LadyVu.com

Gospina trava - ljekovita svojstva

Gospina trava program

Herb gospina trava To je poznato od davnih vremena za njegovu sposobnost da liječe 99 bolesti. Od pamtivijeka, naše bake su sakupljene i zasushivat cvatnje bogorodična trava, a zatim u jesen i zimu su izrađeni od njegovih juhe, čajevi, biljni čajevi.

Najviše nevjerojatna stvar, zašto je korisna biljka ima neatraktivnom ime. Odgovor je jednostavan: sigurna za ljude gospina trava može biti opasno za goveda, konji, ovce, jer to uzrokuje životinje jako otrovne trovanja.

U gospina trava je koristan?

U ljekovita svojstva Hypericum leže u svojim visokim sadržajem cvjetova i listova eteričnih ulja, esteri i molibdena tanini, askorbinska kiselina, i druge smole.

Gospina trava ima ljekovita svojstva:

 • antibakterijski;
 • bol;
 • antiseptik;
 • diuretike;
 • zacjeljivanje rana;
 • antidepresiv;
 • Bile;
 • antireumatik;
 • protiv glista.


Hypericum koristi izvana ili uzeti oralno, melje i pripremljena čajevi, čajevi, čaj. Sok od gospine trave nije iscrpljen, budući da je potrebna količina tekućeg ekstrakta ove biljke je teško.

Kao što se gospina trava?

 1. Uvarak od gospine trave koristi se za liječenje žučnih kamenaca, gastritis, kao i kolitis, cistitis, ili glavobolje. Juha se priprema u vodenoj kupelji, Bay gospina trava kipuće ranije. Uvarak od gospine trave se koristi za lokalnu primjenu, posjekotina, modrica, ispijanje komprimira. Kupelj za djecu dodati esencije Hypericum za liječenje ne-infektivnih oboljenja kože.
 2. Infuzija gospine trave proizveden je u vodi ili alkoholu te inzistira od nekoliko sati do nekoliko dana. Alkoholat popularni i Hypericum, naznačen time, da obuhvaća nanošenje obloge za mišićnu bol, ispiranje u bolesti grla, inhalacijom, primjenu u razrijeđenom obliku s vodom.
 3. Gospina trava za depresiju Mi smo počeli koristiti relativno nedavno. Posebno provedene kliničke studije potvrdile su pozitivan učinak gospine trave na ljudski živčani sustav. Gospina trava se koristi za pripremu nekih lijekova. Za uporabu u liječenju Hypericum depresija najbolje je posavjetovati se sa stručnjakom.

Sun gospina trava se ne koristi, upravo suprotno - u primjeni ovog narodni lijek se ne preporuča da ostanu dugo na suncu. Gospina trava povećava osjetljivost kože na ultraljubičasto zračenje, što može dovesti do neželjenih opekotina.

Varenje gospina trava?

Gospina trava može se koristiti svježe ili sušene. Matičnih lišćem i cvjetova Hypericum zemlju i pivo u omjeru 2-3 žlice po čašu vode (200 ml). Ako je trava se suši, to je dovoljno za 1-1,5 žlice.

Za pripravu upotrijebljenih tinkture omjer 1: 7 ili 1:10.

Kontraindikacije za korištenje HypericumGospina trava - biljka koja ima kontraindikacije. Unatoč svim svojim korisnim svojstvima,Uvarak od gospine trave Hypericum ima slabu toksičnost. Dugotrajno korištenje infuzije, decoctions, čajevi iz Hypericum može uzrokovati gorak okus u ustima, pa čak i nelagodu u jetri.

Gospina trava se ne preporuča kada se koristi srčane droge i sredstva protiv zgrušavanja krvi. Smatra se da je gospina trava smanjuje učinak tih tableta se brzo izlučuje iz tijela.

Osobe s kožom osjetljivom na sunce treba koristiti s oprezom u gospine trave u ljeto. Jer to može povećati mogućnost teške opekline.

Gospina trava se ne preporučuje tijekom trudnoće i dojenja.

Video: gospina trava (biljke) - mineralna svojstva i koristi, čaj za liječenje depresije

Video: gospina trava koristi i štete | Gospina trava kontraindikacije, gospina korisna svojstva od gospine trave je korisno

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Trava podne pali ljekovita svojstva i kontraindikacijeTrava podne pali ljekovita svojstva i kontraindikacije
Ljekovita i kozmetička svojstva gospine trave uljeLjekovita i kozmetička svojstva gospine trave ulje
Končara - ljekovita svojstvaKončara - ljekovita svojstva
Ljekovita svojstva HypericumLjekovita svojstva Hypericum
Trava Wintergreen - prijavaTrava Wintergreen - prijava
Gospina trava - ljekovita svojstva i kontraindikacijeGospina trava - ljekovita svojstva i kontraindikacije
Kauč ​​- ljekovita svojstva i kontraindikacijeKauč ​​- ljekovita svojstva i kontraindikacije
Gospina trava uljeGospina trava ulje
Stolisnik - korisna svojstva i kontraindikacijeStolisnik - korisna svojstva i kontraindikacije
Kada prikupiti gospina trava?Kada prikupiti gospina trava?
» » » Gospina trava - ljekovita svojstva