LadyVu.com

Opći koncept fenomena odvajanje posteljice

Prijevremena odvajanje obično smještena posteljica - patoloških procesa, koji se temelji na odvajanje posteljice prije rođenja djeteta - za vrijeme trudnoće ili pri porodu (često u njihovom prvom razdoblju).

Takav patološki proces, srećom, rijetka pojava kod trudnica (medijan njegova pojavnost varira od 0,5 do 1,7%).

Ovdje je odvajanje obično smještene posteljice

Uzroci pojave prijevremenog odvajanje posteljice

Među cijelog niza razloga, što uzrokuje patološki proces kao prijevremenog odvajanja placente, treba biti dodijeljeno etioloških i predisponirajućih čimbenika. Uzroci odvajanje posteljice smatraju da su faktori koji uzrokuju razvoj ove patologije i faktori rizika mogu ili ne uzrokuju proces.Do etiološki čimbenici igraju važnu ulogu u etiopatogenezi preranog odvajanje posteljice su:

 • vaskulopatije, povećana propusnost kapilara i krhkost. To povećava propusnost krvnih žila što maternice i posteljice, kapilare gube elastičnost, što dovodi do povećanja njihove krhkosti;
 • preeklampsija;
 • Razni poremetiti funkciju ostalih organa i sustava, što rezultira pojavom masivni edema, povećan broj krvnog tlaka, proteinuriju (izgled i povećanje količine proteina u urinu) - bolesti bubrega, bolesti srca i krvnih žila patologiju bolesti štitnjače, dijabetes, krvi;
 • kronični maternici-insuficijencija posteljice smatra se da je glavni uzrok razvoja ove patologije kao odvajanje posteljice prije rođenja djeteta;
 • Kronična upala je lokalizirana u urogenitalnih organa ženi;
 • DIC je razvio;
 • malformacije same maternice;
 • produljena trudnoća;
 • više rođenih u anamnezi predispoziciju za promjenu strukture maternice stanica, a time i prerano odvajanje placente;
 • autoimune reakcije u tijelu trudnica;
 • odvajanje posteljice tijekom trudnoće može biti rezultat nepodnošljivost ljekove, koja djeluje kao neka vrsta alergijske reakcije;

Faktori rizika na patološki proces treba sadržavati:

 • prisutnost tih bolesti u povijesti;
 • loše navike (pušenje, ovisnost o drogama, pijenje, itd);
 • submukozno fibroida u placentnog stranice (mjesto gdje je vezan placenta);
 • prisutnost postoperativnog ožiljka na licu placente;
 • traumatsko oštećenje maternice u povijesti;
 • prijevremeno kidanje membrana.

Klinička slika i glavne značajke kvar placentae

abruptio posteljica može imati nekoliko stupnjeva težine, a to je od toga ovisi o kliničkim simptomima patološke pojave. U blagi klinički znakovi kvar odsutan, prisutnost bolesti može se primijetiti nakon rođenja pažljivim pregledom posteljice, odnosno matičnog dijela (otkriven krater nalik dojam, koji je ispunjen krvnim ugruškom tamna boja). Prosječna stupanj karakterizira pojavom boli u prosječnom intenzitetu abdomena je uglavnom na strani gdje se nalazi patološki fenomen. Vi svibanj iskustvo krvarenje iz genitalnog trakta žene.

Za dovoljno veliki odmak od uobičajeno smještenog posteljice utjecati voća može se primijetiti češći, a zatim usporava njegov rad srca, što ukazuje na izbijanje asfiksije (eventualno intrauterina smrt fetusa u razvoju).

Teška stupanj ima najsjajnijih kliničke simptome, a simptomi odvajanje posteljice su kako slijedi:

Pojava iznenadne intenzivne bolove u trbuhu, vrtoglavica, teškog slabost, moguće nesvjesticu. Trudnica nemirna, kože i vidljivih sluznica brzo nestati, lica regija pokrivena znojem, usne postaju plavkasto boja. Ubrzava respiratornih i brzina pulsa, pad krvnog tlaka napreduje znamenke. Maternica je napeta, jedan od njegove strane, jer ispupčenja prema naprijed, nadutost. Tu su umjerene ili intenzivne krvarenje iz rodnice.

Odvajanje posteljice u ranim fazama trudnoće u svim slučajevima otkrivanja tog procesa bolesti nije neuobičajeno.

Odvajanje posteljice u prvom tromjesečju je niz uzastopnih koraka:

Prvi korak je formiranje hematoma retroplatsentarnoy. U ovom koraku, pod uvjetom da je moguće usporiti proces dodjeljivanjem Tokolitička droge. Tada je trudnoća će se razviti u normalnom fiziološkom stanju. Ako se ne liječi započelo odvajanje, to će se nastaviti skidati sve po velikom području, što bi za posljedicu pojavu kliničkih znakova.

Odvajanje posteljice u kasnijim fazama trudnoće s normalnom trudnoćom (prisutnosti patoloških državne naknade) je izravna indikacija za carski rez.

terapija

Liječenje odvajanje posteljice ovisi o težini i trajanju trudnoće. Kada svjetlost ili umjerene trudnica imenovani tokolitička lijekovi, spazmolitika (papaverin, magnezijev sulfat, ne-spa, Metacin et al.), Željezo pripravci ispraviti anemiju (Ferrumlek), hemostatici (Vikasol, askorbinsku kiselinu, Detsinon). ako je rodnica sazreo dovoljno pokazala kirurške intervencije u obliku carskog reza, ali u nekim situacijama je umjetno otvaranje membrane i upravljanje rada kroz prirodan način. Kada masivni gubitak krvi pokazala transfuziju, ako gubitak krvi je moguće uvesti manje krovozameschayuschih rješenja.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Odvajanje placente u prvom tromjesečjuOdvajanje placente u prvom tromjesečju
Abruptio placentaeAbruptio placentae
Znakovi odvajanje posteljiceZnakovi odvajanje posteljice
Preuranjeno starenje posteljice - uzrociPreuranjeno starenje posteljice - uzroci
Odvajanje posteljice - SimptomiOdvajanje posteljice - Simptomi
Odvajanje posteljice - uzrociOdvajanje posteljice - uzroci
Odvajanje posteljiceOdvajanje posteljice
Odvajanje posteljice tijekom trudnoćeOdvajanje posteljice tijekom trudnoće
MazolysisMazolysis
Zadebljanje posteljiceZadebljanje posteljice
» » » Opći koncept fenomena odvajanje posteljice