LadyVu.com

TSH - norma u djece

Stopa TSH u djece

TSH - tiroidni stimulirajući hormon kojeg izlučuje hipofiza, a osigurava reguliranje štitnjače. Određivanje razine TSH u djece pomaže da ocjenjuju rad štitne žlijezde. Djeca različitih razina dobi od TSH puno nesloge. U normalnim TSH u novorođenčadi visoka i kreće se od 1,1 do 17 internacionalnih jedinica (mIU / l). V 2,5-3mjeseci razina stare bebe TSH unutar 0.6 - 10. U year-old dijete nije više od 7 jedinica. TSH hormon norma u djece školske dobi je isti kao i za odrasle, te je 0,6-5,5 mIU / L

promjena TSH

Činjenica da je TSH u vrlo malom djetetu povećava, potaknut potrebom za visokim razinama hormona za razvoj živčanog sustava. Kao što je formiranje nervnog razinama sustava štitnjače hormoni moraju biti smanjena, povećana TSH kod djece može biti znak ozbiljnih bolesti: hipofiza tumora, adrenalne insuficijencije, pa čak i duševne bolesti. Ako su razine TSH kod rođenja je vrlo niska, moguće je dijete prirođena bolest koja se razvija kao mentalnom retardacijom bez potrebnog liječenja.

Dijagnosticiranje TSHštitnjače bolesti dječje dobi imaju istu kliniku kao bolest u odraslih. Uz pomoć testa krvi određuje odgovarajuće TSH normalan djece. Postavlja razinu jednog ili više hormona TRH, koji je proizveden gipotalamusom- TSH oslobađa hipofize povećati kao reakcija TRG- T3 i T4 razini, stimulirajući štitnjača. Svi testovi daju vaš liječnik prilično cjelovitu sliku o zdravstvenom stanju subjekta.

Manifestacije visoka razina TTG

Visoka razina TSH - hipertireoza. Povreda funkcije štitne žlijezde pokazuju simptome: razdražljivost, egzoftalmus (ispupčen oči), povraćanje, proljev, odgođen razvoj, gušavost. Ako hipertireoza razvijen u školskoj dobi, posljedica može doći do odgode rasta i pubertet. U adolescenata, simptomi poremećaja žlijezda radova štitnjače su za povećanje analiza m stope u djecetežina, problemi kože i suhe kose.

Smanjena razina TSH

Smanjena razina TSH - hipotireoza, Može biti povezan s nedovoljnom radnom štitnjače ili zbog vanjskih uzroka. Hipotireoza, ako se ne pokrene na vrijeme liječiti, što uzrokuje ozbiljne posljedice - razvoj kretenizma i smrti.

liječenje

Ako dijete ima visoku razinu TSH, potrebno je provesti tretman usmjeren na normalizaciju razine hormona. Da biste to učinili, koristite hipertireoze, radioaktivni jod, antitireoidnih droge, a operacija je izvedena. Osobe rođene s hipotireoza, doživotno nadomjesno liječenje se provodi.

Video: Test krvi za TSH

Video: Znakovi i simptomi bolesti štitnjače

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Hormoni štitnjače TSH i T4 - normaHormoni štitnjače TSH i T4 - norma
Štitnjače i trudnoćaŠtitnjače i trudnoća
Tiroidni stimulirajući hormon povećavaTiroidni stimulirajući hormon povećava
On je odgovoran za ono što luteinizirajućeg hormona?On je odgovoran za ono što luteinizirajućeg hormona?
Hormon prolaktin u ženaHormon prolaktin u žena
Hormon koji je odgovoran za m?Hormon koji je odgovoran za m?
Luteinizirajući hormonLuteinizirajući hormon
Norme ispitivanja u djeceNorme ispitivanja u djece
Hormoni u trudnoćiHormoni u trudnoći
Norma progesterona tijekom trudnoćeNorma progesterona tijekom trudnoće
» » » TSH - norma u djece