LadyVu.com

Stupanj zrelosti posteljice po tjednu

stupanj zrelosti posteljice po tjednu

Zrelost posteljice - jedan od pokazatelja stanja placente i placente insuficijencije. To vam omogućuje da procijeniti fiziološke i patološke promjene u posteljici, počevši od 2. tromjesečje.

Stupanj zrelosti posteljice po tjednu

Prvo morate shvatiti - što to znači na stupanj zrelosti posteljice? Općenito, sazrijevanje posteljice potpuno prirodni proces. To je potrebno kako bi se u potpunosti i na vrijeme zadovoljiti potrebe rastući fetus. Postoje 4 faze sazrijevanja posteljice u uvjetima normalne trudnoće.

Dakle, pravila zrelosti posteljice po tjednu:

  • nula stupnjeva - idealno, to ostaje tako sve do 30. tjedna trudnoće. Tako placenta ima glatku i ravnomjernu strukture;
  • Prvi stupanj - zabilježen je u razdoblju od 27-og do 34-og tjedna trudnoće. U prosjeku, takav stupanj zrelosti posteljice je promatrana u 32-33 tjednu. Tako u placentnog tkiva Ehogene pojedinačne inkluzije su vidljivi i korionski ploča postaje blago valovitog oblika;
  • Drugi stupanj - promatrana od 34. do 39. tjedna. To jest, ako na 36 tjedana, što je rezultat ultrazvuka ste stavili drugi stupanj zrelosti posteljice - je norma. Povećao valovitost korionski ploča i ima više Echo-pozitivne uključenja male veličine;
  • Treći stupanj - dijagnosticira nakon 37 tjedana. Ona je izražena u velikim zakrivljenosti korionskog ploču i lobularni struktura sama placente.

Konačni posteljica Starenje se događa na samom kraju trudnoće. Tako postaje manji u veličini, čini depozita dijelovi soli.

Debljina i stupanj zrelosti posteljiceDebljina posteljica - jedan je od parametara koji određuju stupanj zrelosti. Debljina se određuje na najširem dijelu posteljice, gdje je njegov maksimum veličine. Pokazatelj se stalno povećava do datuma dospijeća 36-37 tjedana i oko 20-40 mm.

Nakon nastupa 37 tjedana debljina posteljica počinje smanjivati ​​ili zaustavlja na posljednju znamenku.

posteljice preranog starenja

Ako je treći stupanj starenja dolazi ranije nego nakon 37 tjedna trudnoće, to je prerano starenje posteljice i insuficijencija posteljice. U tom slučaju, žena i fetus zahtijeva stalnu stanje praćenja.

Uzroci prijevremenog starenja posteljice: to može biti zbog intrauterine infekcije, hormonalne poremećaje, preeklampsije, prijeti pobačaj, krvarenje u prvom tromjesečju, multiple trudnoće. Također posteljica stope zrelost može biti veći od norma u rezus sukoba, žena i dijete i majčinska dijabetesa.

Još jedan pokazatelj da ocjenjuje tijekom ultrazvuka - mjesto vezanja posteljice. Pa, kad je posteljica se montira na stražnje ili prednje stijenke maternice je bliže svom dnu (na gornjem dijelu, nasuprot vrata). U ovom trenutku, posteljica je gotovo placenta zrenja fazane pruži tijekom trudnoće i ne miješa se s prirodnom porodu i bebe izlaska iz maternice.

Također se događa da se posteljica je pričvršćena na području grla - ova situacija se zove placenta previa. Žena u ovom slučaju je prikazan s mirovanje i tjelesnog odmora do kraja trudnoće. Usput, ona završava, u većini slučajeva, carski rez.

Ako je posteljica je pričvršćena mala, za vrijeme trudnoće it u većini slučajeva, „izvukao” na dnu maternice. Ako se to ne dogodi, postoji opasnost od otvaranja krvarenja tijekom poroda. U ovom slučaju, mi bi trebali biti spremni za hitne carskim rezom.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Posteljice kalcifikacijaPosteljice kalcifikacija
Posteljice preranog starenjaPosteljice preranog starenja
Kalcifikacije na posteljicuKalcifikacije na posteljicu
Zadebljanje posteljiceZadebljanje posteljice
Uzi u trudnoći: 32 tjednaUzi u trudnoći: 32 tjedna
Posteljica tijekom trudnoćePosteljica tijekom trudnoće
Stupanj zrelosti posteljiceStupanj zrelosti posteljice
3. Stupanj zrelosti posteljice3. Stupanj zrelosti posteljice
Posteljice preranog starenjaPosteljice preranog starenja
Debljina posteljiceDebljina posteljice
» » » Stupanj zrelosti posteljice po tjednu