LadyVu.com

Predikaonica - liječenje

predikaonica - liječenje

Propovjedaonica - upala zuba pulpe. Pulpa je splet krvnih žila i živaca koji su odgovorni za bol zuba i prehrane. Pulpitis razvija najčešće kao posljedica karijesa ili ne liječi, zbog pogrešnog liječenja zuba. pulpitis obrada ovisi o prirodi protoka (akutne ili kronične).

Samo liječnik može odrediti kako se postupa pulpu. Kod akutnih bolesnika pulpitis su najviše zabrinuti jaku bol u zubu, kao i bol u kontaktu sa zuba različitih podražaja - vruće / hladno, slatko / kiselo / slano. Bol se može dati u hram, čelo i vrat. Bliže noćna bol često je i gori. Kao pulpitis tretman kod kuće je nemoguće - s pojavom sličnih simptoma bolje je da se obratite stomatologu.

Metode liječenja akutnog pulpitisom

Liječenje akutne pulpitisa ovisno o stanju. Serozni i traumatski oblik akutne pulpitis ljudi mlađih od 30 godina (bez kroničnih bolesti) mogu se liječiti konzervativno. Ova metoda se sastoji u primjeni preljev s antibioticima za nekoliko dana u okviru privremenog ispuna. Antibiotici za pulpitisa potrebnih za ublažavanje upale u pulpi. Zatim je terapijski zavoj se ukloni i stavi pod stalnim nepropusne brtve s kalcija. To pomaže da se oporavi dentina - zub koji se nalazi između pulpe i caklinu.Gnojni pulpitis je karakteriziran uglavnom konstantnim pulsirajuće tešku bol, što se pojačava vruća i hladna rješava se malo. Također, mukozne edem oko zuba. Gnojni pulpitisa Liječenje je kirurški postupak počinje s injekcije anestetika. Zatim, stomatolog uklanja bolesno tkivo pulpe, isperite korijenu zuba kanala i stavlja ih u anti-upalni agens za nekoliko dana. U drugoj fazi liječnik temeljito čisti zub kanala, pritišće ih, a zatim vraća pečat oblika krošnje.

Metode liječenja kronične pulpitisom

kronični pulpitis obrada se izvodi kirurški, a ovisi o obliku. Kronični fibrozni pulpitis je posljedica neliječenih akutnih i nastavlja sa slabim bolan i odgovor na promjene temperature. Liječenje kronične vlaknastog pulpitisa počinje s tvrdnjom posebne devitaliziruschey paste koja žrtvovali pulpu, nakon čega se bistra kanal, ispran i zapečaćena.

Gangrenozan pulpitis razlikuje pritužbe zuba nemir, bol od vruće i zadah iz usta. Liječenje gangrenoznog pulpitisa se ne razlikuje od drugih oblika i održava se po općim propisima.

Ukoliko trudnoća ne mora trpjeti

Što učiniti ako pulpa dogodila u trudnica? Nema problema - moderna anestetici se omogućilo liječenje pulpitisa u trudnoći, bez ikakvog rizika za fetus. I za liječenje ove bolesti potrebno. Osim boli pulpitis opasan razvoj komplikacija - parodontitis. On se pojavljuje kao posljedica prodiranja mikroorganizama kroz zub u koštano tkivo.

Hitna pomoć s pulpitisa

kako ukloniti bol pulpitisa

Ako imate jake bolove u zub, morate shvatiti što učiniti s pulpa. U slučaju ako ne možete vidjeti liječnika, morate znati kako ukloniti bol pulpitisa. Možete piti anestetik - ketanov, paracetamol, Analgin, ibuprofen. Također je vrijedno pokušati smanjiti bol pulpitis narodnih lijekova. To može pomoći komad svježe masnoće, staviti na bolni zub. Još uvijek prakticira trljanje češnjak sok ili aloe sok u desni oko zahvaćeni zub. Većina dostupan - ispiranje rješenje s pulpitis soda (1 žličica čašu vode ..) ili esencije od Hypericum, žalfija, luk kože. No, imajte na umu da će sve ove mjere pomoći samo privremeno smiriti bolove i prvom prilikom morate posjetiti stomatologa.

Video: pulpe. liječenje pulpitisa

Video: Simptomi i liječenje pulpitis (video). clinicazubov.ru

Video: Metode liječenja pulpitisa

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Nakon brtvljenje zuboboljeNakon brtvljenje zubobolje
Periostitisa mandibulePeriostitisa mandibule
Kronični vlaknasti pulpitisKronični vlaknasti pulpitis
Propovjedaonica - simptomi i tretmanPropovjedaonica - simptomi i tretman
Akutni pulpitisAkutni pulpitis
Zuba apscesZuba apsces
Upala periost zubaUpala periost zuba
Privremeno punjenjePrivremeno punjenje
Pulpitis u djecePulpitis u djece
Oštećenog zuba - izvor zarazeOštećenog zuba - izvor zaraze
» » » Predikaonica - liječenje