LadyVu.com

Norma TSH u trudnoći

stopa TSH u trudnoći

TSH hormon norma tijekom trudnoće određuje se analizom krvi i važan je čimbenik za procjenu statusa majke, fetus i prisutnost mogućih bolesti. TSH doprinosi ispunjavanju štitnjača, tako da se razina TSH u trudnoći zahtijeva stalno praćenje.

tiroid-stimulirajući hormon

TTG je hormon prednjeg režnja hipofize. Thyrotropin kontrolira razvoj i rad štitne žlijezde, posebice proizvodnju trijodtironin (T3) i tiroksina (T4), koji se odnose na rad srca i reproduktivnog sustava, sudjeluju u metaboličkim procesima, kao i utjecaj na psiho-emocionalnog stanja.

Indeks TSH ovisi o razini T3 i T4 hormona. Dakle, tijekom normalnog razvoja T3 i T4 koji potiskuju TSH, njegov sadržaj u organizmu se smanjuje. Hormon Razina kreće se od 0,4 - 4,0 mU / L, TTG stopa u trudnica može biti nešto drugačiji od standardnih pokazatelja.Tipično, TTG pokazatelj trudna nešto manje nego obično, pogotovo kad višeplodna trudnoća. Važno je napomenuti da je niski TSH mogu pokazivati ​​samo test s visokom osjetljivošću, inače, hormon komponenta će biti nula. S druge strane, malo povišenom TSH u trudnoći također je odstupanje od norme.

razina TSH u trudnoći stalno mijenjaju, međutim hormon norma, a teško je odrediti. Najniže stope nalaze se u 10 - 12 tjedana, ali u nekim slučajevima, niski TSH se održava tijekom razdoblja trudnoće.

TSH ispod normalne tijekom trudnoće

Ako trudnoća TTG se spušta, nema razloga za zabrinutost - u pravilu, to je normalna brzina. No, u nekim slučajevima, niski TSH može biti simptom od sljedećih poremećaja:

 • povreda hipofize;
 • Plummer sindrom;
 • benigni tumor štitnjače;
 • postpartum hipofize nekroza;
 • Visoke razine hormona štitnjače;
 • živac soja.

Simptomi niska stopa hormona trudnoće TSH ispod normalne glavobolja, visoka temperatura, ubrzani rad srca. Također, smanjenje TSH ukazuje na povišeni krvni tlak, probavne smetnje, emocionalno uzbuđenje.

TSH iznad normalne za vrijeme trudnoće

Ako je analiza pokazala da su razine TSH u trudnoći su previše povišen, liječnici propisuju neke dodatne ankete, kao najviši hormona može ukazivati ​​na sljedeća odstupanja:

 • duševne bolesti;
 • povreda nadbubrežne žlijezde;
 • prisutnost tumora hipofize;
 • povreda hipofize;
 • teška preeklampsija;
 • insuficijencije bubrega.

Simptomi povišenog TSH su: umor, slabost, nesanica, niska temperatura, slab apetit, bljedilo. Vizualno, visoke razine TSH može odrediti zadebljanja na vratu trudna. Obično, kada je na visokoj razini otkriva hormon trudna propisati L-tiroksin.

Pokazatelji TSH treba obratiti posebnu pozornost, jer je normalan proizvodnju hormona pomicana ne samo svoje zdravlje, ali i razvoj vašeg djeteta, te u nekim slučajevima i na ishod trudnoće. Svako kršenje hormonska pozadini tijekom trudnoće može dovesti do nepopravljivih posljedica, tako da je test TSH treba zauzeti cijeli period trudnoće. Isto tako, ako primijetite bilo koji od gore navedenih simptoma, trebali biste odmah se obratite liječniku. Imajte na umu da sam sebi daje hormonalnih lijekova ili liječenja narodnih lijekova može dovesti ozbiljnu štetu za zdravlje vaše bebe.

Video: štitnjača hormon T4, TSH - to.

Video: TSH test krvi

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Estradiola tijekom trudnoćeEstradiola tijekom trudnoće
Hormon tiroksinHormon tiroksin
Hormon koji je odgovoran za m?Hormon koji je odgovoran za m?
Povećan anti-hormona MüllerianPovećan anti-hormona Müllerian
Anti-Müllerov hormon - norma za ženeAnti-Müllerov hormon - norma za žene
Hormon prolaktinHormon prolaktin
Hormoni u trudnoćiHormoni u trudnoći
Hormon prolaktin - norma za ženeHormon prolaktin - norma za žene
Hormoni u trudnoćiHormoni u trudnoći
Norma progesterona tijekom trudnoćeNorma progesterona tijekom trudnoće
» » » Norma TSH u trudnoći