LadyVu.com

Kronični cistitis u žena - simptomi i liječenje

kronični cistitis u žena simptoma i liječenjeKronični cistitis razvija, obično na pozadini već postojeće bolesti urogenitalnog sustava, ili s ozbiljnim komorbiditeta, što pridonosi infekcije mjehura i razvoja njegove upale.

Zbog onoga što se razvija kronični cistitis?

Prije nego što saznate što su glavni simptomi kroničnog cistitisa u žena, a mora se reći o uzrocima patologii.Tak, duljeg poremećajem istjecanje urina, uzrokovanih rijetko mokrenje i nepotpuno pražnjenje mokraćnog mjehura, kao i smanjenje u mukozne zaštitna svojstva u prisutnosti žarišta kroničnih infekcija (pijelonefritis, vulvovaginitis, prostatitis, uretritis) stvoriti povoljne uvjete za razvoj kroničnog cistitisa.

Izazvati upalu mjehura mogu biti dostupne i formiranje tumora, nalik polipu raštrkanosti kamni.V smeta anatomske značajke strukture urogenitalnog sustava, kao što su uretre, visoka incidencija cistitisa u žena je dobila, jer je takva struktura samo olakšati prodor u mjehur od mikroflore vagine i anus (primjerice nakon spolnog odnosa, ili krši pravila higijene).

Za kronični cistitis rizični faktori uključuju dijabetes, hormonska promjena (trudnoća, menopauza), hipotermija, loša osobna higijena, seksualno aktivni, pa čak i stres.

Koji su znakovi kroničnog cistitisa u žena?

Do početka liječenja kroničnog cistitisa u žena, potrebno je poznavati glavne simptome i manifestacije. Rana dijagnoza bolesti je komplicirana i činjenica da se može dogoditi bez simptoma, a period pogoršanja.Na primjer, kronični cistitis sa stabilnim latentnih (skriven) preko pritužbi žene su odsutni, i upalne promjene, za najveći dio, u mjehuru tek otkriti tijekom endoskopije.

Faza pogoršanja kroničnog cistitisa može razviti tip akutne ili subakutne upale. U isto vrijeme postoji učestalo mokrenje, uz oštru bol i bol u donjem dijelu trbuha. Prisutnost krvi u mokraći ukazuje na sluznice lezija mokraćnog mjehura.

(Teške) intersticijske oblik kroničnog cistitisa prisutna kontinuirano, učestalo mokrenje, bol u zdjelici i donji abdomen, osjećaj nepotpunog pražnjenja mjehura.

Blagi bolovi na početku bolesti, na kraju postaje vodeći simptom.

Kako izliječiti kronični cistitis?

U svakom slučaju, liječenje kroničnog cistitisa treba biti odabrana, uzimajući u obzir da se klinički simptomi i bolesti. Sam je terapeutski postupak u ovom bolesti uključuju:

  • etiološki (cilj uklanjanje uzroka bolesti);
  • patogenu (eliminacije prikazuje);
  • profilaktičko liječenje.

Prvi korak uključuje upotrebu u liječenju kroničnog cistitisa u žena lijekova (lijekovi). U glavnoj ulozi je dao antibiotike, izbor se provodi na temelju bakteriološke istraživanja s uspostavom patogena. Najpoželjniji su: norfloksacin, ciprofloksacin, levofloksacin Pefloxacin i zbog odsustva neželjenih popratnih reakcija.Kako izliječiti kronični cistitis

Patogenetskih terapija ove bolesti je da se normalizira na imunološki i hormonalni poremećaji, poboljšanje opskrbe krvi u mjehur, ispravne higijenske prakse i seksualni odnos, lokalno liječenje.

kronični cistitis liječenje narodnih lijekova je također slučaj, ali da liječe bolesti trajno neće uspjeti, kao što je bilo, žena pokušala.

Vrlo često, žene su pitali o tome da li je moguće izliječiti kronični cistitis. Odgovor na to je pozitivno, ali samo ako sve liječničke recepte i preporuke.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Kronični cistitis - SimptomiKronični cistitis - Simptomi
Analiza mokraće cistitisAnaliza mokraće cistitis
Koji su simptomi cistitisa u žena?Koji su simptomi cistitisa u žena?
Bolesti mokraćnog mjehura u ženaBolesti mokraćnog mjehura u žena
Kronični cistitisKronični cistitis
Biseptol cistitisBiseptol cistitis
Akutni cistitis - liječenjeAkutni cistitis - liječenje
Cistitis u djece - simptomiCistitis u djece - simptomi
Bolesti mokraćnog mjehura u žena - SimptomiBolesti mokraćnog mjehura u žena - Simptomi
Postkoitalno cistitisPostkoitalno cistitis
» » » Kronični cistitis u žena - simptomi i liječenje