LadyVu.com

Posteljica prednjeg zida

posteljica na prednjem zidu

Posteljica se formira od početka trudnoće, a tijekom 16 tjedana je već potpuno funkcioniranje organa. Glavna funkcija posteljice je isporuka kisika i hranjivih tvari u nastajanju fetus i uklanja iz svog tijela otpadne produkte (toksine). Normalno funkcioniranje posteljice utječe na mjesto njegova zahvata. Dakle, idealno mjesto je položaj posteljice gornju trećinu stražnje stijenke maternice. U ovom članku razmatramo mogućnosti trudnoće, ako je položaj posteljice na prednjem zidu uterusa.

posteljice lokalizacija prednjem zidu uterusaVezanje posteljice na prednjem zidu često se javlja kod žena koje su ranije bile trudne. Tijekom trudnoće je istezanje mišićnih vlakana pretežno prednji zid maternice, i to objasnio potencijalne rizike u ovom dogovoru posteljice. donji segment uterusa posebno napeta, tako da ako je posteljica nalazi visoko na prednjem zidu maternice, to ne uzrokuje teške tjeskobe. Kada je položaj posteljice na prednjem zidu uterusa fetalnih pokreta trudnica može početi osjećati kasnije nego na stražnji položaj posteljice, a oni će biti puno slabiji. Točan položaj posteljice može se postaviti samo tijekom ultrazvučni pregled fetusa.

Koji su mogući rizici, ako je posteljica nalazi se na prednjem zidu maternice?

Ako je posteljica je pričvršćena na prednjem zidu maternice, povećan rizik od sljedećih komplikacija:

  1. Intimno pričvršćenje placente. guste povećava rizik placenta vezivanja značajno ako žena podvrgnuti pobačaja i kiretaža, endometrija upalnih bolesti, kao i carski rez. Visoka vjerojatnost intimna vezanost pod sljedećim uvjetima: mjesto posteljice je nisko na prednjem zidu maternice i pogrešne ožiljak nakon carskog reza. Ova intimna prirast posteljica liječnik obavlja ručno uklanjanje posteljice pod općom anestezijom;
  2. placenta previa na prednjem zidu. Ako je posteljica bila pričvršćena nisko na zidu, to će biti slomljena to rastezanje maternice području. Dakle, raste posteljica će potonuti u unutarnju os uteri. Ako je udaljenost od unutarnjeg ruba grla prije posteljice manji od 4 cm, to se zove predstavljanje. Žene s placenta previa na prednjem zidu treba rodorazreshatsya carskim rezom dijagnosticirana;
  3. Abruptio placentae. Ova komplikacija povezana s činjenicom da je prednji zid uterusa finije i bolje rastegnut. Kada posteljice mjesto na prednjem zidu kada žena počinje osjećati fetalni pokreti su moguće kontrakcije. U ovoj borbi se može dogoditi odvajanje posteljice. mazolysis posteljica na prednjem zidu - perturbacijaTo se može dogoditi na kasnije zbog aktivnih fetalnih pokreta. To je vrlo ozbiljna komplikacija trudnoće, što može dovesti do velikog gubitka krvi. Ako nije pravovremeno pomoć pružena odvajanje posteljice može dovesti do smrtonosne za majku i fetus. Dakle, ako je žena otkrila svoju krvarenja iz genitalnog trakta, treba odmah ići u bolnicu.

Dakle, ispitali smo značajke trudnoće i porođaja u slučaju posteljice položaja na prednjem zidu uterusa, kao i raspravljalo se o mogućim rizicima. Želim naglasiti da je važan uvjet za sprečavanje mogućih komplikacija je pravovremeno prolaz ultrazvuka i drugih preporučenih studija.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Zadebljanje posteljiceZadebljanje posteljice
Placentocenteza na stražnji zidPlacentocenteza na stražnji zid
Posteljica tijekom trudnoćePosteljica tijekom trudnoće
Loše položaj posteljice tijekom trudnoćeLoše položaj posteljice tijekom trudnoće
Placentocenteza na stražnjem zidu - što to znači?Placentocenteza na stražnjem zidu - što to znači?
Posteljice laktogenaPosteljice laktogena
Lokalizacija prednjem zidu uterusa korionskihLokalizacija prednjem zidu uterusa korionskih
Debljina posteljice po tjednuDebljina posteljice po tjednu
Debeli posteljica tijekom trudnoćeDebeli posteljica tijekom trudnoće
Lokalizacija korionskiLokalizacija korionski
» » » Posteljica prednjeg zida