LadyVu.com

Što je temperatura u upalu pluća?

Što je temperatura u pneumonije

Upala pluća je jedna od opasnih bolesti dišnog sustava. dijagnostički poteškoća leži u činjenici da je patologija je često asimptomatska, posebno u ranim fazama. Zbog toga, mnogi ljudi su zainteresirani za ono što je temperatura u pluća najčešće se javlja, što znaci pomoći će razlikovati ovu bolest od ostalih lezija.

Tjelesna temperatura u pneumonije

Smatra se bolest razvija kao posljedica infekcije bakterijom. Ovi mikroorganizmi izlučuju posebna vrsta toksina, pod nazivom pirogena. Ove tvari, uzimajući u krvi, izazvati imunološki odgovor, što opet uzrokuje porast tjelesne temperature. U normalnom radu imunološkog termometru raste samo do 37-38 stupnjeva, obično u večernjim satima i ujutro temperatura smanji na 36,6. To ukazuje na početak indolentni ili žarišna upala pluća.Ako termometar pokazuje vrijednosti 38-40, to je akutna upala pluća. Uz ovaj simptom, pacijent se muči groznica, suhi kašalj, nesanica, bolan kosti i zglobove. Treba napomenuti da je opisana vrsta upale pluća je pun kobne posljedice, posebno pri slabom imunitetu i nedostatku pravodobno liječenje. Visoka temperatura sa upalom pluća često ne bakterijske i virusne prirode bolesti, tako da je upotreba antibiotici u ovoj situaciji je neprimjereno.

Koliko se temperatura održava na upalu pluća?

Kada žarišna upala pluća niska vrijednost tog pokazatelja promatrana od 3-4 dana 8-10 dana. U pravilu, bolest nije opasna po život, javlja relativno lako i brzo izliječiti. Ako zaprepašteni oba pluća, trajanje Temperatura u upaligroznica povećao na 2-3 tjedna.

Akutna upala nije tipičan tijek. Visoke temperature mogu ostati kao što je 1-3 dana i nekoliko mjeseci, ovisno o uzročnika bolesti i stupanj oštećenja dišnih putova.

Najduže se odvija na 37 ° pneumonija u kronični oblik. Dugotrajno pneumonija često prolazi nezapaženo, kao i na blagi porast tjelesne temperature nije popraćena snažnim kliničkim manifestacijama, bolest ponavlja, onda to gubi. To dovodi do ireverzibilnih patoloških promjena u tkivu pluća, ozbiljnim komplikacijama.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Bilateralni upala plućaBilateralni upala pluća
BronchoalveolitisBronchoalveolitis
Temperatura 38 bez simptomaTemperatura 38 bez simptoma
Suha upala plućaSuha upala pluća
Toplina bez simptomaToplina bez simptoma
Upala pluća - SimptomiUpala pluća - Simptomi
Primarna virusna pneumonijaPrimarna virusna pneumonija
Upala pleureUpala pleure
Virus upale plućaVirus upale pluća
Upala pluća - SimptomiUpala pluća - Simptomi
» » » Što je temperatura u upalu pluća?