LadyVu.com

Izostanak menstruacije

Izostanak menstruacijeTijekom posljednjih desetak godina broj žena izloženih razne vrste ginekoloških bolesti, značajno povećala. Ako analiziramo statistiku nježniji spol žalbe na ginekologa, u većini slučajeva, oni su u izravnoj vezi s povredom menstrualnog ciklusa u svojim različitim manifestacijama. Jedan od takvih vrsta je nedostatak menstruacije (amenoreja). Uzroci ovog poremećaja može biti puno. Idemo uzeti bliži pogled na najčešća od njih.

Što je „amenoreja”?

Prije nego što smo ispitati razloge za nedostatak mjesečno i razgovarati o posljedicama ovog fenomena, potrebno je reći da je u ginekologiji se podrazumijeva pod definiciju „amenoreje”.

Tako je, prema medicinskoj terminologiji, amenoreja - je izostanak mjesečnog krvarenja tijekom najmanje 6 menstrualnih ciklusa, odnosno, za šest mjeseci. Ova vrsta poremećaja, prije svega zbog kvara na hormonalni sustav ženskog tijela.

Zbog onoga što može biti nedostaje mjesečno?

Svi mogući razlozi za vrijeme menstruacije može biti odsutan, konvencionalno se dijeli na patološki i fiziologicheskie.Fiziologicheskie ne zahtijeva liječničku intervenciju, a zbog promjena u hormonska razinama kao posljedica poroda. U pravilu, izostanak menstruacije nakon poroda javlja se unutar 3-4 mjeseci. Ako je žena doji hranjenje beba, trajanje ovog razdoblja može se produljiti za još šest mjeseci.Izostanak menstruacije često može pojaviti u adolescenata tijekom puberteta. Poznato je da obično zahtijeva najmanje 1,5-2 godina normalizacije ciklus. Da je neuspjeh se može dogoditi u ovom periodu. Međutim, izostanak menstruacije u 16 godina bi trebao upozoriti djevojku koja duguje pojavu takve povrede, obratite se ginekologu.

Ako govorimo o razlozima za nedostatak menstruacije u 40 godina, u pravilu, to su razdoblje menopauza i sama menopauzi, što je izazvalo izumiranje reproduktivne funkcije u ovom trenutku.

Patološkim uzroci uključuju bolesti amenoreje reproduktivni sustav. Važno je napomenuti da je u većini slučajeva postoje kvarovi, odnosno menstruacija doći, ali s velikim zakašnjenjem.

U međuvremenu, mora se reći o nedostatku menstruacije prilikom uzimanja kontracepcijskih pilula. To je primijetio rijetko i uglavnom samo na nezavisne, nekontroliranih oralnih kontraceptiva. U skladu s upute liječnika i slijedite upute na primanje takve lijekove, petlja se ne sići. Međutim, treba napomenuti da je normalno može biti nedostatak menstruacije do početka korištenja tih sredstava, odnosno za 1-2 ciklusa. Ako menstruacija nije 3 mjeseca - trebali biste se konzultirati sa svojim liječnikom i možda promijeniti način ili sredstva zaštite.

U kojim drugim slučajevima menstruacija može se promatrati?

Često amenoreja javlja nakon pobačaja. To se objašnjava činjenicom da je od početka trudnoće u tijelu žene mijenja rad hormonalnog sustava. U određenom progesterona počinje se sintetizirati u visokom volumenu, što rezultira činjenicom da menstruacije ne dogodi. Nakon spontanog pobačaja ili abortusa, tijelo treba vremena da se oporavi od hormonski sustav u prethodno stanje. Zato je mjesec možda neće biti dostupne za 1-2 menstrualnog ciklusa.

Što prijeti žensko tijelo amenoreja?

Najčešće pitanje koje žene krši ciklusa, amenoreja je odsutnost menstruacije zaDa li je moguće zamisliti izostanak menstruacije. Liječnici su mu dati pozitivan odgovor. Doista, izostanak menstruacije, ne znači da je ovulacija ne dogodi u tijelu. Da bi se utvrdio uzrok činjenici da nema menstruacije, trebali biste konzultirati liječnika za ankete svrhu.

Izostanak menstruacije, u pravilu, ne uzrokuje bilo koju štetu na tijelo. Međutim, u većini slučajeva, amenoreja je simptom ginekoloških patologija i može biti pokazatelj bolesti kao što su upala reproduktivnih organa, tumori maternice i dodacima, maternice i drugih vrsta. Stoga, čim je kašnjenje je bolje napraviti sastanak kod ginekologa.

Video: Što je ispunjen s amenoreje? Kako vratiti cd i ljudski život

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
NMC u ginekologijiNMC u ginekologiji
Amenoreja - uzrociAmenoreja - uzroci
Amenoreja - što je to?Amenoreja - što je to?
Odgođeno menstruacija - uzrociOdgođeno menstruacija - uzroci
Začeće tijekom menstruacijeZačeće tijekom menstruacije
Koliko se može odgoditi menstruaciju?Koliko se može odgoditi menstruaciju?
Bol u trbuhu, i bez mjesečneBol u trbuhu, i bez mjesečne
3 Mjeseca bez mjesečne3 Mjeseca bez mjesečne
Zašto su mjesečne 2 puta mjesečno?Zašto su mjesečne 2 puta mjesečno?
Pink iscjedak nakon menstruacijePink iscjedak nakon menstruacije
» » » Izostanak menstruacije