LadyVu.com

Cista na lijevom jajnika žutom tijelu

Cista na lijevom jajnika žutom tijelu

Žuto tijelo cista - benigni tumor koji se razvija u drugoj polovici menstruacijskog ciklusa. Ona nastaje iz probušenog kao posljedica ovulacije, mahuna, uzrok može biti raznih procesa koji se odvijaju u tijelu, uključujući i kršenje resorpcije procesa u „žutom tijelu.”

Lijevi jajnik sa žutom tijelu

Obično, ove ciste otkriven ultrazvukom. Simptomi koji se mogao osjetiti ženu, ne pojavljuju se. Ovaj unos u rezultatima ultrazvuka znači da je u ovom ciklusu žena u lijevom jajniku, ovulacija je došlo. To je završena, ali iz nekog razloga folikul, što je ostavilo neoplođeno jaje, nije riješio, a formirana u cista.

Korpus luteum cista - uzroci

Utvrditi uzrok cista, znanstvenici ne mogu još. Neki pripisuju stvaranje ciste u trudnoći, ali to nije u potpunosti točno. U trudnoće, žuto tijelo ne gasi, svoju funkciju - stvaranje progesterona, koji je odgovoran za pravilan razvoj trudnoće, njezini stručnjaci mogu biti zamijenjeni cista. Istina cista može dogoditi bez trudnoće, to rješava, obično u roku od nekoliko mjeseci.

Razlog da je korpus luteum cista često naći tijekom trudnoće je jednostavan: trudnice često prsni ultrazvuk u drugoj polovici ciklusa. Oni ne mogu čekati da potvrđuju činjenicu začeća, nego zato što je ulaz „na lijevo od corpus luteum cista”, često se pojavljuje upravo u SAD-u žena u ranim stadijima trudnoće.

Izvan trudnoće je cista dijagnosticira rjeđe, ali je, u stvari, kao što se često. U principu, to je normalno i ne zahtijeva liječenje, ali ako je cista izgleda sumnjivo liječnika, on može propisati promatranje dinamike.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Zadržavanje cista jajnikaZadržavanje cista jajnika
Lijevo ciste jajnika - LiječenjeLijevo ciste jajnika - Liječenje
Žutom tijelu u lijevom jajnikuŽutom tijelu u lijevom jajniku
Lijevo jajnika cista - SimptomiLijevo jajnika cista - Simptomi
Žuto tijelo tijekom trudnoćeŽuto tijelo tijekom trudnoće
Ciste jajnika i trudnoćaCiste jajnika i trudnoća
Korpus luteum cista - SimptomiKorpus luteum cista - Simptomi
Povećana progesteron - SimptomiPovećana progesteron - Simptomi
Korpus luteum cista u trudnoćiKorpus luteum cista u trudnoći
Jajnika cista ruptureJajnika cista rupture
» » » Cista na lijevom jajnika žutom tijelu