LadyVu.com

Veličina folikula ovulacije

folikula s veličinom ovulacije

Priroda je mislio ženskog tijela do najmanjih nijansi, to pruža mogućnost začeća i roditi dijete. Ulogu u sposobnosti da bi rodila igranje folikula veličine na ovulaciju, razvoj koji je također ciklički.

Follikulometriya

Ovaj pojam se naziva postupak ultrazvučnog studija o veličini folikula prije ovulacije ili na bilo koji drugi fazi rasta. Zašto vam je potrebna da se ispita proces koji se odvija duboko u jajnicima? Činjenica da je folikula - mjesto podrijetla jaja, koji su odgovorni za dugo očekivani rođenja. Veličina folikula za vrijeme ovulacije mora biti takva da bi to mogao biti rođen jaje. Follikulometriya osmišljen kako bi se osiguralo da se, kao live mahuna, i da li je spremna za održavanje života i ovulaciju jajeta.

Koja veličina bi trebala imati folikula tijekom ovulacije?Žena koja želi zatrudnjeti, briga o svim procesima koji se odvijaju u tijelu. Jedan od njih je promjena u veličini folikula nakon ovulacije i prije sebe. Kako bi se izbjegle moguće zabune, odmah bi trebali shvatiti da je prvi dan menstrualnog ciklusa smatra se njihov početak, kraj pada na posljednji dan prije menstruacije. Dakle, ovaj klasični sliku o tome što veličini folikula s ovulacije i na drugim fazama razvoja, obračunava na mjesečnoj trajanje ciklusa od 28 dana:

  1. Promjer folikula s ovuliranjem, koji je starost od 5-7 dana je 2-6 mm.
  2. S početkom od 8-10 dana od mjesečnog ciklusa počinje definirati veličinu dominantni folikul za vrijeme ovulacije, koji će rasti i sama jaje. Njegova veličina je oko 12-15 mm. Preostale folikula, dosegnuvši 8-10 mm, postupno smanjivati ​​i nestati.
  3. Kada dođe do ovulacije, mahuna 24 mm zrelo jajašce koje skrivaju već navrši 11-14 dana. Uskoro će prsnuti i osloboditi spremna oploditi jaje.

Otprilike kao što je kratak život mahuna. U preostalim danima ili jajnih stanica sastanku može doći do mjesečni ciklus sa spermom, ili na kraju svog beskorisnog postojanja. To cyclicality će se nastaviti sve dok ne dugo očekivani trudnoće.veličina folikula prije ovulacije

Povremeno se dogodi da dominantni folikul može puknuti. Također, vrlo je vjerojatno da će biti maksimalna veličina folikula s ovulacije, koji se zove upornost. Potonji je karakteriziran rasta folikula neovuliruyuschego i mogu izazvati neplodnost. Ako je normalna veličina folikula prije ovulacije sklon stalnom smanjenju i potpunog nestanka, onda govorimo o imperforaciju. U svakom slučaju, veličina folikula ovulates - to je vrlo važna informacija za sve one koji dugo i bezuspješno su težak da biste dobili trudna.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Veličina jajaVeličina jaja
Trudnoća i multifollikulyarnye jajniciTrudnoća i multifollikulyarnye jajnici
Što je ovulacija kod žena?Što je ovulacija kod žena?
OvulacijaOvulacija
Raspodjela na ovulacijuRaspodjela na ovulaciju
Bol u jajnicimaBol u jajnicima
Dominantni folikulDominantni folikul
Boli me jajnik nakon ovulacijeBoli me jajnik nakon ovulacije
Folikula u jajniku - normaFolikula u jajniku - norma
Mogu li zatrudnjeti ne u danima ovulacije?Mogu li zatrudnjeti ne u danima ovulacije?
» » » Veličina folikula ovulacije