LadyVu.com

Histologija maternice

histologija maternice

maternice analiza Histologija povezana s proučavanjem stanica. Ova analiza nam omogućuje proučavanje strukture bilo tkanine temelji na tanke kriške tkivo iz tijela subjekta ili na temelju moždanog udara. Glavni cilj u potjeru, ako je imenovan maternice histologije, - rano otkrivanje malignih tumora za rano liječenje.

Histologija endometrija maternice dodjeljuje u suradnji s drugim vrstama istraživanja (krvni test, ultrazvuk) u prisutnosti teških simptoma, i to:

  • ako je produljena krvarenja;
  • ako odnosi se na bol u trbuhu bez ikakvog razloga;
  • Ako se nepravilnosti otkrili na površini maternice ili leukoplakija;
  • ako postoje formiranje tumora na maternici ili unutar njega.

Kako je maternice histologija?Za histologiju maternice liječnik u lokalnoj anesteziji i sterilnim uvjetima izravno iz maternice uzima mali komadić novotvorine, koji je kasnije poslan u laboratorij na ispitivanje. Ako se analiza materijala uzeta iz maternice, to zahtijeva cervikalni ekspanziju. Međutim, za vrata maternice histologija kao produžetak nije potrebna.

Ako je histologija vrata maternice polip histologija ili nakon uklanjanja maternice, zatim analiza je poslan svim uklonjen materijala (polip maternice). To je učinjeno kako bi se spriječila rak.

Nakon uzimanja materijala za analizu provodi izravno histološki pregled. To je učinjeno pod mikroskopom, liječnik patolog s priprema materijala (kaljenje, bojenje, itd). Jedan od negativnih aspekata histologiju je ljudski faktor, jer ova analiza ovisi o liječničkoj vještini i iskustvu.

maternice histologija - rezultati

Dešifriranja histologijom maternice - u isključivoj liječnika. Prema rezultatima analize histologiju maternice može pokazati prisutnost atipičnih (malignih) stanica, kao i prisutnost erozije, displazija, bradavice i druge bolesti maternice i grlića maternice. Kao opće pravilo, razumjeti rezultate studija ljudi bez medicinskog obrazovanja ne mogu. Obično, što pacijent ne treba znati, pišu na latinskom. Nemojte pokušati dešifrirati svoje rezultate, jer to može dovesti do viška stresa. Neka to postane liječnik.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Polipi u maternici - SimptomiPolipi u maternici - Simptomi
Vrata maternice Rak - uzrokVrata maternice Rak - uzrok
Krvarenja iz maternice - SimptomiKrvarenja iz maternice - Simptomi
Vrata maternice parakeratozeVrata maternice parakeratoze
Tumor maternice - simptomiTumor maternice - simptomi
Što je histologija u ginekologiji?Što je histologija u ginekologiji?
Razmaza u ginekologijiRazmaza u ginekologiji
Histologija nakon propuštenog pobačajaHistologija nakon propuštenog pobačaja
Cervikalni citološki pregledCervikalni citološki pregled
Histologija - analizaHistologija - analiza
» » » Histologija maternice