LadyVu.com

Ciste jajnika i trudnoća

ciste jajnika i trudnoća

Cista naziva šupljine ispunjene tekućinom u tkivima ili organima. Razlikovati pravi ciste (unutarnji sloj epitela) ili lažno (nema takav sloj).

Vrste ciste jajnika

Glavne vrste ciste jajnika dobrokachastvennyh:

  1. Folikulyarnaya cista. Postoji jednofazni anovulacijski ciklusa podataka: prekršaju hormonsku ovulacije ne pojavljuje, a tanka stijenka nastaje iz folikula cista odjeljak 7 cm u promjeru.
  2. korpus luteum cista. Tu je dvije faze ciklusa u corpus luteum nakon ovulacije: povreda na limfnu drenažu i nakupljanje tekućine, jednodomni, do 6 cm, ponekad uz uključivanje nejednake.
  3. parovarian cista. Javlja se između listova širokog ligamenta, a ne u jajniku, kao posljedica kršenja embrionalnog razvoja. Veličine do 20 cm, što se očituje u pubertetu i dalje raste cijelo razdoblje aktivnosti jajnika, ona nikada ne uvene.
  4. endometrioid cista. Kada je ubačen u jajnim stanicama endometrija maternice nakon operacije maternice pobačaja, upalni procesi, jedne ili više komora, od svih veličina heterogenog sadržaja.
  5. dermoid cista. Ona razvija zbog kršenja fetalnog razvoja i polaganje organa i tkiva, gdje su oni u pravilu ne bi trebalo biti, može biti bilo koje veličine i sadrži bilo koji dio ljudskog tijela - zubi, kosa, koža, masno tkivo.

Jajnika ciste u trudnoći - moguće komplikacije

Folikulyarnye ciste jajnika ne sprečavaju trudnoću, kao što su oni obično nema trudnoće. Endometrija ciste i trudnoća su često međusobno isključuju: Endometrioza je jedan od uzroka neplodnosti. Ako je trudnoća je nešto bolno gledati cijelu trudnoću bez liječenja.Dermoid cista i trudnoća je pravi, jer je cista ne utječe na hormone i problemi tijekom trudnoće može biti povezan s veličinom. Parovarian cista i trudnoća obično ne utječu jedna na drugu, ako je cista je malih dimenzija.

No, tijekom trudnoće može pojaviti još jedna vrsta cista: cista je korpus luteum ili lutealne. On pruža za normalan prvom tromjesečju trudnoće, budući da proizvodi progesteron i nestaje nakon 12 tjedana. Funkcionalni ciste i trudnoća su moguće, ali u većim veličinama cista može ometati normalan tijek trudnoće (doprinosi opasnosti od spontanog pobačaja). Ove ciste su često povezane s nedostatkom progesterona, te s rastom njegove količine tijekom trudnoće nestaju tijekom prvog tromjesečja.

Jajnika ciste u trudnoći - simptomi

Glavni simptomi cista jajnika - bol u trbuhu, obično dosadno, pogoršano fizičkog napora. I oštar, jak - s torzija ciste. Kada razbiti cista bol podsjeća ubod, moguća nesvjesticu, vrtoglavicu, mučninu, povraćanje, groznica. Kada je pritisak na mjehur cistama možda često mokrenje. No, često, trudnoća maska ​​simptoma cista na jajnicima i to je samo dijagnosticira tijekom ultrazvuka.

Liječenje ciste jajnika u trudnoći

Ciste jajnika, koji nemaju utjecaja na tijek trudnoće, obično se ne liječi. Folikulyarnaya cista i korpus luteum cista često nestaju prije kontsapervogo tromjesečja. Ciste ponekad male veličine cista jajnika za vrijeme trudnoćeruptura tijekom trudnoće, najčešće njihov sadržaj apsorbira u roku od nekoliko dana u trbušnoj šupljini.

Kada torzije ciste jajnika, ciste jajnika ili slomiti velikog krvarenja (kap jajnika) Potrebno kirurški zahvat (često laparoskopska) uz očuvanje trudnoće. Ako je istina cista u drugoj polovici trudnoće je pitanje nadležnosti rođenja. Ako je cista je male veličine i ne ometati normalan tijek porođaja, njezin tretman odgođen do postnatalnog razdoblja. Kada je cista je velika, ona se provodi carski rez uz istovremeno uklanjanje cista.

Video: live zdrava! Simptomi ciste jajnika

Video: endometrija ciste

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Endometrioid cista na lijevom jajnikuEndometrioid cista na lijevom jajniku
Zadržavanje cista jajnikaZadržavanje cista jajnika
Endometrioid cista jajnika - za brisanje ili ne?Endometrioid cista jajnika - za brisanje ili ne?
Lijevo ciste jajnika - LiječenjeLijevo ciste jajnika - Liječenje
Simptomi ciste jajnika u ženaSimptomi ciste jajnika u žena
Lijevo jajnika cista - SimptomiLijevo jajnika cista - Simptomi
Korpus luteum cista - SimptomiKorpus luteum cista - Simptomi
Endometrioid cista jajnika - liječenje bez operacijeEndometrioid cista jajnika - liječenje bez operacije
Korpus luteum cista u trudnoćiKorpus luteum cista u trudnoći
Jajnika cista ruptureJajnika cista rupture
» » » Ciste jajnika i trudnoća