LadyVu.com

Vrata maternice nesposobnost

vrata maternice nesposobnost

Želja imati dijete imaju tendenciju da se svakoj ženi, ali, nažalost, to ne uvijek. Čest uzrok spontanog pobačaja je nemogućnost vrata maternice da se nosi sa svojom zatvaranje funkcije: pod utjecajem intrauterinog tlaka je izglađen i proširena, uzrokujući prijetio pobačaj. Liječnici to zovu kršenje CIN ili cervikalna nesposobnosti.

Vrata maternice nesposobnost - uzroci

Najčešće, grlića maternice nesposobnost otkriven u drugom tromjesečju trudnoće, kada fetus počinje intenzivan rast. Rizik pada grupa žena koje su prošle kroz IVF ili vrata maternice traume tijekom pobačaja ili prošlom životu (na primjer, ručno odstranjivanje placente, rođenje velike bebe ili uporaba kliješta).

Nadalje, izaziva cervikalni nesposobnost su:

  • prirođene malformacije maternice (maternice udvostručenje bicornuate maternice et al.);
  • maternice infantilizam;
  • nedostatak androgena i progesterona u suvišku;
  • anatomska abnormalnosti cervikalne (kongenitalni ili stečeni);
  • mijenja omjer vezivnog i mišićnog tkiva u vratu maternice.

Vrata maternice nesposobnost - Simptomi

Opasnost od vratne nesposobnosti za vrijeme trudnoće je da nikakvi vanjski znakovi i bol ne prati. Sumnja neblagovremen cerviksa može na polakiuriju (atipični drugom tromjesečju), sukrovichnym pražnjenje (pražnjenje čep sluzi tijekom trudnoće), Nelagoda u vaginu.Za bilo sumnje na vrata maternice nesposobnosti odmah trebali vidjeti liječnika i biti vrlo oprezni: u ovoj situaciji, prekid trudnoće može izazvati čak i kihanja.

Vrata maternice nesposobnost - dijagnoza

Nažalost, CIN najčešće se dijagnosticira tek nakon pobačaja. Prije trudnoće, bolest je vrlo teško identificirati, osim prisutnosti u cerviksu grubih ožiljaka.

Prije postavljanja dijagnoze, liječnik će vas pitati o nužno podnio pobačaja i ozljede grlića maternice, kao i prisutnost endokrinih poremećaja. Tijekom zdjelice mogućnost cervikalne nesposobnost pokazuju deformacije, skraćivanje i omekšavanje cerviksa, a ponekad i njihovo objavljivanje. U dvojbenim slučajevima, imenovati transvaginalni ultrazvuk ili histerosalpinografijom (ne-trudna).

Inkompetencije cerviksa - liječenje

Nakon otkrivanja cervikalne nesposobnosti trudnica se preporuča da se u skladu s mirovanje i potpuni odmor, uključujući i seksa.

kirurške i konzervativne metode se koriste za liječenje CIN. Non-trudne žene imaju tendenciju da potrošiti vrata maternice plastike. Koncepcija može biti na rasporedu u ovom slučaju, samo šest mjeseci nakon operacije, a isporuka se obavlja carskim rezom.

Kirurgija trudnice je šavovi grlića maternice i održava se do 16-18 tjedana Cervikalni liječenje nesposobnosttrudnoća. Po su uspješne operacije šavovima uklonjen u vrijeme 37 tjedana.

Konzervativno liječenje se sastoji u primjeni pesare (Godja prstenu, Meyer) - poroda posebne prilagodbe silikona ili plastike, smanjuje opterećenje cerviksa. Postavite vaginaleta može u ženskoj klinici, to je obično činio na početku trudnoće i odbačena prije isporuke, na 37-38 tjedna.

Vaginaleta ne ozlijediti vrat maternice i nije opasan za majku i dijete, ali je neučinkovit kad je širenje grlića maternice i prolapsa mjehura.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Cerviks u trudnoći - norma za nekoliko tjedanaCerviks u trudnoći - norma za nekoliko tjedana
Cerviks u trudnoćiCerviks u trudnoći
Kratki vrata maternice tijekom trudnoćeKratki vrata maternice tijekom trudnoće
Prolaps mjehuraProlaps mjehura
Cervikalni kanal - stopa trudnoćeCervikalni kanal - stopa trudnoće
Vrata maternice dužina - normaVrata maternice dužina - norma
Cervikalni kanal proširioCervikalni kanal proširio
Šivanja vrata maternice tijekom trudnoćeŠivanja vrata maternice tijekom trudnoće
Vrata maternice deformacijaVrata maternice deformacija
Ožiljak soj vrata materniceOžiljak soj vrata maternice
» » » Vrata maternice nesposobnost