LadyVu.com

Meka vrata maternice tijekom trudnoće

mekan cerviks u trudnoći

Prije početka rada žensko tijelo počinje pripremati. i meki vrata maternice tijekom trudnoće Potvrda o spremnosti na odlazak.

Pokušajmo shvatiti zašto je cerviks postaje mekana prije isporuke. To je zbog podizanja razine biološki aktivnih tvari - prostaglandina. Zbog svoje složene učinke na različite tjelesne sustave, pod uvjetom da učinkovito priprema za porođaj.

Definicija „spremnosti” vrata maternice za porođaj

Postoji pojam „zrela vrata maternice”, što znači cerviks mekan, nizak, cervikalni kanal sredinu. Da biste utvrdili spremnost cerviksa porođaja pomoću posebnih tablica, grafikona. Oni svaki indikator procjenjuje se određeni broj bodova. Ginekolog sažima rezultate i dobio stupanj spremnosti cerviksa. Ovisno o podacima odabranim daljnje taktike upravljanja rada. Skori početak rada označava mekan cerviks se nalazi nisko i istodobno kraće. To su prirodne promjene koje se javljaju u zdravom tijelu žene, bez hormonalne neravnoteže.Ako je cerviks je mekan, ali to je duga, svjedoči o nepotpunim spremnost da napusti. Također se nalazi visoko i mekan cerviks nije pokazatelj njegove pune „zrelosti”.

Spremnost genitalije formirana u oko 2 tjedna prije poroda. Stoga je moguće odrediti kada se isporuke će početi u mekom vratu maternice.

Načina pripreme cerviks za rad

Ako je datum očekivanog poroda se približava, a cerviks je još uvijek neizvjesna, a nema znakova omekšavanje, a zatim se primjenjuju posebne pripreme. Cilj ovih preparata je generički način za pripremu isporuku, naravno. U ovom slučaju, koristi pripravke koji sadrže sintetski prostaglandine (Cytotec, Prepidil). Oni se koriste u obliku vaginalnih supozitorija ili gelova.

Jeftiniji i bezopasna sredstva Laminaria štapići. Oni su umetnuti u vaginu. S obzirom na mehanička naprezanja i poticanje prirodnog prostaglandina grlića maternice je brži. mekan cerviks prije poroda

Ukoliko cerviks postaje meka i kratka, to je u bitne povrede mehanizma prirodnog poroda. A uz neučinkovitost terapije pribjegava se carskim rezom.

Ako mekan cerviks prije poroda ukazuje na normalan fiziološke procese u tijelu žene, onda omekšavanje i skraćivanje cerviksa u ranijim fazama trudnoće - to je opasna situacija. U ovom slučaju, velika vjerojatnost spontanog pobačaja ili prijevremeni porod.

Video: Unesite prst u vrat maternice

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Vrata maternice DužinaVrata maternice Dužina
Cerviks u trudnoći - norma za nekoliko tjedanaCerviks u trudnoći - norma za nekoliko tjedana
Cerviks u trudnoćiCerviks u trudnoći
Kratki vrata maternice tijekom trudnoćeKratki vrata maternice tijekom trudnoće
Krv vrata materniceKrv vrata maternice
Vrat prije porodaVrat prije poroda
Što je cerviks u žena?Što je cerviks u žena?
Cervikalni kanal proširioCervikalni kanal proširio
Šivanja vrata maternice tijekom trudnoćeŠivanja vrata maternice tijekom trudnoće
Cervikalni kanalCervikalni kanal
» » » Meka vrata maternice tijekom trudnoće