LadyVu.com

Vrata maternice Patologija

vrata maternice Patologija

Tijekom trudnoće, žensko tijelo prolazi kroz neke promjene. Cerviks u ovom pogledu je jedan od glavnih organa bolesti koje mogu značajno utjecati na trudnoću i procesa rađanja. cervikalne patologije u trudnoći može predstavljati prijetnju fetalnog života, jer je to uzrok pobačaja što je ranije i kasnije.

Klasifikacija cervikalne patologije

vrata maternice nesposobnost

U normalnom maternice ima promjer od oko 2,5 cm. Na sličan mišićima anomalija vrata vrhovima nisu smanjene, što dovodi do preranog otkrivanja. U isto vrijeme plod bez podrške, spušta, što je rezultiralo počinje naporima.vrata maternice nesposobnost, obično izaziva pobačaj na rok od 20-30 tjedana. Neke žene pate od boli ubadanje, sličan onome koji drugi vratne patologije nije popraćena simptomima.

endocervicitis

Endortservitsit najčešće nastaje kao rezultat prethodne infekcije, Staph, E. coli i drugih sličnih bolesti. Patologija je u pratnji iscjedak s neugodan miris, upala vrata maternice i može uzrokovati kasni spontani pobačaj i prijevremeni porod.

cervikalna erozija

cervikalna erozija Trudnoća je patološko stanje u kojem se pojavljuju orgulje lezije. Erozija obično je uzrokovana ljudskim papiloma virusom, hormonske poremećaje, mehaničke traume nakon pomoću spirale ili kemijske kontraceptive, prethodni pobačaj kod kiretaža maternice. U pravilu, liječenje erozije kao cervikalne patologije u trudnoći se ne provodi, i početi već tijekom postnatalnog razdoblja.

vrata maternice Patologija

Vrata maternice Patologija otkrije neku nepravilnost pomoću Kolposkopija - vanjski pregled pomoću kolposkop. U kombinaciji s citologije ova metoda omogućava nam odrediti patologiju ranoj fazi razvoja.

Ako je početni pregled u prvom tromjesečju trudnoće utvrdi da je bilo, čak i male promjene nenormalno, onda dodatne studije će se provoditi u budućnosti. Također, za točniju dijagnozu u drugom tromjesečju koristi posmatranje biopsija i proširena.

Video: vrata maternice Patologija

Video: Predmet - cervikalna patologija. Poglavlja. MC „Asklepije” liječnik

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Cerviks u trudnoćiCerviks u trudnoći
Kratki vrata maternice tijekom trudnoćeKratki vrata maternice tijekom trudnoće
Krv vrata materniceKrv vrata maternice
Upala vrata materniceUpala vrata maternice
Vrata maternice dužina - normaVrata maternice dužina - norma
Vrata maternice nesposobnostVrata maternice nesposobnost
Vrata maternice elektrokoagulacijeVrata maternice elektrokoagulacije
CIN tijekom trudnoćeCIN tijekom trudnoće
Šivanja vrata maternice tijekom trudnoćeŠivanja vrata maternice tijekom trudnoće
Vrata maternice deformacijaVrata maternice deformacija
» » » Vrata maternice Patologija