LadyVu.com

Parodontitis, zub - što je to?

zub periodontitisu što je to

Parodontitis se zove vezivno tkivo koje se nalazi u prostoru između zuba i kostiju krevet, gdje se ona nalazi. Znajući to, pogodite što periodontitisu zubi ugriz. To dental upalnih bolesti. Zbog njega parodonta ne može ispravno obavljati svoje funkcije, a opterećenje na zubima početi biti neravnomjerno raspoređena.

Uzroci parodontitisa

Najčešće se bolest razvija zbog infekcije. Patogeni mikroorganizmi mogu prodrijeti u tkivo korijenskog kanala ili obratno - da se unutar usne šupljine. Parodontnih upala može početi svaki.Smatra se da je većina razvoju konvencionalnih parodontitisom zuba i umnjaka uzrokovati sljedeće čimbenike:

  1. Odabir stomatolog treba biti vrlo oprezan. Ovaj stručnjak treba biti sigurni da vaš najbolji. Inače, zbog nepravilno ili loše zapečaćena upala korijenskog kanala može početi. Infekcija se razvija u dijelu koji je ostavio nepokriveno. Tijekom vremena, ako se ne liječi, ostavlja kanal i počinje čir. Ponekad parodontitis mogu se pojaviti nakon vađenje zuba. A razlog za to također postaje neprofesionalno postupanje ili primjenu tijekom operacije slabo obrađenih alata.
  2. Nije ni čudo što kažu da je zubobolja ne može tolerirati. To ne samo iscrpljujući, ali i opasno. Neliječena zubna bolest na vrijeme može lako izazvati upalu.
  3. Ponekad liječnici se suočavaju s fenomenom traumatskog parodontitisa. Ona nastaje kao posljedica mehaničkog oštećenja: pomicanje zuba, ozljede neurovaskularne snopova loma korijena.
  4. Drugi ne-infektivnih uzroka zubnog parodontitisa bolesti - negativan utjecaj droge. U nekim slučajevima upala razvija zbog kontakta s parodontnih previše moćne antiseptika ili punjenje materijala. Oblik lijeka može biti bolesti uzrokovane alergijske reakcije.

Znakovi zuba parodontitis

Glavni simptom - bol, bolna, nosio pulsirajući karakter, povećanje s vremenom i postaje nepodnošljivo na zatvaranje čeljusti. Općenito, kada je parodontni apsces bol lokalizirana na jednom mjestu i ne proširi čeljusti.

Za prelazak na X-ray za dijagnosticiranje parodontitis zubi trebaju i oblik koji od sljedećih simptoma:

  1. Neki bolesnici s natečene desni. Obično se to događa na prijelazu bolesti u kronični oblik. Ako se oteklina ne riješi na sluznici mogu formirati male suppurating rane. Bol će se samo pojačati.
  2. Neliječena oblik parodontitis pratnji opće pogoršanje zdravlja. Groznica, poremećen san, tu je stalan osjećaj slabosti.
  3. Ponekad postoji pomak zubi.

Kako liječiti parodontitis zub?

Odabir smjera tretmana ovisi o složenosti bolesti:

  1. Ako se upala još nije imao vremena da odu predaleko, možete pokušati ispraviti terapijski put. prvi izbrisani kao poslastica parodontitis, zubkorijenje, a onda pacijent je propisan tečaj antibiotika. Formulacije su položili direktno u kanalu jednom danu. U kroničnih oblika lijekova mogu se primijeniti da pospješi oporavak tkiva i fizioterapeutskim postupcima vezivnih.
  2. Akutni apscesi koji terapijske metode ne daju u, morate se liječiti kirurški. izrađen Resekcija korijena vrha. Da biste to učinili, mali rez. Kroz zaraženi tkiva su uklonjene. I onda sašivena.

Video: M.Solomonov: "Cista - što je apikalni parodontitis"

Video: Liječenje parodontitisa 11 zuba

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Parodontitis - SimptomiParodontitis - Simptomi
Parodontitis - SimptomiParodontitis - Simptomi
Parodontitis - liječenjeParodontitis - liječenje
Bolne desniBolne desni
Upala periost zubaUpala periost zuba
Zuba cista - liječenjeZuba cista - liječenje
Prodornu bol u zubuProdornu bol u zubu
Umnjaci: specifičan rast i komplikacijeUmnjaci: specifičan rast i komplikacije
Kako liječiti parodontitis?Kako liječiti parodontitis?
Upala zubnog mesa - što učiniti?Upala zubnog mesa - što učiniti?
» » » Parodontitis, zub - što je to?