LadyVu.com

Burst jajnika cista - Simptomi

Burst jajnika cista - Simptomi

cista jajnika odnosi na ginekoloških bolesti, koje znaju gotovo svaka žena. Za neke, to je dijagnoza kao kaznu. Međutim, zahvaljujući modernoj medicini, ova patologija može uspješno liječiti.

Od posebne važnosti kod žena izazvati komplikacije. Dakle, oni koji se ne slažu s operacije, ili imaju kontraindikacije za njegovu ponašanju, često pitaju: Može li cista jajnika praska i što uzrokuje to razbiti?


Koji su simptomi karakteristika rupture jajnika?Svaka žena koja ima ciste jajnika, treba znati simptome komplikacija, pa ako bi to obavio, brzo potražiti liječničku pomoć. Glavne značajke puknuti ciste jajnika, su:

  • jaka bol;
  • groznica;
  • mučnina;
  • povraćanje;
  • smanjenje krvnog tlaka;
  • vrtoglavica;
  • hladan znoj;
  • Odgoda stolicu.

Posebnu pozornost treba obratiti na karakter boli ciste jajnika rupture. To je lokaliziran u predjelu trbuha, posebno na dijelu zahvaćenog jajnika. U tom slučaju, bol može zračiti do rektalnog područja, pa čak i nogu. Priroda boli često grčeve.

Kako osigurati liječenje?

Cijeli niz mjera za pružanje medicinske skrbi na break cista, rupture na ciste jajnika tijekom trudnoćeTo ima za cilj sačuvati život žene i sprječavanju moguće komplikacije. Dakle, jedina mogućnost liječenja je operacija, koja uključuje u nekim slučajevima, uklanjanje jajnika. Posebna pažnja posvećuje se zaustavi krvarenje, koje - to nije neuobičajeno da razbiti cista.

Ako jaz ciste jajnika došlo tijekom trudnoće, koji se javlja rijetko, jer to je cista u većini slučajeva, uzrok njezine odsutnosti, da je duži period je moguće spasiti fetus od strane carskog reza. Kad trudnoća patologija promatrana tijekom fertilnoj razdoblje.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Rupture na ciste jajnika - posljediceRupture na ciste jajnika - posljedice
Torzije jajnika cista noguTorzije jajnika cista nogu
Simptomi ciste jajnika u ženaSimptomi ciste jajnika u žena
Dermoidna cista jajnikaDermoidna cista jajnika
Serozni cista jajnikaSerozni cista jajnika
Cista jajnika je opasno?Cista jajnika je opasno?
Lijevo jajnika cista - SimptomiLijevo jajnika cista - Simptomi
Ciste jajnika - uzrociCiste jajnika - uzroci
Jajnika cista ruptureJajnika cista rupture
Endometrioid cista jajnikaEndometrioid cista jajnika
» » » Burst jajnika cista - Simptomi