LadyVu.com

U prvom tromjesečju trudnoće - to je koliko?

prvog tromjesečja trudnoće je koliko

Prvo tromjesečje - prva faza trudnoće. prvog tromjesečja trudnoće - Koliko to radi? Smatra se da je jedan termin traje 12 tjedana nakon začeća.

Tijekom tog razdoblja, tu su najvažniji procesi - položeni svi sustavi i organi budućeg djeteta. Dakle, u tom razdoblju je vrlo nepoželjno da nose bolesti prehlade, virusne, infektivni prirodu, uzeti drogu. Antibiotici, alkohol i druge štetne tvari u prvom tromjesečju trudnoće može negativno utjecati na razvoj i zdravlje vašeg djeteta.

Osobito tijekom prvog tromjesečja trudnoće

U prvom tromjesečju se razlikuje od kasnijih razdoblja. Na primjer, aktivno u prvom tromjesečju su proizvodi hormon progesteron, potreban za normalan razvoj embrija. Normalno progesterona u prvom tromjesečju 8,9-468,4 nmol / L, što je nešto više nego u drugom tromjesečju. To će odrediti da li je embrij da se razvije normalno ili je trudnoća se prekida.Još jedna značajka 1. tromjesečju - žene u većini slučajeva mučenja trovanje. To je zbog reakcije na stranim proteinom. Toksemija prati žene samo u prvom tromjesečju, i padne natrag u 12. tjednu. To se očituje ne samo u mučninu i povraćanje, ali u općem zdravlju.

Obično u prvom tromjesečju trudnoće, žene osjećaju opću slabost, glavobolja, pospanost. Sve je to zbog hormonalnih promjena u tijelu. No, ne smijemo misliti da će to biti cijela trudnoća. Uključite se za najbolje, što će uskoro prestati patiti od toksičnosti i događa najviše blažen trudnoću - 2 tromjesečju, kada se ujutro ne želite pokrenuti na WC, a tijekom dana ne moraju nositi teške trbuh.

Što se tiče seksa u prvom tromjesečju trudnoće, to je nepoželjan u neke „kritične” trenutaka. To su periodi 4-7 tjedana i 10-13 tjedana. A bolje i suzdržati od seksa tijekom prvog tromjesečja. Plod je gotovo pridaju maternice i vrlo je nepoželjan izazvati njegov ton, tako da ne uzrokuje odvajanje jajne stanice.

Prehrana u prvom tromjesečju

Izbornik za trudnice u 1. trimestru treba sadržavati cijeli kompleks vitamina i minerala potrebnih za razvoj fetusa i normalnog zdravstvenog stanja buduće majke. Hrana treba biti svježe ili kuhano uz minimalne masnoće. Dobro kuhati povrće i meso za par. Dobra prehrana treba sadržavati namirnice bogate proteinima, vlaknima, s visokim sadržajem kalcija.

Nema štete će dopunu vitamina kompleksa, vitamin E i folne kiseline. Vitamin E i folna kiselina, poželjno je početi uzimati u fazi planiranja trudnoće. Oni doprinose začeća i značajno smanjiti rizik od raznih patoloških stanja unutarnjeg razvoja fetusa.

dobiti registrirani

Neke žene smatraju da ne možete rogoz postati registrirani u trudnoći klinici i to učiniti već na 12-13 tjedna. Međutim, to nije uvijek opravdana. To je u prvom tromjesečju postoji visoki rizik od ne-održiv trudnoće seks u prvom tromjesečju trudnoćeodvajanje ploda i drugih teškoća. To se može izbjeći ako u sredinu testovi u prvom tromjesečju beremennos - na progesterona analize, razina hemoglobina i šećera i tako dalje.

To vrijedi kako bi bili sigurni da maternice trudnoća. Ako je izvanmaternične trudnoće, svi simptomi trudnoće izdržati - ne postoje mjesečno, prsa u prvom tromjesečju povećava, povišene razine hCG. Ali u nekom trenutku to trudnoća postaje opasno za zdravlje, pa čak i život žene. Dakle, dolazi u SAD-u u prvom tromjesečju, možete biti sigurni da je trudnoća razvija normalno.

Video: Prvi trimestar ultrazvuk. Trudnoća 12 tjedana

Video: Prvo tromjesečje trudnoće / Kako je bilo / Julia Gritsuk /

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Uz tjedan dana, počevši 3. tromjesečja trudnoće?Uz tjedan dana, počevši 3. tromjesečja trudnoće?
Tromjesečja trudnoće tjedan po tjedanTromjesečja trudnoće tjedan po tjedan
Progesteron u trudnoći tjedan po tjedanProgesteron u trudnoći tjedan po tjedan
Vitamini za trudnice 1 mandatVitamini za trudnice 1 mandat
SARS tijekom trudnoće - 1 pojamSARS tijekom trudnoće - 1 pojam
Progesteron - normaProgesteron - norma
Tromjesečja trudnoće - UvjetiTromjesečja trudnoće - Uvjeti
U prvom tromjesečju trudnoće - fetalni razvojU prvom tromjesečju trudnoće - fetalni razvoj
Toksemija u prvom tromjesečju trudnoćeToksemija u prvom tromjesečju trudnoće
Svijeće terzhinan tijekom trudnoćeSvijeće terzhinan tijekom trudnoće
» » » U prvom tromjesečju trudnoće - to je koliko?