LadyVu.com

Zuba cista - liječenje

Liječenje zuba cista

Mala bočica tekućine, prekriven gustom ljuske - to je cista zub, što tretman nije tako jednostavno kao što se čini. Unatoč činjenici da je cista je mali (0,5 mm do nekoliko cm), može donijeti mnogo patnje vlasniku. To je nenormalno izvor zaraze, koja nije predmet samoizlječenja i ima sposobnost širenja.

Trebam li liječenje cista zub?

Razlog za nastajanje cista u jednom - prodiranje infekcije. No, mehanizmi i pridonoseći čimbenici postoje neke:

 • komplikacije periodontitis;
 • nepravilno postupanje pulpitises i periodontitis;
 • akutna i kronična ozljeda;
 • poremećaji razvoja zuba.

To je vrijedno neke od tih faktora posao, a osoba ima bolove, oticanje sluznice puteva i opća slabost simptoma. Što učiniti ako se, kao odgovor na pritužbe, liječnik provodi rendgenski pregled, i kaže da je korijen zuba je nastala cista? Naravno, poslastica! Što će se dogoditi ako se ne liječi? Učincima ciste na zubu uključuje:

 • upala periost;
 • topljenje gnoj kostiju i gubitak zuba;
 • submandibularne čir;
 • Patološka prijelom čeljusti;
 • flegmona;
 • osteomijelitis;
 • sepsa.

Kako liječiti cista zub?Sve do nedavno, sve metode liječenja cista su svedeni na jedan - uklanjanja zuba. Učinkovita, ali previše radikalan - gubitak žvakanja učinkovitost i estetiku dovesti pacijenta troškova ortopedskih liječenja. Sada, većina liječnika imaju tendenciju da zubosohranyayuschim tretmane koji se mogu produljiti život od native zub za mnogo godina. Konačna odluka u prvom stupnju za liječnika. Ako pohađaju stomatolog tvrdi da je poželjno da spasiti zub, da ne bi trebali ni pristati na više faza dugotrajnog liječenja.

Terapijsko liječenje korijenu zuba cista

Konzervativno liječenje započinje s otvaranjem šupljinu zuba, korijenskog kanala odvajanjem. Zatim se pažljivo liječenje korijenskog kanala i šupljina cistama antiseptički i antimikrobna sredstva. Važno je očistiti zub potpuno od zarazne cista sadržaja i uništiti ljusku. Tada liječnik ispunjava korijenskih kanala s posebnim pastama koje akcija usmjerenih na rast koštanog tkiva u ciste. Da biste to učinili, malu količinu paste za zube su prikazani za kanal na vrhu šupljine kisty.Protsess rast kostiju traje neko vrijeme i kontrolira radiološki. Ako se postupak uspješno, a rendgenski cista više ne vidi, zubar zapečaćena korijenskih kanala stalnih materijala i vraća vijenac zuba. Ako klinika ima uređaj za terapiju, cista može izliječiti depoforeza. Ova metoda omogućava kratko vrijeme za čišćenje zubi od infekcija i početi punjenje kanala.

Kirurško liječenje zuba cista

kako izliječiti cista zub

Ako konzervativna terapija nije uspjela ili nije izvorno preporučeno stomatologa zbog različitih razloga, primjenjuju se zubosohranyayuschie kirurški zahvat. Kirurško liječenje ciste na zubu uključuje korištenje antibiotika za brzu uklanjanje upale. Oni uključuju:

 1. Radectomy. Pod anestezijom, rez je napravljen na sluznicu, a cista ukloni uz odrezanom vrha korijena zuba. Kanali u ovom slučaju biti zatvorene od kraja, to je retrogradno.
 2. Hemisection, tj uklanjanje pola zuba (zajedno sa uklonjenim inficirane korijenskog dijela i krune).
 3. Amputacija korijena zuba. U tom slučaju samo ukloniti korijen zuba i kruna ostaje netaknut.

Video: Liječenje zuba ciste bez operacije

Video: Liječenje zuba ciste

Video: uklanjanje zuba cisti. moje iskustvo

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Koloidni cista štitne žlijezdeKoloidni cista štitne žlijezde
Cistični jajniciCistični jajnici
Simptomi ciste jajnika u ženaSimptomi ciste jajnika u žena
Dermoidna cista jajnikaDermoidna cista jajnika
Serozni cista jajnikaSerozni cista jajnika
Upala periost zubaUpala periost zuba
Zub granulomZub granulom
Korpus luteum cista - SimptomiKorpus luteum cista - Simptomi
Cista u nosuCista u nosu
Jajnika cista ruptureJajnika cista rupture
» » » Zuba cista - liječenje