LadyVu.com

Crtanje bol u trbuhu

Crtanje bol u trbuhu

Pojava boli u trbuhu u povlačenjem može biti posljedica raznih stanja: grčevi mišića unutarnjih organa, bolesti probavnog i mokraćnog sustava, leđima, upala trbušne šupljine, adhezivna procesi, itd

Glavni razlozi za povlačenjem bol u trbuhu:

 • upalne bolesti crijeva, osobito uz zatvor;
 • crijevni grčevi;
 • Ljepilo bolest;
 • prostatitis i prostate u muškaraca adenom;
 • ginekološki problemi u žena;
 • rak abdomena i zdjelice;
 • hernijacija lumbalne kralježnice-sakralni;
 • Upala slijepog crijeva (obično povlačenjem bol u trbuhu se pojavljuju na desnoj strani u tipičnom položaju u dodatku);
 • drugi.

Bol u trbuhu, uz niske bolova u leđima, učestalo mokrenje, krvav, sluzi ili gnojem može govoriti o problemima s bubrezima ili mjehurom. Ako ste priključeni na bol nesvjestice, slabost, bljedilo kože, smanjenje tlaka - vjerojatno da će izazvati unutar abdomena krvarenje, koje zahtijevaju hitnu operaciju. Ako povlačenjem bol u trbuhu na desnoj strani, lijevo ili na bilo koji drugi odjel u pratnji mučnina, povraćanje, gubitak apetita, groznica ili druge znakove trovanja, potrebno je savjetovati se s liječnikom. Ako su simptomi teški - pozvati hitnu pomoć.Konstanta prigovaralo abdominalna bol može biti simptom dobroćudnih ili zloćudnih tumora. Ultrazvučni pregled irrigo-, kolonoskopija i sigmoidoskopija, krvi i urina, laparoskopski tehnike omogućuju dijagnozu s velikom vjerojatnošću za dijagnozu tumora i provesti potrebnu terapiju. Glavna stvar u ovom slučaju - nemojte biti kasno i ne izvoditi bolest, jer u težim slučajevima prognoza za života je nepovoljna.

Crtanje bol u donjem dijelu trbuha kod žena

Žene su češće nego muškarci zabrinuti povlačenjem bol u trbuhu. Razlozi za to leže u osobitosti strukture sustava zdjelice, genitalne i endokrine. Vrlo često su uzrokovane problemima s maternice i dodacima. Periodni Povlačenje bol u trbuhu može se pojaviti jednom mjesečno i podudarati s ovulacijom ili menstruacije. Algomenorrhea (bolna menstruacija) fenomen je vrlo čest, osobito u prvorotkonja žena. Crtež boli u trbuhu i slabim i jakim može biti simptom upalne bolesti izvanmaternične trudnoće, ili, na primjer, uvijanje krakove ciste jajnika. Pristupnih groznicu, temperatura, pojava krvarenja ili gnojnog iscjedak iz genitalnog trakta može govoriti o akutnom upalom u male zdjelice. Crtanje bol u donjem dijelu trbuha na desnoj ili lijevoj strani može biti popraćeno s akutnim ili kroničnim adneksitisa, apopleksija cista jajnika rastući tumor. U svakom slučaju, ako imate bolove u želucu - to je imperativ da se vidi jedan liječnik (ginekolog, kirurg, liječnik), jer su neki od tih uvjeta može biti opasno po život.

Snažan povlačenjem bol u trbuhu

Individualni pozornost, bol u trbuhu, što je rezultiralo u trudnoći. Oni mogu imati opstetrički i ne-opstetrički podrijetlo. O ne akušerski uzroci boli spomenuti. Akušerski uzroci mogu biti kako slijedi:

 • odvajanje posteljice;
 • rizikom od pobačaja,
 • hipertoničnost maternice i drugi.

U nekim slučajevima, trudnice zahtijevaju bolničko liječenje, uključujući u slučaju nužde. Dakle, za bilo neugodnih ili bolnih senzacija u abdomenu potrebe da se obvezno javiti svom liječniku.

Video: prigovaralo bol u abdomenu i bolova u leđima

Video: Ženske bolesti - Larionov, Natalia A., Ginekolog klinika EVROMEDPRESTIZH

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Komplikacije akutna upala slijepog crijevaKomplikacije akutna upala slijepog crijeva
Akutna bol u trbuhuAkutna bol u trbuhu
Znakovi upala slijepog crijeva u djeceZnakovi upala slijepog crijeva u djece
Dijete ima bol u trbuhu i temperaturuDijete ima bol u trbuhu i temperaturu
Bol u desnoj strani trbuhaBol u desnoj strani trbuha
Znakovi upala slijepog crijeva u adolescenataZnakovi upala slijepog crijeva u adolescenata
Akutna upala slijepog crijeva u djeceAkutna upala slijepog crijeva u djece
Uboda u trbuh tijekom trudnoćeUboda u trbuh tijekom trudnoće
Bol u lijevoj strani trbuhaBol u lijevoj strani trbuha
Bol upala slijepog crijevaBol upala slijepog crijeva
» » » Crtanje bol u trbuhu