LadyVu.com

Odvajanje placente u prvom tromjesečju

odvajanje posteljice tijekom prvog tromjesečja

Odvajanje posteljice u ranoj trudnoći - je prilično uobičajena pojava na danas. S njezina lica svaki stoti žene na statistiku. U prvom tromjesečju posteljice nije opasna kao abruptio posteljice u kasnijim fazama - u drugom i trećem tromjesečju. U tim slučajevima, razgovarati o prijevremenom odvajanjem posteljice, koji su simptomi krvarenja i jake bolove u trbuhu.

Odvajanje posteljice u prvom tromjesečju i često izlječiv pravodobno usvajanje mjera ne utječe na nastavak trudnoće. Odvajanje posteljice 8, 12,14, 16 tjedan vidljivo na ultrazvuku kao retroplacental hematoma. Ispuštanje u ovoj fazi su odsutni ili manje. Postoji hitna potreba hemostatski terapija.Pacijent s odvajanje posteljice 1 tromjesečja obično propisuje mirovanje, Tokolitička terapija za opuštanje maternice, antispazmatici, hemostatskih, željezo nosa za trudnice. Ako je došlo do odvajanja jajašca zbog nedovoljne razine progesterona, a zatim je dalje primao sintetičkih analoga - droga ili Utrozhestan Duphaston.

Ako se liječenje provodi se u cijelosti, trudnoća nakon odvajanje posteljice i dalje prilično dobro. Rastuća posteljica kraju kompenzira izgubljene područje kontakta i odvojenosti ne utječe na razvoj i zdravlje vašeg djeteta.

Uzroci odvajanje jajne stanice

Djelomična odvajanje jajne stanice naziva ugroženi pobačaj, a ukupna - održan spontani pobačaj.

Glavni razlog za ovu neugodnu pojavu - pretjerane kontrakcije maternice. Budući da posteljica ne mišićnih vlakana, to nije u stanju smanjiti, a često završava s djelomičnim ton maternice ili šuplje odvajanjem posteljice ili ploda jaja (u slučaju prvog tromjesečja).

Drugi razlog - nedovoljan dotok krvi u posteljicu i njegovih specifičnih imunoloških reakcija. I također u nedostatku hormona - posebice, hormon progesteron.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Abruptio placentaeAbruptio placentae
Znakovi odvajanje posteljiceZnakovi odvajanje posteljice
Odvajanje posteljice - SimptomiOdvajanje posteljice - Simptomi
Odvajanje posteljice - uzrociOdvajanje posteljice - uzroci
Odvajanje posteljiceOdvajanje posteljice
Odvajanje posteljice tijekom trudnoćeOdvajanje posteljice tijekom trudnoće
MazolysisMazolysis
MazolysisMazolysis
Posteljice disfunkcijaPosteljice disfunkcija
3. Stupanj zrelosti posteljice3. Stupanj zrelosti posteljice
» » » Odvajanje placente u prvom tromjesečju