LadyVu.com

Duphaston i mjesečno

djufaston i mjesečno

Redovito menstruacija - vrsta pokazatelja zdravlja žena i pravilno funkcioniranje reproduktivnog sustava. U granicama normale može biti kašnjenje menstruacije za 3-5 dana, može se pokrenuti stres, fizički stres, promjena klime, i ne bi trebao izazvati zabrinutost. Ako je kašnjenje duže i stoga ne postoji trudnoća ili menstruacija krvarenje ne događa uopće, postoji svibanj biti ozbiljne povrede.

Menstrualnog ciklusa regulirano je spolnih hormona, i točnije - progesterona estrogenskih spojeva koji se proizvode jajnika. Dugotrajno odsutnost menstruacije može ukazivati ​​neuspjeh hormona u tijelu, a time i na kvarove jajnika. U takvim slučajevima, ginekolozi nekad djufaston propisani lijek za poziv menstruacije.

Duphaston i mjesečno

Aktivna komponenta lijeka je sintetički analog hormona progesterona - didrogesterona, međutim djufaston pokazali ne samo u nedostatku menstruacije, ali i za planiranje trudnoće, kao i njeno održavanje, ako postoji prijetnja prekida. Razmislite kako točno djufaston maše na mjesečno.

Utjecaj na mjesečnoj duphastonInače, koncentracija progesterona u krvi konstantno mijenja ovisno o fazi ciklusa i vrhova u drugoj fazi, pod uvjetom da zadebljanje i labavljenje endometrija, što omogućuje implantacije u stijenci maternice od oplođenog jajašca. Ako nije došlo do trudnoće, endometrij se odbacuje, a zatim tu su mjesečno. Kada se progesteron nije dovoljno, ovaj proces razbija i menstruacija ne dogodi.

Drugi mogući razlog da menstruacije ne dogodi, je izostanak ovulacije, koja može biti uzrokovana lezijama jajnika. U tom slučaju, recepcija duphaston izvodi za 2-3 ciklusa i umjetno izaziva promjene u endometrij koji su tipični ciklus. Istovremeno se lijek ne potiskuju ovulaciju - naprotiv, nakon ukidanja prilagođen normalno funkcioniranje jajnika. Ako nakon uzimanja duphaston bez mjesečne, trebali konzultirati stručnjaka i napraviti test - šanse za trudnoću.

Kako nazvati mjesečnu Duphaston?

Kao što je već spomenuto, za ne-trudnica može dovesti do određenog kašnjenja menstruacije, u roku od tjedan dana. Ako iz nekog razloga želite ih nazvati ili ubrzati svoje napadačke prepisuje lijek kako slijedi: dva puta jedna tableta dnevno za pet dana. Mjesec će početi na drugi ili treći dan nakon otkaza.

Ponekad žene zanima da li se može nazvati djufaston mjeseca, pokušavajući „poklapati” njihov napredak u određenom roku. Ni u kojem slučaju ne treba ih uzimati bez kontrole, bez nadzora ginekologa, jer su posljedice self-hormonska lijekova može biti vrlo nepredvidljiv.

Djufaston odgoditi menstruaciju

Lijek je od male koristi za odgodu početka menstruacije, usprkos uobičajene zablude. Ona se temelji na činjenici da je mjesečna odgoda ponekad ne javljaju nakon primjene kako se poziva mjesečno djufastonduphaston, međutim, taj proces je gotovo nemoguće kontrolirati neovlašteno i njegova upotreba za tu svrhu može izazvati ozbiljne hormonalna neravnoteža.

Oskudna menstruacija nakon duphaston

U slučajevima kada se lijek propisuje za regulaciju menstrualnog ciklusa zbog insuficijencije progesterona ili odsutnosti ovulacije, nakon prvih nekoliko ciklusa prijama menstruacije može biti valjan i tanak kao smeđe „uočavanje”. To je normalan proces povezan s činjenicom da je rast endometrija, potrebno je dovršiti drugu fazu ciklusa još uvijek nije aktivna dovoljno.

Video: Ja prestati piti djufaston bez mjesečne

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Djufaston poziv za mjesečnoDjufaston poziv za mjesečno
Kako uzeti djufaston?Kako uzeti djufaston?
Kako otkazati djufaston tijekom trudnoće?Kako otkazati djufaston tijekom trudnoće?
Utjecaj na mjesečnoj duphastonUtjecaj na mjesečnoj duphaston
Oskudna menstruacija nakon duphastonOskudna menstruacija nakon duphaston
Duphaston tijekom trudnoćeDuphaston tijekom trudnoće
Djufaston kašnjenje na mjesečnojDjufaston kašnjenje na mjesečnoj
Duphaston i klostilbegit - lijekovi za liječenje neplodnostiDuphaston i klostilbegit - lijekovi za liječenje neplodnosti
Kao djufaston poduzeti da biste dobili trudna?Kao djufaston poduzeti da biste dobili trudna?
Duphaston za začećeDuphaston za začeće
» » » Duphaston i mjesečno