liječenje.
 2. povećanje intrakranijski tlak. Uz zujanje u ušima, u pratnji jakih glavobolja, mučnina i povraćanje često.
 3. Ateroskleroza. U tom slučaju, zidovi krvnih žila primijetio depozite i plaka. To ometa normalan protok krvi, stvarajući turbulentne vrtloge koji su čuli kao zujanje u ušima.
 4. Kombinacija tinitus sa povremenim vrtoglavica, tahikardija, pad krvnog tlaka, hladnog osjećaja u udovima, groznica i obično ukazuje meteosensitivity Zujanje u ušima i glavi uzrok liječenjau napadu vaskularne distonija.

Osim navedenih razloga, tinitus može uzrokovati:

 • stres, stres živčanog, depresija;
 • uzimanja određenih antibiotika (gentamicin, leukomicin) i aspirina u velikim količinama;
 • tumor na mozgu - u vrlo rijetkim slučajevima.

Akumulacija sumpora u nastanku uha melodija i drugih smetnji ne uzrokuje, ali može dovesti do poboljšanja zbog smanjenja sluha takve zvukove pojavljuju glasnije.

Video: Koje naušnice. Što zumira zujanje u ušima

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Mučnina i vrtoglavica - izaziva kod ženaMučnina i vrtoglavica - izaziva kod žena
Tinitus - razlogTinitus - razlog
Učinak buke na ljudsko tijeloUčinak buke na ljudsko tijelo
Kada novorođenče počinje čuti?Kada novorođenče počinje čuti?
Zujanje u ušimaZujanje u ušima
Položio mu je uho i bukePoložio mu je uho i buke
Tablete od buke u ušima i glaviTablete od buke u ušima i glavi
Gubitak sluha u djeceGubitak sluha u djece
Glavobolje u potiljak - uzroci i liječenjeGlavobolje u potiljak - uzroci i liječenje
Neuritis u slušnog živcaNeuritis u slušnog živca
» » » Tinnitus - uzroci i liječenje