LadyVu.com

Serozni cista jajnika

serozni cista jajnika

Jedan od najčešćih formacija jajnika - serozni cista. Vrlo često je asimptomatska, a za svoja utvrđenja na ultrazvučnim pregledima žena kao anehogennoe kružno raspoređenih na jajniku različitih veličina s gustom zidu. Jednostavan serozni cista jedan, s više ili ciste multicamera serozni formacije mogu sumnja serozni rak jajnika.

Uzroci serozna cista

Jedan od najčešćih uzroka serozna cista - hormonalne poremećaje kod žena često je povezana s bolestima spolnih organa. Drugi mogući uzroci cista - pobačaj, stres, nepravilna ili neselektivno seksualna aktivnost, endokrini poremećaji.

Simptomi serozna cistaUz male veličine četkom moguće asimptomatski za njih dugoročno. Ostali simptomi koji se mogu sumnja cista - nepravilnog razdoblja, odnosno njihova kašnjenja, bol u trbuhu, krvarenje iz maternice. Kada upala ili torziona cista su upalne simptome - groznica, akutni bolovi u trbuhu. S većim ciste može povećati trbuh, uključujući i asimetrična. Ostali simptomi zajednički ciste i ne mogu ukazati na njegovu prisutnost - opća slabost, razdražljivost, umor, mučnina, bol u donjem dijelu leđa.

Dijagnoza serous ciste

Ginekološki pregled sumnja serozna cista moguće pronaći palpacijom unpainful homogena, elastična i pokretna formirajući kružni oblik na jednom od jajnika. Za dodatne dijagnostičke korištenje ultrazvuka studija na kojima ozbiljan cista izgleda kao anehogennoe kružne formacije u različitim veličinama, uniformi u svojoj strukturi, okružen elastičnom kapsule. Obavezno za prisutnost cista testira za tumorskih biljega,Jednostavan ozbiljan cista jajnika eliminirati maligni proces.

Serozni karcinom jajnika cista - liječenje

Za liječenje se koristi kao medicinskoj terapiji, te operacije. Od hormona koristi lijeka (kombinirane hormonska kontracepcija, progestine). Uz neučinkovitosti liječenja za više od 6 mjeseci, u velikim veličinama, Torzijski cista jajnika, diskontinuitet ciste od unutarnjeg razvoja krvarenja prikazan operaciju za uklanjanje ciste i njegove naknadne histološki pregled.

Video: endometrioza cista Abolmasov A.V.wmv

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Ciste jajnika: UzrociCiste jajnika: Uzroci
Simptomi ciste jajnika u ženaSimptomi ciste jajnika u žena
Lijevo ciste jajnika - LiječenjeLijevo ciste jajnika - Liječenje
Torzije jajnika cista noguTorzije jajnika cista nogu
Simptomi ciste jajnika u ženaSimptomi ciste jajnika u žena
Dermoidna cista jajnikaDermoidna cista jajnika
Lijevo jajnika cista - SimptomiLijevo jajnika cista - Simptomi
Ciste jajnika i trudnoćaCiste jajnika i trudnoća
Burst jajnika cista - SimptomiBurst jajnika cista - Simptomi
Jajnika cista ruptureJajnika cista rupture
» » » Serozni cista jajnika