LadyVu.com

U prvom tromjesečju trudnoće - fetalni razvoj

prvog tromjesečja trudnoće, fetalni razvoj

U prvom tromjesečju trudnoće smatra se razdoblje od začeća do kraja dvanaestog tjedna. Mikroskopske bakterije organa i sustava vremena da se formira u fetusu do vremena kad žena sazna o svojoj obiteljskoj način. fetalni razvoj tijekom prvog tromjesečja trudnoće Ona provodi ne toliko prema drugima, ali budućnost beba, koja je još uvijek naziva plod raste u maternici prilično brzo.

Razvoj fetusa u prvom mjesecu trudnoće

Tijekom prvog mjeseca trudnoće svojih mrvica svaka žena treba biti vrlo oprezan i pažljiv na sebe i na dijete. To pozornost i skrb kako bi se roditi zdravog i sretnog djeteta.Dakle, ono što se događa u prvom mjesecu trudnoće? Oko četiri dana nakon oplodnje, jaje „dobiva” u maternicu. U ovoj fazi razvoja, to je kugla s tekućim i obuhvaća oko stotinu stanica. Već na kraju trećeg tjedna počinje implantacije jajašca u maternicu. Kada se ovaj proces završi, embrij u prvom mjesecu trudnoće se zove voće.

Fetalni razvoj u drugom i trećem mjesecu

Tijekom drugog i trećeg mjeseca trudnoće postavlja početke svih unutarnjih organa i sustava djeteta. Do kraja trećeg mjeseca svakog organa beba ima barem jednu ćeliju, a krvožilni sustav gotovo je završio stvaranje. to također čini sljedeće:

  • Glas-tvore uređaj počinje se oblikovati;
  • početi obavljati svoje funkcije mišića, beba će pokušati pomaknuti ruke, noge, okreće glavu, otvori usta, pokušavajući progutati i sisanje;
  • u razdoblju od jedanaestog do dvanaestog tjedna pojavljuje se hvatalo refleks;
  • formirana vulve i deveti na dvanaestom tjednu dijete „dobiva” pod;
  • završi formiranje posteljice.

U pravilu, 1. tromjesečja, nakon 12 tjedana trudnoće je prihvaćen za napraviti probir fetus. Da biste to učinili, provela ultrazvuk i majčinsku analizu krvi. Takve metode omogućuju da se utvrdi prisutnost bebe kromosomske ili genetske bolesti. Također istraživali debljinu vrata nabora, srca i puls mrvica. Također, na taj način možete odrediti je li visine i težine ploda u trudnoći.

S krvi može odrediti sadržaj podjedinice humanog korionskog gonadotropina i na proteine ​​plazme. Ako rezultati pokazuju abnormalnosti, to može ukazivati ​​na prisutnost kongenitalnih malformacija i genetskih bolesti kod bebe.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Ultrazvuk u ranoj trudnoćiUltrazvuk u ranoj trudnoći
Voće izblijedjeti u ranim fazamaVoće izblijedjeti u ranim fazama
Tromjesečja trudnoće tjedan po tjedanTromjesečja trudnoće tjedan po tjedan
U prvom tromjesečju trudnoće - to je koliko?U prvom tromjesečju trudnoće - to je koliko?
Vitamini za trudnice 1 mandatVitamini za trudnice 1 mandat
Tjedan Trudnoća po mjesecimaTjedan Trudnoća po mjesecima
7 Tjedna trudnoće - fetalni veličina7 Tjedna trudnoće - fetalni veličina
Najopasniji tjedna trudnoćeNajopasniji tjedna trudnoće
6 Tjedana gestacije - fetalni razvoj6 Tjedana gestacije - fetalni razvoj
Fetus 16 tjedanaFetus 16 tjedana
» » » U prvom tromjesečju trudnoće - fetalni razvoj