LadyVu.com

Gospina trava - prijava

Gospina trava - prijava

Gospina trava - dobro poznata ljekovita biljka sa žutim cvjetovima i ugodan, jakog mirisa. Ova biljka ima nekoliko varijanti. Najčešće u našoj zemlji - Gospina trava je obična i gospina trava. Zbog svojih ljekovitih svojstava, u tradicionalnoj medicini gospine trave je jedna od najkorisnijih biljaka. Ipak, Hypericum često uzrokuje toksičnost u životinja i ima svojstva blago toksične za ljude. To je zbog toga došao ime - gospina trava. Ova biljka cvjeta u srpnju i kolovozu. U isto vrijeme postoji i prikupiti Hypericum.

svojstva gospine trave

Gospina trava biljka se koristi ne samo u medicini, ali iu tradicionalnim. Liječnici propisane za infuziju ili esencije od Hypericum kada kašlja, bol, bolesti jetre. Hypericum se koristi za antibiotika i imanina novoimanina te je učinkovit analgetik i anti-upalna svojstva. Također, je propisan za ulkusa, reumatizam, bolesti živčanog sustava. Upotreba infuzije biljke Hypericum jača i potiče uklanjanje desni zadah iz usta.

Tradicionalna medicina uključuje liječenje mnogih bolesti biljka gospina trava. U tu svrhu:

  • Uvarak od gospine trave. Dnevni unos smjese unutar Hypericum eliminira gastrointestinalnih i kardiovaskularne bolesti, bolesti bubrega i jetre, nesanica, depresija, epilepsija. Uvarak od gospine trave se koristi kada kupanje djeci s kožnih bolesti - osip na koži, čireva, dijatezu;
  • Gospina trava ulje. Gospina trava ulje se koristi lokalno za opekline, modrica, ogrebotina. Gospina trava prijem ulja unutar ublažava bolove u želucu i zaporov-svojstva gospine trave
  • Gospina trava (alkoholata) ekstrakt. Primjenjuju 20-50 kapi 3 puta dnevno na živčani poremećaji;
  • čaj od gospine trave. Gospina trava čaj se smatra vrlo učinkovit lijek za depresiju. Čaj od gospine trave, hmelja i matičnjaka se preporučuje da se žene tijekom menopauze. Ljudi osjetljivi na promjene u vremenu, čaj pomaže uskladiti autonomnu fluktuacije. Gospina trava je korisno za djecu koja imaju poteškoća koncentracije. I od gospine trave čaja prije ispit pomaže da se koncentriraju.


Gospina trava je pronašao primjenu u mnogim kozmetičkim proizvodima. Uključeno u šampon, gospina trava potiče rast kose i ojačati ih. Za koze lica korisnih oblozima od infuzije Hypericum.

Kontraindikacije biljka gospina trava

Gospina trava biljka ima brojne kontraindikacije. Gospina trava je kontraindiciran u trudnica i onih koje pate od visokog krvnog tlaka, jer to povećava pritisak.

Herb gospina trava ne treba uzeti za dugo vremena, jer ima Uvarak od gospine travesvojstva blago otrovne za ljude. Kao rezultat toga, dugotrajna primjena može doći do urtikarije, bolove jetre ili neugodan okus u ustima. Kod muškaraca, produžena primjena gospine trave može dovesti do privremenog impotencija, koja se odvija nekoliko dana nakon prekida biljke.Prilikom primanja gospina trava se ne preporučuje dugo na suncu, jer ova biljka znatno povećava osobe osjetljivost kože na UV svjetlu. Za razliku od drugih biljnih ulja, korištenje gospine trave ulja kontraindicirana za još ten - može doći do opeklina, pa čak i dermatitis.

Prejak čaj od gospine trave može izazvati oštre bolove u želucu. Čim umjeren i pravilan prijem gospine trave će imati pozitivne i učinkovite rezultate.

Gospina trava - je alat koji bi trebao biti u svakoj kući ormariću. Infuzija, esencije ili ulje od ove biljke će vas i vaše najmilije spasiti od mnogih bolesti.

Video: gospina trava biljka, gospina trava svojstva, primjena

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Končara - ljekovita svojstva i kontraindikacijeKončara - ljekovita svojstva i kontraindikacije
Trava knotweed - prijavaTrava knotweed - prijava
Trava suha cvijećeTrava suha cvijeće
Trava podne pali ljekovita svojstva i kontraindikacijeTrava podne pali ljekovita svojstva i kontraindikacije
Ljekovita i kozmetička svojstva gospine trave uljeLjekovita i kozmetička svojstva gospine trave ulje
Ljekovita svojstva HypericumLjekovita svojstva Hypericum
Trava Wintergreen - prijavaTrava Wintergreen - prijava
Ulje sisavac - uporabaUlje sisavac - uporaba
Gospina trava - ljekovita svojstva i kontraindikacijeGospina trava - ljekovita svojstva i kontraindikacije
Trava mišjakina - terapeutska svojstvaTrava mišjakina - terapeutska svojstva
» » » Gospina trava - prijava