LadyVu.com

Jajnika cista rupture

jajnika cista rupture

Ciste jajnika - kapsula s tekućim sadržajem, koja je formirana u genitalnom žlijezde pod utjecajem hormonskih promjena. Od formiranja takve ciste nisu osigurani niti jedna žena. Cista se može pojaviti i nestati u roku od nekoliko mjeseci, a ni ne znaju o tome, ako ne odvijaju u tom razdoblju, ultrazvuk od reproduktivnih organa.

Ipak, svaka žena bi trebali biti svjesni da je prisutnost ciste na jajniku je ispunjen s rakom. Idemo saznati zašto je cista može puknuti, kao što se manifestira i što prijeti.

Simptomi ciste jajnika ruptureDakle, vi svibanj ili svibanj ne znaju da imate cista jajnika, ali obratite pozornost na znakove rupture:

  • akutna bol u trbuhu,
  • slabost, slabost;
  • porast temperature, što je nemoguće srušiti antipiretici;
  • smanjenje krvnog tlaka i puls;
  • mučnina, povraćanje;
  • gubitak svijesti i teške bljedilo;
  • teška krvarenja maternice.

Uzroci i posljedice jajnika ciste puknuća

cista rupture doprinijeti nekim čimbenika: prisutnost u upala tijela, proširenih krvnih žila, ateroskleroze, traumu, podizanjem utega, prekomjerno aktivan seksualni život. Cista pukne češće za vrijeme ovulacije ili u drugoj fazi menstrualnog ciklusa. Žuto tijelo (privremeno žlijezda koja proizvodi progesteron hormona) mogu se odlomiti i tijekom trudnoće što je dvostruko opasno.

cista ruptura je značajna prijetnja ženskom tijelu. Ona je opterećena peritonitis, značajan gubitak krvi i infekcije. U tom slučaju, žena je obično vrlo teška, treba hitnu hospitalizaciju i medicinsku skrb.

cista rupture Liječenje

znaci jajnika ciste puknuća

Postoje dvije mogućnosti: u nedostatku unutarnje krvarenje pacijenta propisati hladno na trbuhu i potpuni odmor. No, češće kod prekida cista jajnika pokazuje rad - resekcija ili šivanje jajnika. Operacija se obično provodi laparoskopijom ili laparotomije. Uklonite gonade samo u teškim slučajevima, kada je jajnik je potpuno izvan sebe. U trudnoći, resekcija ne, jer to može dovesti do preranog poroda ili pobačaja, ovisno o trajanju trudnoće.

Osim toga, ako je potrebno nadoknaditi gubitak krvi kod pacijenta transfuzije krvi.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Simptomi ciste jajnika u ženaSimptomi ciste jajnika u žena
Lijevo ciste jajnika - LiječenjeLijevo ciste jajnika - Liječenje
Rupture na ciste jajnika - posljediceRupture na ciste jajnika - posljedice
Cistični jajniciCistični jajnici
Torzije jajnika cista noguTorzije jajnika cista nogu
Simptomi ciste jajnika u ženaSimptomi ciste jajnika u žena
Dermoidna cista jajnikaDermoidna cista jajnika
Serozni cista jajnikaSerozni cista jajnika
Lijevo jajnika cista - SimptomiLijevo jajnika cista - Simptomi
Ciste jajnika - uzrociCiste jajnika - uzroci
» » » Jajnika cista rupture