LadyVu.com

Kratki vrata maternice

Ukratko vrata maternice

vrata maternice Dužina To je od velike važnosti u provedbi trudnoću, tako da se liječnike plaćaju mnogo pozornosti na ovaj problem, kako u fazi planiranja trudnoće i tijekom trudnoće. Kratki cerviks je rijetka kongenitalna anomalija, promijeniti svoje veličine često je posljedica agresivnih intervencija (pobačaj, kiretaža, histeroskopija). Trudnice s kratkim maternice staviti na račun o opasnosti od spontanog pobačaja. Dalje, da vidimo što su karakteristike trudnica sa kratkim maternice.


Što misliš kratki cerviks?

Normalno vratne duljina smatra se 4 cm, a ako je manje od 2 cm, smatra se da je kratak. Tijekom trudnoće, grlića maternice os čvrsto zatvoren i ne dopušta fetus biti rođen ranije nego što je utvrđena i ne propustite infekcije unutar maternice. Stanje u kojem je cerviks je sklona prijevremenom objavljivanje naziva cervikalna nesposobnost. Ovo stanje prijeti trudnice pobačaj ili prijevremeni porod. A u isporuci mogu biti značajni cervikalne frakture.Iskusni ginekolog može utvrditi kratki maternice tijekom vaginalnog pregleda, ali s više povjerenja ta dijagnoza će staviti stručnjaka koji obavlja ultrazvuk vaginalni sondu.

Kratki vrata maternice - liječenje

Najvažniji terapijski postupci u vrata maternice skrati označena ograničenja tjelesne aktivnosti. Ako je pojava cervikalne nesposobnost uzrokovana nedostacima hormona trudnoće, ovo stanje ispravlja se pomoću posebnih priprema. Ako prijetnjom prijevremenog prestanka trudnoće, liječnik će predložiti žena na šavovima na vratu maternice i zagrade. Ove manipulacije vrlo bolno, dakle, su pod općom anestezijom. Šavovi i braće ublažava liječnika u rađaonici kad žena počela rad. Još jedan način da se zadrži cerviks zatvoren do isporuke - preljev poseban prsten na njega (pesara) da se u prvih nekoliko dana može uzrokovati žensku nelagodu.

Uzimajući u obzir opasnost može nositi kratki cerviks, ja bih savjetovati trudnice da pravovremeno posjetiti liječnika ginekologa i slijediti sve preporuke.

Video: Ženska bolest. Vrata maternice patologija matki.Kak liječi? stručnjaci kažu

Video: šav cervikalna Operacija nije!

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Cerviks u trudnoćiCerviks u trudnoći
Kratki vrata maternice tijekom trudnoćeKratki vrata maternice tijekom trudnoće
Prolaps mjehuraProlaps mjehura
Krv vrata materniceKrv vrata maternice
Vrata maternice dužina - normaVrata maternice dužina - norma
Vrata maternice nesposobnostVrata maternice nesposobnost
Vrat prije porodaVrat prije poroda
Meka vrata maternice tijekom trudnoćeMeka vrata maternice tijekom trudnoće
Što je cerviks u žena?Što je cerviks u žena?
Cervikalni kanal proširioCervikalni kanal proširio
» » » Kratki vrata maternice