LadyVu.com

Endocervikalni ciste

endocervikalni ciste

Vrlo često, ultrazvuk kod žena može biti sa ciste ili endocervikalni dijagnoza Nabothian cista vrata maternice. To formiranje okruglog oblika, koji je načinjen od uključivanjem cervikalne žlijezde (cervikalni retencije cista). endocervikalni ciste mogu biti smješteni ne samo na vanjskoj strani vaginalnog površini cerviksa, ali i oko cervikalnog kanala.

Endocervikalni ciste - uzroci

U većini slučajeva, uzrok endocervikalni ciste postaje ectopic cilindričnim epitelom od cervikalnog kanala na vanjskoj površini vrata maternice ili obratno - pločastog epitela u cervikalnom kanalu u upalne procese, vrata maternice traume tijekom poroda, umrtvljenost, kirurške zahvate. Ciste endocervikalni postavljen na vanjskoj površini cerviksa, vagine ukida se ukoliko postoje ektopija od ekzotserviksa žlijezdama cilindričnim epitelom. Male ciste endocerviks (do 5 mm) često se nalaze u mlad žena i može se smatrati normom jedan za to.

Endocervikalni ciste - simptomi

Znakovi endocervikalni ciste može biti otkriven na ultrazvuku ili kolposkopija, ali ona ne daje nikakve simptome. Ponekad žene mogu žaliti na pojavu krvarenja ili smeđe mrlje prije menstruacije, a ti simptomi su pogriješili za simptoma cista, ali to je više vjerojatno da će biti znakovi vrata maternice endometrioze.

Dijagnoza ciste endocervikalniJedan od najvažnijih informativnih metoda za dijagnozu ciste endocervikalni ostaje ultrazvuk studija. Ehopriznaki endocervikalni ciste u SAD-u - ova gluha (crna) koji čine zaobljeni oblik s veličinom oštre ravnih rubova od nekoliko milimetara do 1,2 cm Najčešće ciste jednom endocervikalni mala veličina .. No, s vremenom, cista može rasti u veličini, iskrivljeno vrata maternice ili endocervikalni pojaviti više ciste različitih veličina.

Osim ultrazvuka dijagnosticiranje ciste endocervikalni moguće i pomoću konvencionalnih inspekcijskog ginekološki ogledalo. Na pregledu otkriva formira okrugli oblik s bjelkastim tekućim sadržajem. No, više informativno će kolposkopija pod mikroskopom. Za diferencijalnu dijagnozu daljnju uporabu citologije i Papa test, koji pomaže da se pravovremeno otkrivanje prekanceroznih i kanceroznih promjena u cerviksu. Nadalje ispitati mrlju na ugogenitalnye infekcije, ne propustiti upalne bolesti maternice.

Cista cerviksa endocervikalni - obrada

Jednom dijagnosticirana cista endocerviks, liječnik odabire metodu liječenja. Prije odluke kako postupati ciste endocervikalni, treba imati na umu da male usamljene ciste ne smatraju bolest i ne zahtijeva intervenciju.

Ponekad male ciste endocervikalni možete pokušati izliječiti ljudi sredstva, pomoću infuzija svježe lišće čičak, cvijeće bagrema, pinjolima i zlatnim brkovima, ali ne više od mjesec dana, a ako za to vrijeme je cista nije smanjena u veličini, a zatim koriste tradicionalne metode liječenja.

cista vrata maternice endocervikalni

Površna ciste liječnik može probušiti i ukloniti tajnu. A ako nakon nekog vremena je cista je obnovljena u veličini, korištenje njegovog uništenja. endocervikalni ciste liječenje laserom provodi se, ako se mogu lako vidjeti u normalnom ginekološki pregled vaginalnog dijela cerviksa.

Kada val operacije radio (na primjer, pomoću aparata Surgitron) isparava patoloških tkiva, bez naknadnog krvarenja, bez stvaranja ožiljaka kasnije, bez utjecaja na zdravog tkiva. Ovaj postupak unpainful i liječenje brzo događa. Liječenje dubokih cista, endocervikalni provesti pomoću cryodestruction tekući dušik.

Video: endocervikalni. Hiperplazija sluznice.

Video: endometrija cista maternica uklonjena hysteroscopic

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Cervikalnom kanaluCervikalnom kanalu
Ciste na vratu maternice - uzrociCiste na vratu maternice - uzroci
Atrezija od cervikalnog kanalaAtrezija od cervikalnog kanala
Umjerena displazija cerviksaUmjerena displazija cerviksa
Biopsija cerviksaBiopsija cerviksa
Cervikalna ektopija - što je to?Cervikalna ektopija - što je to?
Vrata maternice polipVrata maternice polip
Jajnika cista ruptureJajnika cista rupture
Što je cervikalna erozija?Što je cervikalna erozija?
Vrata maternice pseudoVrata maternice pseudo
» » » Endocervikalni ciste