LadyVu.com

Lijekovi za poticanje ovulacije

Lijekovi za poticanje ovulacije

Ovulacije - oslobađanje jajeta u trbušnu šupljinu jajnika nakon folikula rupture. Bez ovulacije, trudnoća je nemoguće, tako da je ovo važno za poticanje ovulacije. Terapije i lijekovi stimuliraju ovulaciju, odabire liječnika, ovisno o razlozima njegove odsutnosti. Za njihovo osnivanje je propisano da se testira na hormone i promatranje ponašanja ultrazvuka. SAD počinju napraviti 8 dana ciklusa i da svaka 3 dana prije ovulacije i početka menstruacije.

Kako je stimulacija ovulacije?

Lijekovi za stimulaciju ovulacije sadrži dvije vrste hormona:

  • folikul stimulirajući hormon (FSH);
  • luteinizirajući hormon (LH).


To je zahvaljujući njima da je sazrijevanje folikula i ovulacije. Za pripravke koji sadrže ove hormone su:

  • Klostilbegit (najčešće se uporabljuju);
  • Puregon;
  • menogon;
  • Gonal;
  • drugi.

Clomid pomaže da razviju obje vrste hormona (FSH i LH). Lijek počinju da se na dan 5 ciklusa i potrajati i do 9 dana, uključeno 1 tableta. Ako klostilbegit iz nekog razloga ne stane, može se zamijeniti sa drugim lijekom. Na primjer, stimulacija ovulacije može provesti puregonom. Ona također sadrži dvije vrste hormona, već spada u drugu vrstu lijekova. Prijem puregona kao menogon počinje u 2 dana ciklusa i obično završava nakon 10 dana. Stimulacija ovih lijekova za oboje u prirodnom i umjetnom oplodnjom. Još jedan lijek - to Gonal. Stimulacija ovulacije gonalom započinje 1. dana ciklusa (ako se menstrualni ciklus ne prekida). Trajanje liječenja određena pomoću ultrazvuka ili razinu koncentracije estrogena u krvi.

Nakon tečaja lijekova propisane ultrazvuk, koji se održava nekoliko puta kako bi potvrdili da su folikuli dostigli željenu veličinu. Sljedeća faza stimulacije ovulacije je injekciju hCG. Kurac bi 1 put, i jednog dana ovulaciju.

Osim toga, ako su lijekovi pozitivna i trudnoća, a zatim održavati ga propisati progesterona droge. Lijekovi kao što su utrozhestan i djufaston ne samo potaknuti ovulaciju, ali umjesto da ga ometati. To je razlog zašto oni ne daju u prvoj fazi ciklusa.

Bez obzira na metode i lijekovi za stimulaciju ovulacije ne koriste, moraju biti propisane od strane liječnika nakon ankete!

Video: Kako su lijekovi za stimulaciju ovulacije u žensko tijelo?

Video: Stimulacija ovulacije u IVF. Liječenje Centar stimulacije ovulacije tijekom IVF.

Video: Stimulacija ovulacije

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Ovulacija 2Ovulacija 2
Trudnoća i multifollikulyarnye jajniciTrudnoća i multifollikulyarnye jajnici
On je odgovoran za ono što luteinizirajućeg hormona?On je odgovoran za ono što luteinizirajućeg hormona?
Raspodjela na ovulacijuRaspodjela na ovulaciju
Dominantni folikulDominantni folikul
Krv za vrijeme ovulacijeKrv za vrijeme ovulacije
Boli me jajnik nakon ovulacijeBoli me jajnik nakon ovulacije
Uočavanje tijekom ovulacijeUočavanje tijekom ovulacije
Znakovi ovulacije - RaspodjelaZnakovi ovulacije - Raspodjela
Duphaston i klostilbegit - lijekovi za liječenje neplodnostiDuphaston i klostilbegit - lijekovi za liječenje neplodnosti
» » » Lijekovi za poticanje ovulacije