LadyVu.com

Stimulacija ovulacije

stimulacija ovulacije

Jedan od najčešćih tretmana za neplodnost u žena je potaknuti ovulaciju. Ako ste s „anovulation” dijagnoza, potrebno je shvatiti da je definicija takvih bolesti je nemoguće bez provođenja ciklički ultrazvuka.

Prije nego što dodijeliti stimulaciju, liječnik je dužan provesti anketu kako bi pomogli identificirati kontraindikacije za stimulaciju, potreba za predobradu i odabrati poticaja, doza lijekova, ovisno o individualnim karakteristikama vašeg tijela.Stimulacija ovulacije održava s policističnim jajnicima, formacija u jajnicima zdravih jaja, koje se ne može ići sve dozrijevanja ciklus i nepravilnog ovulacija.

Kako stimulaciju ovulacije?

Danas postoje mnoge sigurne i djelotvorne metode za poticanje ovulacije:

  1. Stimulacija s lijekovima - induktora ovulacije. Kao rezultat njihovog korištenja, ženske jajnici proizvode jaja pogodna za oplodnju. Tijekom ovog postupka, stanje pacijenta se prati od strane liječnika. Kad je liječnik utvrdi ovulacija uvredljivog metodu odabrana oplodnje: to može biti stimulirano pomoću IVF ili prirodno. Ako pacijent odabere stimulacije ovulacije IVF, onda je dovoljno 1-2 jajnih stanica. Ako je izbor da se zaustavi drugu mogućnost, potreba da se oploditi nekoliko jaja.
  2. Vitamini za poticanje ovulacije. Trudnice kao nitko drugi treba dovoljno vitamina i minerala. Osnovna potreba tijela, priprema zatrudnjeti - folivaya kiselinu. Nedostatak ove tvari u tijelu može dovesti do strašnih posljedica, kao što su intrauterinog razvoja patologije. Drugi, jednako važan element je jodid. Osim toga, mreža zajednički informacije koje je potrebno poticati uporabu vitamina A, C, E, međutim, ti podaci nisu potvrđeni medicine.

Najčešće, stimulacija ovulacije je učinjeno pomoću lijekova koji kontroliraju rad genitalija, ili droge klostilbegita. Ovi lijekovi stimuliraju jajnike za formiranje i sazrijevanje folikula. Najpopularnija je stimulirati ovulacija uboda klofimenom. Početak indukcije malih doza od 3-5 dana ciklusa na 7. odnosno 5. do 9. dana. Paralelno s injekcije provodi sustavno praćenje ultrazvukom oocita sazrijevanja. Često ovulacija se događa u roku od 2-3 dana nakon injekcije.

Mogući negativni učinci stimulacije jajnika

Ako je prvi ovulacije pomoću klofimena ne uspije, može se ponoviti do 5 puta u životu. Posebice kada stalno povećanje doze. U slučaju zlouporabe takvih lijekova jajnici počinju istjecati rano, a do preranog menopauza. Ako su posljedice negativne stimulacije ovulacije, trebate tražiti uzrok neplodnosti u drugu trudnoća nakon stimulacije ovulacijepodručje. Uostalom, ako pretpostavimo jajnika neuspjeh - naknadni pokušaji za liječenje bilo koje metode će biti beskoristan.

Zapamtite, metoda stimulacije ovulacije nije 100% garancija, jer u slučaju neuspjeha - ne daj se, i pokušajte ponovno. Uostalom, učinkovitost indukcije ovulacije zavisi svrhe kao žena dobi i trajanja anovulation. Obično prvi pokušaj ne uspije samo 10-15% trudnica. Međutim, trudnoća nakon stimulacije ovulacije - stvarnost u kojoj težimo. Profesionalnost liječnika i moderne medicine dati ženama priliku iskusiti sve radosti majčinstva.

Video: Webinar "Intrauterini osjemenjivanje i stimulacija ovulacije"

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Kako odrediti dan ovulacije?Kako odrediti dan ovulacije?
Na što dan oplodnje?Na što dan oplodnje?
Trudnoća i multifollikulyarnye jajniciTrudnoća i multifollikulyarnye jajnici
Što je ovulacija kod žena?Što je ovulacija kod žena?
Raspodjela na ovulacijuRaspodjela na ovulaciju
Stimulacija ovulacije narodnih lijekovaStimulacija ovulacije narodnih lijekova
Boli me jajnik nakon ovulacijeBoli me jajnik nakon ovulacije
Metode za utvrđivanje ovulacijeMetode za utvrđivanje ovulacije
Lijekovi za poticanje ovulacijeLijekovi za poticanje ovulacije
Uočavanje tijekom ovulacijeUočavanje tijekom ovulacije
» » » Stimulacija ovulacije