LadyVu.com

Nehomogena struktura posteljice

placenta nehomogen strukture

Normalan razvoj trudnoće i za vrijeme samog rođenja u velikoj mjeri ovisi o stanju posteljice. Ona je odgovorna za dječju hranu i dostaviti ga s kisikom. Dakle, za ovo tijelo, liječnici prate tijekom cijele trudnoće.

Redovnom održavanju ultrazvuk će otkriti vrijeme tih ili drugih odstupanja i poduzeti odgovarajuće mjere. Studijom je utvrđeno gdje se nalazi dječje mjesta, stupanj zrelosti, debljina posteljice, struktura.

A ako je žena rekla da je nejednoliko struktura posteljice, to naravno uzrokuje tjeskobu i anksioznost. To i ne čudi, jer je posteljica osim prehrane i disanje, djeluje kao zaštitnik protiv infekcija, hormona i opskrbljivač dužan dijete transporter otpadnih tvari u maternici.

Zašto je nejednoliko posteljica?

Ne uvijek heterogenost posteljice je razlog za zabrinutost. U nekim slučajevima, kao što je to stanje smatra normom. Posteljica je konačno formirana u 16. tjednu. I nakon 30 tjedana posteljica struktura ne treba mijenjati. A briga je potrebno ako u tom razdoblju liječnik otkrije promjene u svojoj strukturi.Razlog za zabrinutost djeluje povećanu strukturu echogenicity posteljicu i otkrivanje njemu raznih inkluzije. U tom slučaju, heterogena struktura karoserije predstavlja povredu njegovog normalnog funkcioniranja.

Uzrok ovih poremećaja može biti infekcija prisutna u tijelu žene. Negativno utjecati na razvoj placente pušenja, alkohola, anemije i nekih drugih faktora. Kao rezultat nehomogenosti posteljice može poremetiti protok krvi između majke i djeteta, u kojem je potonji će patiti. od fetalna hipoksija tijekom trudnoće To može usporiti pa čak i zaustaviti u potpunosti fetalni razvoj.

Ako su pronađene promjene u strukturi posteljice nakon 30 tjedana, što znači da je sve u redu i kako treba biti. Ponekad čak i na 27 tjedana, promjena je norma, osim ako postoje bilo kakve abnormalnosti u fetus u razvoju.

To se događa u ultrazvučnih nalaza ulaska „na širenje posteljice strukture MVP.” MVP - je intervillous prostor u placenti, gdje je razmjena tvari između krvi majke i djeteta. Širenje tih prostora su povezani s potrebom da se poveća razmjenu područje. Postoji nekoliko mogućnosti za proširenje profitnih centara, ali oni nisu povezani s razvojem insuficijencija posteljice. Ako je ovo dijagnoza nema potrebe za dodatnim studijama.

Nehomogena struktura posteljice kalcifikacija - druga varijanta poremećaja placente strukture. U tom slučaju, rizik od kalcifikacije nisu kao takve, ali njihova dostupnost. Oni ometaju posteljice za obavljanje svoje funkcije u potpunosti.

posteljica struktura s malim kalcifikata u trudnoći nije razlog za zabrinutost. Vjerojatno govori o starenju posteljice da nakon 37. tjedna je sasvim normalno. U 50% slučajeva nakon 33 tjedana u posteljici su otkrivene kalcifikacije.

posteljica heterogen

Zrelosti stupanj placente i strukturu

Posteljica je jasno vidljiv na ultrazvuku, u rasponu od 12 tjedana. Tijekom tog razdoblja, njegova echogenicity slično echogenicity od miometrija. Zrelosti 0 placenta navedeno homogenu strukturu, tj homogena glatka vezanom korionski ploče.

Već na razini jedne strukture placenta gubi uniformnost, čini se Ehogene inkluzije. Struktura placenta 2. stupnja obilježio nastup echo-pozitivnih područja u obliku zarezima. I stupnja 3 je karakterizirana povećanim kalcifikacije posteljice.

Video: Nicolai Levashov. Nehomogeno svemir.

Video: Nicolai Levashov nehomogeno svemir. probir

Video: Rođenje dirljiv trenutak

Video: Break, odred

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Zadebljanje posteljiceZadebljanje posteljice
Posteljica tijekom trudnoćePosteljica tijekom trudnoće
Stupanj zrelosti posteljiceStupanj zrelosti posteljice
3. Stupanj zrelosti posteljice3. Stupanj zrelosti posteljice
Posteljice laktogenaPosteljice laktogena
Tanak posteljica tijekom trudnoćeTanak posteljica tijekom trudnoće
Debljina posteljiceDebljina posteljice
Kada se formira posteljica?Kada se formira posteljica?
Debljina posteljice po tjednuDebljina posteljice po tjednu
Debeli posteljica tijekom trudnoćeDebeli posteljica tijekom trudnoće
» » » Nehomogena struktura posteljice