LadyVu.com

Lyme bolest - Simptomi

Simptomi Lime bolest

Lyme bolest To se odnosi na bakterijske infekcije, u kojoj je gubitak svih sustava i organa. Nazvao ga spirochete koja se prenosi ugrizom krpelja.

Uzroci infekcije

Obično, Lyme bolest se prenosi ili preko ugriza zaražene krpelja, te kroz duži boravak u kukaca u ljudskom tijelu. Međutim, to je vrijedno napomenuti da je rizik obolijevanja od infekcija može povećati ovisno o vremenu u kojem je zaražena insekt je u kontaktu s osobom. U većini slučajeva, krpelj zarazi ovim zaraze kad grizu oni su već zaražene životinje, kao što su miševi ili jelena.

Ako je osoba oboljela od Lyme bolest, nažalost, to ne stvara imunitet, a kad ponovno ugriza zaražene krpelja, on će se pojaviti ove bolesti simptomi.

Simptomi Lajmska bolestRani simptomi Lyme bolesti vrlo su slični simptomima gripe. Među glavne značajke su:

  • groznica;
  • Pojava groznica;
  • slabost;
  • slabost;
  • bol u mišićima.

Nekoliko dana nakon ugriza zaraženog spirochete insekata promjena bolesnika pojavljuju se na koži. U tom slučaju, osobe sa svijetlom kožom, u pravilu, osip, te s tamnim - izrodi simptomi izgledaju kao modrice. U nekim slučajevima, prvi znakovi Lyme bolest ne može očitovati. U takvom slučaju, to je znak da postoji brzi angažman unutarnjih organa pacijenta u infekcijom.

Nakon nekoliko dana ili tjedana nakon prvog priznatog infekcije s Lyme bolest ušulja dublje. Tijekom tog razdoblja, osip se može privremeno zaustaviti.

Budući da pod udar je cijeli ljudski organizam, često simptomi Lyme bolest, ili kako se zove proljetna borelioza, prikazani su za svakog pacijenta drugačije. U medicini, ona je odlučila da dodijeli takve simptome ove bolesti:

  1. CNS nuspojava - tu je slabost u ekstremitetima, poremećen osjetljivost pogoršava refleks funkciju. Pacijenti zabrinuti jakih glavobolja, nemir žvakanje i gutanje, povremeno ga izgubili. Osim toga, to može poremetiti memorije, oslabljen sluh, primanje osjetljivost na svjetlo.
  2. S bočnom pogledu, - nagli gubitak vida, u nekim slučajevima, sljepoća. Postoji oštećenja tkiva, oči jako pocrveniti, ima konjuktivitis, upalu oka. Pacijent može osjetiti bol kada treperi i vidjeti mrlje pred očima.
  3. Za kožu - Pojava svrbeža, različiti po obliku i boji lezija koje mogu biti lokalizirane u raznim dijelovima kože.

Osim toga, bolest može utjecati na jetra, pluća, srce, a njeni simptomi se manifestiraju u tim tijelima.

Lajmska bolest liječenje

Rano manifestacija simptoma omogućuje liječenje Lyme bolesti do bolesti dođe nakon teške. Kako je Lyme bolestTakođer, za uspjeh terapije je vrlo važna točna dijagnoza s potpunim slike svih unutrašnjih povreda.

Nažalost, za to ne postoji jasan protokoli liječenja. Upotreba antibiotika daje pozitivan rezultat samo u početnim fazama razvoja bolesti Lyme. Ako je infekcija „zakačen” cijelo tijelo, podupire tečaj antibiotika će se ponoviti tijekom života bolesnika. Što se tiče drugog lijeka i ne-lijek za liječenje ove bolesti, oni su samo simptomatski.

Video: Lajmska borelioza

Video: Označite i Lyme nekleschevoy. Lyme bolest

Video: Lyme borrelioze (Lyme bolest)

Video: Webinar sa Dr. Paul De Sedlerom. Lyme bolest. dio 2

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Dijete ugrizao krpeljDijete ugrizao krpelj
Imunoglobulin od ugriza krpeljaImunoglobulin od ugriza krpelja
Simptomi krpelja ugrize psaSimptomi krpelja ugrize psa
Nakon ujeda krpelja na psa pojavio čekićNakon ujeda krpelja na psa pojavio čekić
Lajmska bolest - liječenjeLajmska bolest - liječenje
Uboda - liječenjeUboda - liječenje
Krpeljni meningoencefalitis kod pasa - SimptomiKrpeljni meningoencefalitis kod pasa - Simptomi
Bolesti pasa iz ujeda krpeljaBolesti pasa iz ujeda krpelja
Žika groznica - simptomiŽika groznica - simptomi
Krpeljni meningoencefalitis - SimptomiKrpeljni meningoencefalitis - Simptomi
» » » Lyme bolest - Simptomi