LadyVu.com

Korpus luteum cista - Simptomi

Simptomi korpus luteum cista

U ženskom tijelu teče složene procese i transformacije, a svi su dizajnirani zatrudnjeti, nositi i roditi dijete. Sve počinje s rastom folikula i jajne stanice izlaz iz nje, umjesto prsnuti folikul oblika žuto tijelo, koje djeluje kao endokrini organ. Žuto tijelo proizvodi hormon trudnoće - progesterona, koji pomaže doći do oplodnje, implantacije u maternicu, a nosi trudnoću do kraja placentacije.

Kako odrediti korpus luteum cista?

Ako ne postoji žuto tijelo involucije i to veći od 30 mm, on je rekao da je formirana žutog tijela cista. Njegovi simptomi su blagi, ali i ne mora pojaviti, i nakon 2-3 mjeseci može doći do involucije. Ponekad postoje znakovi corpus luteum cista kao kršenje menstrualnog ciklusa kao menstruacija, vrlo teškim ili oskudno, ponekad kasni menstruacija. Pacijenti mogu žaliti na povlačenjem bol u trbuhu kao u vrijeme menstruacije. Ako boli korpus luteum cista, moguće je pretpostaviti značajan porast njegove veličine sa kompresije okolnih organa.

izvanrednim uvjetima tijekom corpus luteum cistaU slučaju komplikacija corpus luteum cista razvija akutni abdomen kliniku. Ako corpus luteum cista praska, onda postoji oštra grčevi bolovi u trbuhu mogu biti mučnina i povraćanje. Simptomi peritonealnog iritacije pozitivan (simptoma Shchetkina Blumberg, Rovzinga, Sitkovstkogo). Tu može doći do kašnjenja u stolici i plina. To je hitne medicinske pomoći koja zahtijeva hitnu hospitalizaciju i operativnu obradu. Inače, pacijent može umrijeti od krvarenja.

Uvijanje od corpus luteum cista također odnosi na hitne medicinske pomoći koji zahtijeva hitnu pomoć. Klinički torzijska ciste mogu nastati kao cista Razbijeno. Kada torzija je kršenje opskrbe krvi i inervacije cista s nekrozom tkiva i razvoj lokalnog peritonitisa.

Temperatura u corpus luteum cista može govoriti o tome festering, na pauzi od gnoj ciste može uliti u trbušnu šupljinu s razvojem peritonitisa.

žuta cista dijagnoza na temelju mogućih pritužbi pacijenata, ponekad cista može postati dijagnostički nalaz za vrijeme prolaska ultrazvuka.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Zadržavanje cista jajnikaZadržavanje cista jajnika
Lijevo ciste jajnika - LiječenjeLijevo ciste jajnika - Liječenje
Žutom tijelu u lijevom jajnikuŽutom tijelu u lijevom jajniku
Cista žuto tijeloCista žuto tijelo
Lijevo jajnika cista - SimptomiLijevo jajnika cista - Simptomi
Žuto tijelo tijekom trudnoćeŽuto tijelo tijekom trudnoće
Ciste jajnika i trudnoćaCiste jajnika i trudnoća
Povećana progesteron - SimptomiPovećana progesteron - Simptomi
Korpus luteum cista u trudnoćiKorpus luteum cista u trudnoći
Žutom tijelu u pravom jajnikaŽutom tijelu u pravom jajnika
» » » Korpus luteum cista - Simptomi