LadyVu.com

Poludragog kamenja - Lista

Popis poludragim kamenjem

Poznavanje raznih prirodnih i polu-dragog kamenja nikada nije suvišno, jer je uvijek korisno biti u stanju razumjeti u stijenama. Prvo, možete jednostavno otvoriti puno zanimljivih stvari. I drugo, znat ćete što kamenje se može koristiti u različitim obrta, kao i nositi tijekom dana, a kad dragulje kao izražajan i svijetle make-up, to je najbolje rezerviran za večer. Pogledajmo kratak popis poludragog kamenja, u kojem su naručili prema njihovim bojama.

Poludragog kamenja crvena

Najpoznatiji i najpopularniji od crvenih stijena su jaspis, koji ima bogatu krv-crvene boje, kao i neke vrste šipak. Općenito granate prečesto rangiran kao polu-dragog kamenja, ali neke vrste su ponekad rangiran kao dragocjen, vjerojatno zato što su manje česte drugi. No, ovdje pyrope i almandin su poludrago kamenje. Prva boja je crvena, koja može biti prisutna u nijanse ljubičaste ili narančaste i bijele osobinu. Druga linija je bezbojna, a sama često višnje ili maline kamena, također može biti pristranost u ljubičasto. Osim toga, to je napomenuti u ovoj grupi i Cornelian - crvena i žuta različitim kalcedona. Možete spomenuti rodonit i Kunze koji imaju ružičasto-crvene boje.

Popis polu-dragog kamenja 1Popis polu-dragog kamenja 2Popis polu-dragog kamenja 3

Poludragog kamenja plavaDuboko safir plava prozirna boja ima poludragog kamena Tanzanite. Nakit tanzanite, usput, je jako zaljubljen u glumice Elizabeth Taylor. Osim toga, svijetle plavo lapis lazuli i azurite imaju, a osim njih još sodalit. Valja napomenuti i tirkiz, koji, međutim, teško može biti pozvan plava kao boja kamena odavno dobila svoje ime - tirkizno.

polu-dragog kamena 4 listapolu-dragog kamena lista 5Popis polu-dragog kamenja 6

Poludragog kamenja ljubičasta

Ljubičasta ima ne toliko polu-dragim kamenjem. Prije svega - to je leca kvarca. U boji je doista vrlo blizu dragocjeno ametista. Također treba napomenuti i Charoite - zadivljujući lila i ljubičastoj boji kamena s mekom sedefasti.

Popis polu-dragog kamenja 7polu-dragog kamena 8 listaPopis polu-dragog kamenja 9

Poludragog kamenja zelena

No, zeleni poludragog kamenja nalaze u prirodi dosta. Najpoznatiji sigurno može nazvati malahit s luksuznom i tamnozelene žada - svijetlo zelene boje i suncokret - kamena, kombinirajući dvije boje: tamno zelena i krv crvena. No, osim kamenja, postoje i mnogi drugi koji su manje poznata imena. To Andradite žućkasto zelene boje, grossularite smeđe-zelena, zelena diopsid sa smeđim i žutim nijansama, epidot i enstatit zelenkasto-smeđe boje, kao i nevjerojatno lijepa svijetlo zelena olivina. A to nije ni sve kamenje sa zelenim ton.

Popis polu-dragog kamenja 10Popis polu-dragog kamenja 11Popis polu-dragog kamenja 12

Poludrago kamenje žuta

Žuta boja je također vrlo popularan u prirodi. Najistaknutiji među njima je napomenuti citrin, zumbul, spinel i žuto, ima bogatu i izražajne žute nijanse. Da ne spominjem i chrysoberyl, naznačena zelenkasto žuta, korund, koji su prisutni u nijansa smeđe bilješke, turmalin, a osim toga, već iz Sard, jaspisa i nefritis, koji može biti žute ili narančaste nijanse.

Popis polu-dragog kamenja 13Popis polu-dragog kamenja 14Popis polu-dragog kamenja 15

Poludragog kamenja crna

Među crnim kamenjem nemaju dragocjeno ili prozirna, ali ovo kamenje štrajkaju svoj magnetizam i energiju. Svijetla predstavnik ove skupine - ahat, koji u cjelini može biti vrlo različite nijanse. Također treba napomenuti mlaz, koji se nazivaju i crni jaspis ili crni jantar. Osim toga, duboko crni oniks poznato, Melanie i morion.

Popis polu-dragog kamenja 16Popis polu-dragog kamenja 17Popis polu-dragog kamenja 18

Video: poludragim kamenjem

Video: Izložba World of Stone 2015

Video: Kemija 20. plemenitih i poludragog kamenja - zabavni akademije znanosti

Video: drago kamenje

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Zašto san dragulja?Zašto san dragulja?
Zlatna ogrlicaZlatna ogrlica
Prsten s kamenomPrsten s kamenom
Zlatne naušnice reseZlatne naušnice rese
Riba: poludragogRiba: poludragog
Naušnice sa poludragog kamenjaNaušnice sa poludragog kamenja
Nakit od poludragog kamenjaNakit od poludragog kamenja
Uklanjanje kamenja iz žučnog mjehuraUklanjanje kamenja iz žučnog mjehura
Naušnice od zlataNaušnice od zlata
Kuglice od kamena sa svojim rukamaKuglice od kamena sa svojim rukama
» » » Poludragog kamenja - Lista