LadyVu.com

Multipla skleroza - uzroci

Višestruki uzroci skleroze

multipla skleroza - bolest povezana s neurologiji i prolazi u kroničnom obliku toka. Liječnici ga klasificirati kao autoimune bolesti, odnosno one u kojoj je ljudski imunološki sustav počinje posjedovati raznih razloga za proizvodnju antitijela i limfocita na zdrava tkiva i stanica.u multipla skleroza Imunološki sustav usmjeren agresiju na nervnih vlakana. I to je na svojoj koži, zove mijelin. Ova ljuska štiti procese živčanih stanica, što im omogućuje da rade učinkovito. Uništavanje ovog korice dovodi do smetnji u moždanim stanicama i oštećenja živaca.

Bolest apsolutno nije povezan s lošim memorije može se činiti kao prosječan čovjek. Dijagnoza multiple skleroze najčešće smještena duboko u starost, i samo na mlade i srednje dobi (40 godina), pa čak i kod djece. A riječ „raspršili” ne govori o koncentraciji, ali distrakcija, to jest, prevalencija žarišta uništenja mijelinske ovojnice središnjeg živčanog sustava cijele mozga do leđne moždine.

Uzroci multiple skleroze

Kao i većina autoimunih bolesti, multiple skleroze je još uvijek misterija za znanstvenike. Točan uzrok bolesti još nije određena. Uobičajena verzija kaže da se bolest javlja kada kombinacija određenih faktora rizika koji mogu biti i vanjski i unutarnji:

  1. Genetski faktor. Nasljeđe igra neizravnu ulogu u uzrokovanju bolesti, ali još uvijek su otkrili da su rodbina bolesnih, osobito braća, sestre i roditelji imaju veći rizik. Rizik od bolesti u jednojajčane blizance je povećan na 30%, u slučaju da jedan od njih razboli.
  2. epidemiološki čimbenici Ona dodaje na popis uzroka multiple skleroze. Stanovnici skandinavske zemlje, Škotska i ostale nordijske zemlje su bolesni više od Azijata često. Utvrđeno je da je u SAD-u incidencija je veći u osoba bijele rase, u usporedbi s drugima. Te da je promjenu prebivališta u regiji utječe na rizik od razvoja bolesti neposredno prije puberteta.
  3. ekologija. Utvrđeno je da je prevalencija raste u izravnom razmjeru s udaljenosti regiji ekvatora. To pogoršanje MS je povezana s različitim uvjetima okoline kao što je količina sunca (a time i količinu potrošen vitamin D), Što je manje nego u nordijskim zemljama, gdje je rizik od bolesti gore.
  4. infekcija. Znanstvenici su aktivno razvija verziju odnosa multiple skleroze i virusa. Posebna pažnja posvećuje se agenti mononukleoze, ospica, gripe i herpesa.
  5. naprezanja. Izravan dokaz ove teorije nema, ali verzija koja ima psihološki uzroci multiple skleroze i dalje. Brojne bolesti povezanihPogoršanje multiple skleroze s psihosomatske i službeno priznata kao službeni razlog za pojavu bolesti, znanstvenici koji su radili na ovom području aktivno razvijaju ovu teoriju.
  6. Pavle. Žene se više puta češće od muškaraca, a to je povezano s hormonalnim. Smatra se da je muški hormon testosteron sprečava imunološki odgovor, kao i žene, progesteron i estrogen, koji na neuspjeh i bolest se javlja. To dokazuje i činjenica da je za vrijeme trudnoće, laktacije, kada razina hormona se povećati za nekoliko puta, svi oblici multiple skleroze su pogoršane manje i manje vidljivo početno manifestacija bolesti. No, odmah nakon rođenja, kada je još hormonalne promjene, Pogoršanje bolesti pojavljuju nekoliko puta češće.

Video: Multipla skleroza: uzroci, klinička obilježja

Video: Neurolog Vakulenko POGLAVLJE Multipla skleroza

Video: Multipla skleroza

Video: skleroza. Liječenje i prevencija lijeka T. FA Duyko

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Optički neuritisOptički neuritis
Neuromidin - indikacije za primjenuNeuromidin - indikacije za primjenu
Bolesti živčanog sustavaBolesti živčanog sustava
Amiotrofične lateralne sklerozeAmiotrofične lateralne skleroze
Skleroza cerebralnih krvnih žila - simptoma, liječenjeSkleroza cerebralnih krvnih žila - simptoma, liječenje
Kako izliječiti multiplu sklerozu?Kako izliječiti multiplu sklerozu?
Neurogeni mjehur u ženaNeurogeni mjehur u žena
Subhondralne sklerozaSubhondralne skleroza
Optički neuritisOptički neuritis
Dijeta za multiplu sklerozuDijeta za multiplu sklerozu
» » » Multipla skleroza - uzroci