LadyVu.com

Rak dojke - Simptomi

Simptomi raka dojke

Opis simptoma raka dojke javljaju čak iu davna rasprava. Za tisućama godina, sve do 1700. godine, nije bilo informacija o uzrocima i tretmani za ovu strašnu bolest. U posljednjih nekoliko godina, medicina je ostvarila vrlo dobre rezultate u liječenju raka dojke, osnovana glavne čimbenike koji utječu na razvoj bolesti i poboljšanu opremu za otkrivanje raka dojke, zahvaljujući kojem je dodijeljen najučinkovitiji tijek liječenja. Ako imate simptome raka dojke, žene se pojavljuju češće liječe bolesti u različitim stadijima.

Uzroci bolesti

Uzroci raka dojke može biti uzrokovana genetskom predispozicijom. To jest, ako obitelj ima bolest se javlja u različitim generacijama, rizik se povećava bolesti.

Također, na pojavu raka dojke utječe dob, ali samo u slučaju zanemarivanja svoje zdravlje već duže vrijeme (trčanje kronične bolesti, glad za mnogo godina). Dakle, brinuti o sebi, vaš omiljeni, morate cijelo vrijeme, ne samo s pojavom simptoma raka dojke ili drugih bolesti.

Istraživanja pokazuju da je pobačaj, kasnije prvi porod, odustajanje od dojenja također može uzrokovati rak dojke.

Ako ste identificirali na simptome raka dojke, ne žurite staviti dijagnozu. Razgovarajte sa svojim liječnikom, idite na istraživanju. Možda strašna dijagnoza nije potvrđena jer neke bolesti mogu biti identični s prvim znacima raka dojke.

Samostalno određivanje raka dojke?Obavljati redovito samopregled, koji će pomoći u vrijeme prepoznati znakove raka dojke ili bolesti koje mogu dovesti do bolesti. Mjesečno, 6-10 dana nakon menstruacije, provjeriti stanje prsa, prvo spustio, a onda je podigao glavu s rukama. Dalje, leže na leđima, zatvoren pod Rollerblade, kružnim pokretima u nizu obilježeni grudi i pazuh. Stojeći popravni ispit. Simptomi raka dojke može se brtva bradavica iscjedak, crvenilo kože ili promjene (upala, ljuštenje, promjena oblika - progib, prestanak). Mliječne žlijezde mora biti na istoj razini. Bradavice ne bi trebao biti osip, boja i mijenja oblik. Pravovremena dijagnoza će izbjeći mnoge od komplikacija u liječenju raka dojke.

Kako odrediti raka dojke u kliničkom okruženju?

Sljedeće metode ispitivanja: palpaciju, rendgen, ultrazvuk i morfoloških metoda. Zajedno oni daju punu informaciju koja će pomoći da imenuje tijek liječenja raka dojke. Ako je dijagnoza nije potvrđena, provjerite je li uzrok simptoma koje ste zabrinuti.

Liječenje raka dojke

Postoji nekoliko metoda za liječenje raka dojke koji je dodijeljen, ovisno o stupnju, vrsti tumorskih metastaza.

lumpektomija - uklanjanje abnormalnih stanica i tkivnim s malim tumorima.

mastektomija - uklanjanje dojke.

Hormonska terapija - To sprječava nastanak stanica raka nakon operacije.

Radioterapija - Radioterapija se također primjenjuje nakon operacije za uništenje svih preostalih stanica raka.

Najčešće, kako bi se postigao najbolji učinak i da se spriječi poraz drugih organa propisanih kombiniranu terapiju raka dojke.

sprečavanje bolesti

Statistike pokazuju da je rak dojke najčešći je u razvijenim zemljama. Razlog leži ne samo u ekologiju, ali i promjene u načinu života. Dakle, za sve žene od 13 do 90 godina, igra važnu ulogu u prevenciji raka dojke.

  1. Prije svega potrebno je obratiti pozornost na svoj način ishrane - dijeta mora biti svježe voće i povrće. Izbjeći kancerogene proizvode - masne, pržene hrane, bojila sadrže hrane ili druge kemijske aditive.
  2. ne bi trebali nositi donje rublje koje je preveliki pritisak na prsima i ometa cirkulaciju krvi.
  3. Ne alkoholu.
  4. Ako ste često pod stresom, ne zanemariti Liječenje raka dojkeopuštajuće vježbe. Normalizirano opterećenje mora biti u kombinaciji s dobrim odmora, i za tijelo i za um.
  5. Nemojte odgađati liječenje bolesti povezanih sa ženskim spolnim organima.

Svaka bolest je lakše spriječiti nego liječiti. Budite svjesni svoje zdravlje, brinuti o sebi, te u svakom slučaju, ne gube nadu. Napredak ne stoji još uvijek, s tehnologijom poboljšanja svake godine. Također se razvija i medicina, nudeći nove lijekove i spasilo više života.


Video: Simptomi raka dojke. 1. dio.

Video: Custom znakovi raka dojke!

Video: Simptomi raka dojke. 2. dio.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Rak dojke: problem, ali ne i kaznaRak dojke: problem, ali ne i kazna
Ultrazvuk dojkeUltrazvuk dojke
Rak dojke - SimptomiRak dojke - Simptomi
Faza raka dojkeFaza raka dojke
Prvi znakovi raka dojkePrvi znakovi raka dojke
Dijeta za rak dojkeDijeta za rak dojke
Kako prepoznati rak dojke?Kako prepoznati rak dojke?
Duktalni karcinom dojkeDuktalni karcinom dojke
Fibrocističnu bolest dojkeFibrocističnu bolest dojke
Bolest dojke u ženaBolest dojke u žena
» » » Rak dojke - Simptomi