LadyVu.com

Grudi - Simptomi

simptomi dojke

Fibrocističnu mastopathy je benigna promjena tkiva dojke, što je popraćeno strome fibroze, hiperplazije, cista i čvorova brtvi. Simptomi fibrocystic bolesti dojke nalazimo u gotovo jedna od tri žene u fertilnoj dobi. Glavni uzroci mastitisa je stres, hormonalni poremećaji, genitalne bolesti, ozljede prsnog koša, a ne dojiti. Za uspješno liječenje integriranog pristupa u kojem otkloniti uzroke mastitisa i paralelno za oporavak oštećenog tkiva i mliječne žlijezde.

Uzroci mastitisa danas shvatili dovoljno dobro da može izliječiti bolesti u kratkom vremenu. Ako se simptomi vlaknastih ili cistične mastitisa dugo zanemarena, bolest napreduje do složenijih oblika, dakle, to će otežati liječenje. Glavni faktor koji utječe na trajanje i uspješnost liječenja je pravovremeni pristup specijalist za dijagnozu mastitisa i određivanje terapije. Ako se pokrene bolesti, zatim liječenje i može zahtijevati operaciju za uklanjanje oštećenih tkiva i, u nekim slučajevima i rak dojke. Stoga je vrlo važno kada znakovi početi mastitisa tretman odmah.

Simptomi fibrocystic bolesti dojke

Znakovi vlaknastih mastitisa može biti blaga, a već duže vrijeme nije briga, ali prije svega boli mastitis dojke. Kao bol može biti različitog intenziteta, tupi ili akutne. Bol u mastitisa ovisi o obliku bolesti i praga boli. To što se može dati u lopatice ili ruku, nije se ni manifestirati do određenog stadija bolesti.

Glavni oblik mastitisa - difuzno, naznačena oticanje dojke i pojave zrnatih brtvi prije menstruacije. Najčešće prije početka ili nakon kritičnih dana simptomi nestaju. To je zbog hormonalnih promjena koje se javljaju u tom razdoblju. Tijekom vremena, bol, oteklina dojke, brtve ostaju nakon završetka menstruacije, što ukazuje na razvoj bolesti.Pokrenut difuzno dojke postaje sidro. Simptomi mastitisa čvor slične simptomima raka dojke, tako da prije svega treba točnu dijagnozu, kako bi se isključila prisutnost tumora. Nodularni oblik karakteriziran je stvaranjem kvržice ili ciste, koji se lako odrediti pomoću palpacijom.

U nekim slučajevima, postoji svibanj biti iscjedak iz bradavice. Pojava krvarenja ili tamne iscjedak ukazuje na ozbiljnost bolesti i trebaju hitnu stručnu pomoć.

Samo o mastitis može ukazivati ​​na povećanje limfnih čvorova u pazuhu.

Simptomi mastitisa, što se može vidjeti na slici u medicinskim časopisima ukazuju na jačinu bolesti, jer je promjena vanjskih tkiva ukazuju na značajnu unutarnja oštećenja. U takvim slučajevima, lijek može biti učinkovit, a zahtijeva uklanjanje oštećenih područja. U ranim fazama mastitisa nema vanjski znakovi su promatrane.

Ako mastitisa groznice, trebate obavijestiti svog liječnika. promjena tjelesne temperature nije povezana s bolestima dojke i može ukazivati ​​na upalu u drugim organima.

Za rano otkrivanje bolesti u ranom stadiju se potiču na samostalno Liječenje simptoma grudiispitati dojke pomoću palpacijom. Nakon otkrivanja pečata, nabubre, te osjećaj boli savjetuje da mamologist, za daljnje ispitivanje.

Ako postoje znakovi upale vimena liječenja propisana. Ovisno o razlozima koji su uzrokovali bolest je potrebna pomoć iz različitih specijalista. Na primjer, ako hormonski poremećaji morati dodatno konzultirati endokrinologa, za bolesti genitalnih organa - do ginekologa. Unatoč činjenici da je dojka nije prekancerozne stanje, posljedice zakašnjelog liječenja može biti vrlo pogubno. Osim toga, kronične oblike mastitisa su povezane s povećanim bol i nelagodu. U prvim fazama bolesti mogu se izliječiti za 1 - 1,5 mjeseci, bez troškova i patnje.

Video: Simptomi mastitisa

Simptomi dojke Video

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Bolest dojke i trudnoćaBolest dojke i trudnoća
Simptomi mastitisa kod dojiljaSimptomi mastitisa kod dojilja
Vlaknastih grudi mliječne žlijezde - kako liječiti?Vlaknastih grudi mliječne žlijezde - kako liječiti?
Fibrocističnu matopatiya - liječenjeFibrocističnu matopatiya - liječenje
Vlaknasti bolest dojke - liječenjeVlaknasti bolest dojke - liječenje
Difuzno - cistična bolest dojkeDifuzno - cistična bolest dojke
Fibrocističnu bolest dojkeFibrocističnu bolest dojke
Simptomi mastitisa kod ženaSimptomi mastitisa kod žena
Cistične dojke mliječne žlijezde - uzrociCistične dojke mliječne žlijezde - uzroci
Grudi - uzrociGrudi - uzroci
» » » Grudi - Simptomi