LadyVu.com

Prodornu bol u zubu

Prodornu bol u zubu

Bol ove prirode ukazuje na razvoj pulpitisa ili apikalni parodontitis.

pulpitis - unutarnji upala tkiva zuba u kanal i zub sadrži živčana i krvnih žila i vezivnog tkiva. Na pulpitis bol može biti konstantna, a tu su i napadi, obično noću.Apikalni parodontitis - upalni proces koji se odvija u tkivima oko vrha. U pratnji stalnim lupanje bol u zubu, često se daje u obraz ili uho.

Prodornu bol uzrokovana navedenih razloga, najčešće se razvija u karijesne zub ne liječi ili pod pečatom (ako je živac nije izbrisan), ali također može pojaviti u zdravih zuba. Eliminirati to potrebno uklanjanje živca i kasnije punjenje kanala korijena.

Prodornu bol u zubu nakon punjenja kanala

Uklanjanje živca i punjenje korijenskog kanala je kirurgija. Ovo uklanja oštećeni živac vrh koji se nalazi unutar pulpe. Međutim, takav zahvat, naravno, raniti tkiva, tako da nakon depulpation zuba i brtvljenje kanala u trajanju od 2 do 4 dana može se vidjeti vuče i bolan bol, koji se postupno smanjuje.

Ako u tom razdoblju bol nije nestala, to znači ili da živac nije u potpunosti uklonjen, ili prisutnost upale koji se proširio izvan vrha zuba. U tom slučaju, nužno zahtijeva ponavljanje stomatološke zahvate.

Prodornu bol u zubu pod pečatom

Prodornu bol u zubu bez živca

Lupanje boli, primijećena u zubnog živca s daljinski, zapečaćena ili kruna, javlja u slučaju parodontitis (Cista ili granulom zub). Ova upala tkiva nalazi oko vrha zuba, preko koje je fiksiran u kosti vilice. U tom slučaju, bol se povećava kada grize ili pritisak na zub, kao što se događa stiskanje u upaljenom tkivu. Bol može biti vrlo jaka, oštra, uz edem, i često dovodi do razvoja toka. S parodontitisa često zahtijeva uklanjanje zahvaćeni zub.

Video: pulpitis

Video: zubobolja. Liječenje zubobolju. Uzroci i načini rješavanja problema.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Parodontitis - SimptomiParodontitis - Simptomi
Nakon brtvljenje zuboboljeNakon brtvljenje zubobolje
Kronični vlaknasti pulpitisKronični vlaknasti pulpitis
Propovjedaonica - simptomi i tretmanPropovjedaonica - simptomi i tretman
Akutni pulpitisAkutni pulpitis
Zuba cista - liječenjeZuba cista - liječenje
Upala zubnog živcaUpala zubnog živca
Pulpitis u djecePulpitis u djece
Propovjedaonica - SimptomiPropovjedaonica - Simptomi
Predikaonica - liječenjePredikaonica - liječenje
» » » Prodornu bol u zubu