LadyVu.com

Nema mjesečne - uzroci

nema menstruacija uzroci

Napad od menstruacije nije uvijek na vrijeme postaje razloga za zabrinutost među ženama. Najčešće, uzbuđenje uzrokovano misli o trudnoći, ali ako je test negativan, razlog za kašnjenje menstruacije mogu postati manje radosni. Poremećaji u menstrualnom ciklusu u žene i djevojke mogu razlikovati. Razlozi za njihov uzrok i posljedica kašnjenja će se raspravljati u ovom članku.

Razlozi za kašnjenje menstruacije u adolescenata

Prva menstruacija u djevojaka pojavljuje u pubertetu. Budući da je tijelo još uvijek raste i preuredio hormona, menstrualni ciklus nije odmah formirana i taj proces traje dvije godine. Tijekom tog razdoblja, kašnjenje razdoblja može biti i do nekoliko mjeseci. Ako boli i bez neovlaštenog objavljivanja, nema razloga za zabrinutost. Trebali biste posjetiti ginekologa u standardnom načinu rada - svakih šest mjeseci.

Razlozi za kašnjenje menstruacije u žena

Među glavnim razlozima zašto je dug mjesec dana, osim trudnoće, može se primijetiti:

  • upalni procesi i bolesti;
  • hormonalnih poremećaja;
  • stres;
  • oralni kontraceptivi;
  • abnormalna tjelesne težine.

bolest

Upalni procesi koji uzrokuju kašnjenje menstruacije i maternice bolesti su često popraćena dodatnim simptomima. U pravilu, žene su prvi dani kašnjenja može se miješati s početka menstruacije: oni povući želudac, jajnici povrijediti i krvarenje nema iscjedak. Umjesto toga, oni se mogu pojaviti u malim količinama u sredini ciklusa. Svi ovi simptomi su dobar razlog da ne odgađa posjet liječniku, čeka početka menstruacije.Među ozbiljnih bolesti koje uključuju ove značajke uključuju: upalu maternice, jajnika, itd ...

hormonalni poremećaji

Hormonska pozadina organizma automatski dovodi kvar, uključujući i promjene u menstrualnom ciklusu. Jedan od najčešćih bolesti je sindrom policističnih jajnika, zbog viška muških hormona. U tom slučaju, žena ne može zatrudnjeti zbog nedostatka ovulacije, a može se vidjeti na vanjskom pojave simptoma, primjerice, izgled kose na prsima i na nasolabial linije.

Manje izražen vanjski simptomi hormonska poremećaja dovesti do činjenice da je endometrij, što ljušti za vrijeme menstruacije, ne mogu postići željene dimenzije. Ovaj proces može biti odgođen za razdoblje do šest mjeseci.

Zbog hormonska ishod neuspjeha mogu biti neplodnost, kada su prvi znakovi moraju proći testove i pridržavati doktorovih preporuke kao dio liječenja. Ako je prekršaj je još uvijek neznatan, vratiti hormonska ravnoteža može biti uzimanje odgovarajuće oralne kontraceptive.

Oralni kontraceptivi

U pojedinim slučajevima, upotreba oralnih kontraceptiva može dovesti do pretjeranog inhibicije menstrualnog ciklusa. Ako menstruacija nakon uzimanja kontraceptiva ne, trebali biste konzultirati liječnika, imenuje ih zamijeniti lijek. ciklus Zato već duže vrijeme bez mjesečnezatim obnovljena u roku od šest mjeseci.

naprezanja

Naprezanja su još jedan mogući uzrok menstruacija. Izazivaju stres bilo kakve jake emocije, poboljšane fizičke ili mentalne opterećenja, te se kreće ili oštra promjena uobičajen način života.

Odstupanje od normalne tjelesne težine

Prenizak ili višak tjelesne težine kod žena može dovesti do promjena u menstrualnom ciklusu. Da bi se to izbjeglo, žene trebaju slijediti zdravu prehranu i stil života, a ne da se zlostavljaju prehrane.

Video: Zašto nema mjesečno? Uzroci i posljedice niskim postotkom masnoće! 2. dio

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Odgođeno menstruacija - što ona kaže?Odgođeno menstruacija - što ona kaže?
Odgođeno menstruacija nakon prestanka kontracepcijeOdgođeno menstruacija nakon prestanka kontracepcije
Nema mjesečne 2 mjesecaNema mjesečne 2 mjeseca
Odgoditi menstruaciju, test negativanOdgoditi menstruaciju, test negativan
Odgođeno menstruacija - uzrociOdgođeno menstruacija - uzroci
Koliko se može odgoditi menstruaciju?Koliko se može odgoditi menstruaciju?
Zašto odgođeno vrijeme?Zašto odgođeno vrijeme?
Kako nazvati mjesec kada je kašnjenje?Kako nazvati mjesec kada je kašnjenje?
Razlog za kašnjenje menstruacije, test negativanRazlog za kašnjenje menstruacije, test negativan
Trudnoća za vrijeme menstruacije - znakoviTrudnoća za vrijeme menstruacije - znakovi
» » » Nema mjesečne - uzroci